واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: ديپلماسي شهري به دنبال تحكيم روابط كشورها
قرارداد خواهرخواندگي دو شهر تهران و آنكارا در مراسمي رسمي و در محل شهرداري آنكارا به امضاي دكتر محمد باقر قاليباف «شهردار تهران و» مليح گوكچك «شهردار آنكارا رسيد.»
مراسم امضاي قرارداد خواهرخواندگي دو شهر پس از ديدار رسمي شهرداران تهران و آنكارا و با حضور سفير جمهوري اسلامي ايران در تركيه و مديران شهري و محلي صورت گرفت.
در اين مراسم شهردار آنكارا با اظهار اميدواري نسبت به اينكه حضور محمد باقر قاليباف در اين شهر باعث افزايش ارتباطات شهري شود، گفت:شهرداري آنكارا از اينكه ميزبان شهردار تهران است، بسيار خرسند است وما مدت ها در انتظار اين ديدار بوديم.
قاليباف نيز در اين ديدار در پاسخ به خوش آمدگويي شهردار آنكارا تاكيد كرد:ما از گذشته با شهرداري استانبول ارتباطات خوبي داشتيم و اكنون نيز اين فرصت فراهم شده است تا با انعقاد پيمان خواهرخواندگي تعاملات و مناسبات افزايش پيدا كند.
در ادامه اين نشست شهردار آنكارا با اشاره به ويژگي هاي مشترك جغرافيايي و آب و هوايي تهران و آنكارا گفت:هر دو شهر تهران و آنكارا در كنار دريا قرار ندارند.
شهردار تهران نيز با تاييد اظهارنظر شهردار آنكارا تاكيد كرد:آنكارا از جهت بارندگي موقعيت مناسب تري از تهران دارد اما با اين حال ما در تهران ازهر ۴ فصل سال بهره مند هستيم.
در ادامه اين مراسم محمد باقر قاليباف اظهار اميدواري كرد كه اين پيمان باعث ارتباط بيشتر دو شهر در زمينه هاي فرهنگي شود.
شهردار آنكارا نيز با بيان اينكه اين تفاهم براي پايتخت هر دو كشور مهم است، تصريح كرد:تهران و آنكارا پايتخت دو كشورريشه دار هستند و از امروز شهرداري هاي اين دو شهر تصميم گرفته اند روابط شهري خود را آغاز كنند.
«مليح گوكچك» افزود: تهران و آنكارا دو شهر پيشرو در ديپلماسي شهري هستند. همانطور كه آنكارا اتحاديه شهرداران درياي سياه را راه اندازي كرده است و هم اكنون نيز طراحي امور شهرداريها در تركيه را عهده دار است، دوست خوبم آقاي قاليباف نيز در سال ۲۰۰۸ مجموعه شهرداران آسيايي را تاسيس كرده است و بطور طبيعي برقراري روابط ميان اين دو شهر با اين سوابق سود زيادي خواهد داشت. وي ادامه داد: ديروز اين فرصت بدست آمده است تا ما ميزبان آقاي قاليباف و هيات همراه ايشان باشيم و از صميم قلب اميدوارم كه اين حضور به توسعه روابط دو كشور كمك كند و همچنين همكاري ها ميان شهرداري ها به الگويي براي همكاري بين كشورها تبديل شود.
قاليباف نيز از پذيرايي و ميزباني خوب آنكارا قدرداني كرد و گفت:مفتخرم كه توفيق پيدا كردم از پايتخت كشور دوست و همسايه بازديد داشته باشم. هر چند اين سفر كوتاه است ولي مطمئنا مي تواند در آينده نزديك و با ارتباطات خوب در عرصه اقتصادي و فني و فرهنگي جبران گذشته را انجام دهد.
شهردار تهران تاكيد كرد: شهرداري هاي تهران و آنكارا مي توانند در تشكل هاي موثر بين المللي در قالب مجموعه شهرداران كشورهاي اسلامي و مجمع شهرداران آسيايي نقش آفريني كنند ...
