واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ديپلماسي شهري زمينهساز ارتقاي روابط كشورها
در آخرين روز برگزاري اجلاس UCLG هيأتهاي آذربايجاني و فلسطيني با شهردار تهران ديدار كردند
در آخرين روز از اجلاس سازمان شهرهاي متحد و حكومتهاي محلي (UCLG-MEWA) ديدارهايي با هيأتهاي آذربايجان و فلسطين داشت؛ ديدارهايي كه همگراييهاي منطقهاي ميان تهران و شهرهاي اين كشورها را به دنبال دارد.
مسئولان هيأت آذربايجاني متشكل از معاون وزير دادگستري در امور شهرداريها، عضو پارلمان و رئيس اتحاديه شهرداريهاي اين كشور در ديدار با قاليباف بهعنوان رئيس بخش غرب آسيا و خاورميانه سازمان شهرهاي متحد با قدرداني از تلاشهاي شهردار تهران براي ديپلماسي شهري و همگرايي منطقهاي شهرداريها تأكيد كردند كه اتحاديه شهرهاي تركزبان علاقه زيادي براي گسترش همكاري با جمهوري اسلامي ايران دارد.
محور سخنان مهدي سليم زاده، معاون وزير دادگستري آذربايجان در امور شهرداريها اشاره به ريشههاي تاريخي 2 كشور بود. وي ابراز اميدواري كرد كه روابط بين 2 كشور دوست و برادر ايران و آذربايجان از طريق روابط شهرها وارد مرحله جديد و البته بهتري شود. آذر باداموف، نماينده پارلمان آذربايجان نيز كه در اين ديدار حاضر بود، به روابط خوب سياسي و اقتصادي 2 كشور و سفر اخير نمايندگان پارلمان آذربايجان به تهران اشاره كرد و توسعه ديپلماسي شهري را در راستاي ديپلماسي رسمي 2 كشور دانست.
شهردار تهران كه پيش از اين ديدار اجلاس خاورميانه سازمان شهرهاي متحد را اداره كرده بود، در اين ديدار از ارتباط بيشتر با برادران مسلمان در شهرهاي آذربايجان استقبال و آمادگي تهران را براي ارتقاي ارتباطات اعلام كرد. وي با بيان اينكه قدرتهاي جهاني نميخواهند شهرهاي مسلمان با يكديگر روابط برادرانه داشته باشند، گفت كه اميد است نشستهاي اين چنيني زمينهساز اتحاد بيشتر شهرها و ملتها شود. در اجلاس روز پنجشنبه بخش غرب آسياي مجمع شهرداران جهان، كارشكني رژيم صهيونيستي مانع از حضور شهرداران فلسطيني شده بود كه به محكوميت محاصره غزه توسط اعضا انجاميد. محمت دومان دبيركل بخش خاورميانه مجمع در اين اجلاس، محاصره شهرهاي فلسطين بهويژه غزه را محكوم كرد و وقتي نام غزه برده شد حاضران در اجلاس تشويق ممتد انجام دادند.
پيگيري تحقق وحدت فلسطيني ها
برخي اعضاي اين هيأت از شهرهاي ديگر اما توانستند پس از اجلاس به تركيه بيايند و در ديدار با شهردار تهران حاضر شوند. شهردار تهران در اين ديدار با تأكيد بر ضرورت وحدت ميان همه گروههاي فلسطيني، مبارزه با دشمن واحد را نشانههاي وحدت دانست. قاليباف در ديدار مقامات شهرهاي نابلس و جنين، با ابراز تأسف از عدمحضور نمايندگان شهري غزه بهدليل محاصره رژيم صهيونيستي، تصريح كرد كه بهعنوان يك ايراني انقلابي از ملت فلسطين حمايت كرده و در جايگاه رياست سازمان شهرهاي متحد و حكومتهاي محلي نيز پيگير تحقق همدلي و وحدت بين برادران فلسطيني خواهيم بود. به گفته وي، اگرچه ممكن است سلايق مختلفي در كشور فلسطين وجود داشته باشد اما مهم وحدت، مبارزه و شناختن دشمن مشترك است. در اين ديدار همچنين مقامات شهري فلسطيني توضيحاتي درباره نحوه كار و فعاليتشان ارائه كردند.
فرصت درخشان ديپلماسي شهري
فعاليت روزهاي اخير شهردار تهران در ارتقاي ديپلماسي شهري واكنش نمايندگان مردم در مجلس و شوراي شهر را موجب شده است. پس از اظهارنظر 3نماينده مجلس و 2 نماينده شوراي شهر در روز جمعه، نيز 2 تن از نمايندگان مردم در اينباره اظهارنظر كردند. علي اكبر آقايي، عضو كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اقدامات شهردار تهران، شهرداري را در دوره درخشان ديپلماسي شهري دانست كه ظرفيتي بزرگ براي تهران و كشور به نام ديپلماسي شهري بهوجود آورده است. به گفته آقايي، در شرايط حساس كنوني كه خردگرايي و زبان منطق و حكمت، نقش مهمي در حل و فصل مناقشات جدي و چند وجهي ما با غرب دارد، ميتوان با تكيه بر سوابق شهرها و با وجود افراد عاقل در شهرداريها، گامهاي مؤثري در جهت كاهش تنش بين ايران و اروپا برداشت.
اشاره اين نماينده مجلس به پيمان خواهرخواندگي تهران و آنكارا بخش ديگري از اين اظهارنظر بود كه در آن تصريح شد: برگزاري كارگاههاي بينالمللي هنري، اقتصادي و اجتماعي تأثير بسزايي در ارتقاي سطح دانش بينالمللي2 شهر خواهرخوانده دارد و راهگشايي نوين در سطح بينالملل است. به زعم اين نماينده، ديپلماسي شهري همان ديپلماسي مردمي است كه از طريق شهرداري قادر به شكستن تبليغات مخرب عليه ملت ايران است و شهرداري تهران ميتواند در اين شرايط حساس ديپلماتيك، موتور ديپلماسي مردمي صلحجويانه ملت ايران باشد. آقايي حركت بينالمللي شهرداري تهران را اقدامي ارزشمند تلقي كرد و اظهار داشت كه تهران و آنكارا بهعنوان پايتخت 2 كشور اسلامي ميتوانند با تبادل اطلاعات عمراني، فرهنگي و اجتماعي در توسعه و آرامش شهر كمك كنند.
افزايش تعاملات ملي با ديپلماسي شهري
اقبال شاكري از اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران نيز خواهرخواندگي تهران و آنكارا را كه چهارشنبه گذشته و پيش از اجلاس دوروزه انجام شد، عامل انتقال تجربيات مديريت شهري 2 كلانشهر دانست. به گفته وي، امضاي پيمان خواهرخواندگي، گامي مؤثر در انتقال تجارب 2 شهر است و ميتواند نقطه شروعي براي افزايش تعاملات و تبادلات 2 كشور همسايه ايران و تركيه در سطح ملي باشد. وجود مشتركات فرهنگي و اجتماعي فراوان ميان 2 شهر تهران و آنكارا از نظر اين نماينده شورا ميتواند گامي در جهت گسترش روابط باشد و امضاي اين پيمان خواهرخواندگي و تقويت ديپلماسي شهري به نقطه شروعي براي افزايش تعاملات و تبادلات 2 كشور همسايه ايران و تركيه در سطح ملي منجر شود.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]