واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير كل بانك مركزي در گفتوگو با فارس خبر دادجايگريني ايران چكها دو سال رمان ميبرد/ عرضه سكه در بانككارگشايي سنتي و ناكارآمد است
دبير كل بانك مركزي از سهم بيش از 45 درصدي ايرانچكها در اسكناس رايج و نياز به حداقل دو سال زمان براي جايگزيني آنها خبر داد. احمدي همچنين سيستم بانك كارگشايي براي تعادل بخشي در بازار سكه را سنتي و ناركارآمد خواند و از تغيير آن خبر داد.
محمود احمدي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، در خصوص ارائه پيشنهاد ادامه انتشار ايران چك بانك مركزي در قالب لايحه بودجه سال آينده، اظهارداشت: براساس قوانين سالانه بودجه ما ايران چك را در برابر پشتوانه پول، تحت نظارت هيئت نظّار و براساس شوراي پول و اعتبار منتشر ميكنيم.
وي با بيان اينكه دقيقا همان فرايندي كه براي انتشار اسكناس انجام ميشود، براي انتشار ايران چك هم لحاظ شده است، افزود: ايران چك زير نظر هيئت نظارت بر اندوخته اسكناس، چاپ، فرسودهگيري، ابطال ميشود و زير نظر آنها منتشر و به مردم عرضه ميشود، همچنين زير نظر اين هيئت معادل ريالي آن به عنوان اندوختهگيري بلوكه ميشود.
دبير كل بانك مركزي تصريح كرد: تنها تفاوت ايران چك و اسكناس موجود در اين است كه تصوير حضرت امام خميني (ره) در اسكناسها است اما در ايران چك نيست و يا امضاء وزير امور اقتصادي و دارايي روي آن قيد نشده كه اين دو مساله درست است.
وي تاكيد كرد: در زماني كه اجازه انتشار اسكناس درشتتر را بگيريم متناسب با آن از حجم ايران چك ميكاهيم و دقيقا اين كار پس از انتشار اسكناس 10 هزار توماني انجام شد.
*بيش از 45 درصد اسكناس موجود ايران چك است
احمدي با اشاره به برخي نظرات مطرح شده در چند روز گذشته درباره ايران چك بانك مركزي، گفت: ما هم معتقديم انتشار اسكناس درشتتر بهتر از ايران چك است، اما هماكنون بيش از 45 درصد از اسكناس موجود در دست مردم، ايران چك است و كه جايگزيني اسكناس درشتتر با آن حداقل به دو سال زمان نياز است.
* سطح نظارت بر چاپ ايران چك از اسكناس هم بيشتر است
وي با اشاره به روند چاپ اسكناس و ايران چك، بيان كرد: بانك مركزي براي چاپ اسكناس نيازي به لحاظ آن در بودجه ندارد و تنها تحت نظارت هيئت اندوخته نظارت اندوخته اسكناس چاپ ميشود اما براي دريافت مجوز چاپ ايران چك چهار سال است كه به مجلس ميرويم.
دبير كل بانك مركزي با بيان اينكه بعد نظارتي انتشار ايران چك حتي يك پله از اسكناس بالاتر است، افزود: به هر حال اگر اجازه انتشار اسكناس درشتتر را به بانك مركزي بدهند، ما اقدام به چاپ آن خواهيم كرد.
*عرضه سكههاي بستهبندي در زماني كه نياز به ورود بانك مركزي باشد
وي در مورد عرضه سكه در قالب بستهبندي، اظهارداشت: سكههاي بستهبندي آماده شده و نمونههاي آن را به هيئت عامل بانك مركزي هم ارائه كردهايم.
وي افزود: اين سكهها در مناسبها و يا در زماني كه لزوم ورود بانك مركزي به بازار احساس شود، عرضه خواهد شد.
دبير كل بانك مركزي تصريح كرد: هنوز زمان مشخصي براي عرضه تعيين نشده است و با توجه به وجود ثبات در بازار طلا و سكه، فعلا قصد ورود با بازار را نداريم و اين سكهها در زماني عرضه ميشود كه بانك مركزي بخواهد براي كنترل بازار سكه بفروشد.
وي ادامه داد: در روزهاي اعياد و دورههايي كه تقاضا براي خريد سكه افزايش مييابد، امكان دارد به صورت محدود اين سكهها عرضه شود.
احمدي در پاسخ به اين سوال كه آيا عرضه اين سكهها از طريق بانك كارگشايي انجام خواهد شد، گفت: خير،سيستم كارگشايي روش سنتي بود كه از نتيجه آن رضايت نداشتيم زيرا سكه يا به دست متقاضي واقعي نميرسيد و يا با تفاوت قيمت محسوسي توسط مشتري خريداري ميشد.
*سكههاي بستهبندي تنها از طريق سامانه الكترونيكي بانك مركزي
وي با اشاره به راهاندازي سامانه الكترونيكي در بانك مركزي براي فروش سكه، گفت: اين سامانه در اختيار بانك تجارت قرار گرفت كه اجراي طرح پيشفروش سكه در اسفند ماه سال گذشته رضايت بخش بوده و خريداران هم نظر مثبتي نسبت به اين روش داشتند.
دبيركل بانك مركزي تاكيد كرد: اگر بانك مركزي بخواهد سكه عرضه كند، قطعا از طريق اين سامانه انجام خواهد شد.
انتهاي پيام/
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]