وي افزود: تهران و آنكارا مي توانند به عنوان دو پايتخت كشورهاي همسايه و مسلمان با يكديگر همكاري كنند و از طرف ديگر در تشكلهاي شهرداريها در حوزه ديپلماسي شهري موثر واقع شوند.
قاليباف با بيان اينكه قلب هاي مردم تهران و آنكارا به يكديگر نزديك است، گفت:امروز ما اين دوستي ها را بر روي سند و كاغذ مي آوريم و به اميد خدا روابط را توسعه مي دهيم.
شهردار تهران همچنين بصورت رسمي از شهردار آنكارا براي حضور در تهران دعوت به عمل آورد.
شهردار آنكارا نيز با بيان اينكه امضاي توافقنامه سرفصل جديد در روابط دو كشور است، تاكيد كرد كه از همه ظرفيت ها براي اجراي اين تفاهمنامه استفاده خواهد كرد.
در پايان دو طرف توافق كردند كه در حوزههاي محيط زيست، حمل و نقل عمومي، مترو، سرمايهگذاري و خدمات شهري با يكديگر همكاري كنند.
عضو شوراي اسلامي شهر تهران با تاكيد بر نقش و جايگاه اجلاس بخش غرب آسيا و خاورميانه سازمان شهرهاي متحد و حكومت هاي محلي بر توسعه مدل هاي شهري، گفت: امضاي پيمان خواهرخواندگي ميان تهران و آنكارا در حاشيه اين اجلاس ميتواند به افزايش تعاملات و ارتباطات هر چه بيشتر براي حل مشكلات پيش رو كمك كند.
معصومه آباد با اشاره به امضاي پيام خواهرخواندگي ميان كلانشهر هاي تهران و آنكارا، ابراز داشت: پيوند خواهر خواندگي لفظي مشترك براي تعامل و ارتباط هر چه بيشتر و حل بسياري از مشكلاتي است كه در منطقه وجود دارد؛ از اين رو حتي مشكلات اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي را مي توان از اين طريق برطرف كرد.
وي با اشاره به وجوه مشترك فرهنگي و اجتماعي ميان دو كشور همسايه ايران و تركيه، تاكيد كرد كه دو كلانشهر تهران و آنكارا با امضاي اين پيمان خواهرخواندگي مي توانند در بخش روابط تجاري نيز ارتباطات خوبي با يكديگر داشته و باعث رونق فضاي تجاري و اقتصادي شوند.
آباد در ادامه به رياست محمد باقر قاليباف بر اجلاس بخش غرب آسيا و خاورميانه سازمان شهرهاي متحد و حكومت هاي محلي اشاره كرد: قطعا رياست شهردار تهران در اين اجلاس مي تواند تاثير مناسبي در توسعه و مدل هاي شهري ميان شهرها و كشورهاي همجوار داشته باشد چرا كه حتي در دوران دفاع مقدس كه كشور ما در شرايط تحريم قرار داشت، بيشترين ارتباط ميان جمهوري اسلامي ايران و تركيه وجود داشت و در موقعيت هاي مختلف، ارتباط مستمر و دائمي ايران و تركيه ادامه داشت؛ هم اكنون نيز اين اجلاس به توسعه روابط و ارايه مدلهاي مديريت شهري كمك مي كند.
آباد تاكيد كرد: اجلاس بخش غرب آسيا و خاورميانه سازمان شهرهاي متحد و حكومتهاي محلي قدرت و قوت بهتري براي شهر تهران ايجاد مي كند تا بتوانيم تعاملات بيشتري با ساير كلانشهر هاي منطقه داشته باشيم.
آنكارا به عنوان شهري جديد و مدرن پايتخت و پس از استانبول دومين شهر بزرگ كشور تركيه محسوب مي شود كه حدود ۵ ميليون نفر جمعيت دارد.
شايان ذكر است پيمان خواهر خواندگي بين شهرهايي امضا ميشود كه نوعي وجه تشابه و همساني از قبيل ويژگيهاي تاريخي، فرهنگي و ... مشترك با يكديگر داشته باشند تا از ظرفيتهاي يكديگر براي پيش برد اهدافشان استفاده كنند و با اعزام گروه هاي كارشناسي از تجربيات يكديگر بهرهمند شوند.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]