واضح آرشیو وب فارسی:الف: قرص ويتامين نخريد، فقط پولتان را هدر ميدهيد
پژوهشگران هشدار ميدهند كه در شرايط تغذيه مناسب از خوردن مكملهاي ويتامين خودداري كنيد، چون تحقيقات اخير نشان ميدهند كه اين مواد هيچ فايدهاي براي سلامتي شما ندارند.
به گزارش خبر،گروهي از دانشمندان پيشرو ادعا ميكنند كه تنها فايده قرصهاي ويتامين، لاغر شدن جيب شما و چاق و چلهتر شدن حساب بانكي شركتهاي دارويي است و هيچ فايدهاي براي سلامتي ندارد.
پژوهشگراني كه به تحقيق روي اثرات اين قرصها پرداختهاند، ادعا ميكنند كه «پرونده مختومه است»، و حتي يكي از آنها هشدار ميدهد كه مصرف آنها ممكن است ضرر هم داشته باشد، چون نگرانيهاي بيموردي را در ارتباط با بيماريهايي مطرح ميكنند كه قابل درمان نيستند.
اين دانشمندان به مردم هشدار ميدهند كه در دام مصرف اين قرصها نيفتند، چون مردم (دست كم در كشورهاي توسعه يافته) به خوبي تغذيه ميشوند و به ندرت ممكن است نياز به هيچ ويتامين تكميلي داشته باشند. با اين وجود، بيشترين مصرف اين قرصها در همين كشورها است، براي مثال يك سوم انگليسيها از قرصهاي مكمل ويتامين استفاده ميكنند.
دانشمندان دانشگاه علوم پزشكي جانز هاپكينز و دانشگاه وارويك در مقاله مشتركي نوشتهاند كه از شواهد چنين برميآيد كه «دادن مكملهاي غذايي به افراد بالغ كه تغذيه مناسبي دارند .... هيچ فايدهاي ندارد و حتي ممكن است آسيب رسان هم باشد».
اين مقاله همزمان با انتشار نتايج برخي از جامعترين پژوهشهاي جهان در مورد مكملهاي ويتامينه است كه در مجموع حدود نيم ميليون نفر را دربر گرفته بودند.
يكي از اين پژوهشها، نتايج ۲۴ آزمايش قبلي با شركت ۴۵۰ هزار نفر را بررسي كرده بود و دريافته بود كه دريافت قرصهاي ويتامين، هيچ اثر مثبتي در كاهش نرخ مرگ و مير ندارد.
دومين آزمايش، در يك بازه ۱۲ ساله و روي ۶ هزار مرد سالمند انجام شده بود و نتيجه آن هم اين بود كه خوردن اين قرصها هيچ اثر مثبتي بر كاهش قدرت شناخت ندارد.
سومين مورد هم تحقيقي روي ۱۷۰۰ مرد و زن مبتلا به بيماريهاي قلبي بود كه دانشمندان آن تحقيق هم هيچ اثر اثر مثبتي را در كساني كه از مكملهاي ويتامين استفاده كرده بودند، مشاهده نكردند.
دانشمندان نويسنده آن مقاله مشترك، از اين پژوهشها چنين نتيجه گرفتهاند كه بايد از استفاده از اكثر اين مكملها اجتناب شود. آنها نوشتهاند كه «نبايد از اين ويتامينها براي جلوگيري از بيماريهاي مزمن استفاده كرد. ديگر بس است».
از هر سه نفر انگليسي تقريبا يك نفر از مكملهاي غذايي استفاده ميكند. محبوبترين اين مكملها مولتيويتامينها هستند و در رتبه دوم هم ويتامين سي قرار ميگيرد.
ادگار ميلر از دانشگاه علوم پزشكي جانز هاپكينز در بالتيمور مريلند، ميگويد: «برخي اين نظر را مطرح ميكنند كه رژيم غذايي ما مشكلات تغذيهاي زيادي دارد. ولي واقعيت اين است كه ما در مجموع، بيش از حد لازم تغذيه ميشويم، و رژيم غذايي ما هم مشكلي از نظر كمبود برخي ويتامينها و مواد معدني ندارد».
يك هفته قبل از اين هم دانشمندان موسسه بين المللي پژوهشهاي پيشگيرانه در ليون، كشف كردند كه كاهش سطح ويتامين دي، در حقيقت معلول بيماري است نه علت آن. اگر اين كشف به تاييد برسد، ميتوان گفت كه پولهاي بسياري تاكنون بيهوده هدر رفته است. فقط سازمان بهداشت انگليس در هر سال ۸۰ ميليون پوند بودجه را به تامين ويتامين دي براي بيماران مبتلا به بيماريهايي مانند سرطان، پاركينسون و ديابت اختصاص ميدهد.
پزشكان در حال حاضر بر اين باورند كه ويتامين دي در جلوگيري از ابتلا به بيماري نقش دارد و ميزان دريافت كلسيم و استخوان سازي را در بدن بالا ميبرد. ولي با اين يافتهها، پزشكان هم بايد در باورهاي خود تجديد نظر كنند.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]