تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804373226




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوكراين به معماي جديد مركل تبديل شده است ترس صدر اعظم از ريسك دوباره در كي يف


واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: اوكراين به معماي جديد مركل تبديل شده است ترس صدر اعظم از ريسك دوباره در كي يف
سعيد سبحاني

صدر اعظم آلمان وضعيت سختي را سپري مي كند. تشكيل دولت ائتلافي از يك سو و تشديد بحران هاي داخلي اروپا از سوي ديگر به طور طبيعي منجر به تحليل قوت وي در مواجهه با بحرانهاي پيش روي برلين شده است.صدر اعظم آلمان پس از تشكيل دولت ائتلافي خود با حزب سوسيال دموكرات با معضلي جدي در سياست خارجي برلين و اروپا دست و پنجه نرم مي كند. فاصله گيري كي يف از اتحاديه اروپا به مهم ترين دغدغه آلمان در عرصه سياست خارجي اين كشور تبديل شده است. مركل به عنوان فردي كه داعيه رهبري جمعي اتحاديه اروپا و منطقه يورو را دارد، در صدد است تا بحران سياسي به وجود آمده در اوكراين را به سود اروپاي واحد حل و فصل كند. با اين حال صدر اعظم آلمان در اين مسير با بحرانها و موانع زيادي روبه روست. بخشي از اين معضلات به شرايط سياسي برلين و بخش ديگر آن به اوضاع داخلي اوكراين باز مي گردد.صدراعظم آلمان كه به تازگي دولت ائتلافي خود را در برلين تشكيل داده است، با معمايي سخت به نام اوكراين دست و پنجه نرم مي‌كند. هم‌اكنون حل معماي اوكراين به مهم‌ترين دغدغه آنگلا مركل در عرصه سياست خارجي آلمان و اروپا تبديل شده است.

در اين ميان شايد اصلي ترين ترس صدر اعظم آلمان مربوط به وجود سوسيال دموكراتها در كابينه خود باشد. در هر صورت اشتاين ماير بار ديگر به عنوان وزير امور خارجه آلمان برگزيده شده و اين مسئله براي مركل خوشايند نيست.صدر اعظم آلمان اخيرا در خصوص تحولات جاري در اوكراين اظهار كرده است:

«اوكراين بايد امنيت مردم اين كشور در برگزاري تظاهرات را تامين كند. من فكر مي كنم همه ما تقاضا داريم كه اوكراين با توجه به اصول دموكراتيك بنيادين، شرايط منطقي را براي برگزاري تظاهرات تضمين كند.در هر حال پيشنهاد پيوستن به اتحاديه اروپا با اوكراين هنوز بر روي ميز باقي است.»

جهت تشريح نگراني هاي مركل در خصوص مسئله اوكراين و ديگر بحرانهاي پيش روي اروپا لازم است تركيب كابينه وي را مدنظر قرار داد.واقعيت امر اين است كه مسئله اوكراين مي تواند به نخستين اختلاف جدي سوسيال دموكراتها و دموكرات مسيحي هاي برلين در عرصه سياست خارجي تبديل شود. اگر دموكراتهاي آزاد
مي توانستند در انتخابات سراسري امسال قوي تر ظاهر شده و همراه با مركل تشكيل دولت ائتلافي مي دادند، دست مركل جهت اعمال فشار سياسي بر كي يف بازتر بود اما حضور سوسيال دموكراتها در دولت ائتلافي و مهم تر از آن، حضور اشتاين ماير در مسند وزارت امور خارجه دولت مركل منجر به تغيير معادلات سياسي در برلين شده است.

تشكيل دولت ائتلافي در برلين بدترين خبر ممكن براي حزب دموكرات مسيحي محسوب مي شود. هم اكنون قدرت مانور مركل در عرصه سياست خارجي برلين تا اندازه زيادي كاهش يافته است. به عبارت بهتر، به دليل حضور اشتاين ماير، چهره سرشناس حزب مخالف سوسيال دموكرات در مسند وزارت امور خارجه، مركل عملا قدرت تاثيرگذاري خود را در قبال تحولات مهم اروپا و حتي جهان از دست داده است. اشتاين ماير و سوسيال دموكراتها بر خلاف مركل و دموكرات مسيحي ها علاقه زيادي نسبت به مداخله در امور داخلي كشورهاي اروپايي ندارند. يكي از اين دلايل مي تواند ارتباطات نسبتا دوستانه حزب سوسيال دموكرات آلمان با روسيه باشد. مركل به خوبي مي داند كه يك طرف مهم رقابت سياسي فعلي در كي يف روسها هستند. از اين رو اعلان جنگ سياسي عليه دولت كي يف به معناي حضور در ميدان نبرد غير مستقيم با مسكو است. اشتاين ماير به عنوان وزير امور خارجه دولت ائتلافي آلمان حاضر نيست هزينه حضور در اين ميدان نبرد را بپردازد.

نكته مهم ديگر اينكه مركل حداقل در برهه فعلي، يعني درست در زماني كه به تازگي دولت ائتلافي را به همراه سوسيال دموكراتها تشكيل داده است قصد مانور بر روي اختلافات با آنها را ندارد. سوسيال دموكراتها نيز نسبت به اين واقعيت آگاه هستند. آشكارسازي از هرگونه اختلاف نظر سياسي ميان دو حزب تشكيل دهنده ائتلاف سياه-زرد در آلمان به ضرر دولت مركل تمام خواهد شد.

صدر اعظم آلمان يكبار در سال 2012 ميلادي تلاش كرد تا حركتي جمعي را بر ضد دولت اوكراين رهبري كند. آنگلا مركل پس از مخالفت يانوكويچ و اعضاي دولت كي يف با پايان دادن به حبس يوليا تيموشنكو نخست وزير سابق اوكراين، تصميم گرفت مسابقات فوتبال جام ملتهاي اروپا را تحريم كند. با اين حال صدر اعظم آلمان نتوانست ديگر كشورهاي اروپايي را در خصوص تصميم جنجالي خود اقناع كند. همين مسئله باعث شد تا مسابقات فوتبال در اوكراين برگزار شود و يوليا تيموشنكو نيز همچنان در حبس بماند. در آن زمان صدر اعظم آلمان هزينه سياسي زيادي بابت مخالفت خود با با برگزاري رقابتهاي فوتبال در اوكراين پرداخت. حتي مطابق نظرسنجي هاي مختلف، حدود دو سوم شهروندان آلماني نيز تصميم صدر اعظم خود را احساسي و غير منطقي قلمداد مي كردند. عدم همراهي دولتهاي اروپايي با تصميم جنجالي مركل سبب شد تا وي در رهبري حركت اعتراضي عليه دولت كي يف ناكام بماند.طعم تلخ آن ناكامي هنوز صدر اعظم آلمان را آزار مي دهد. از اين رو مركل در برهه فعلي ترجيح مي دهد دوباره رهبري يك حركت اعتراضي جمعي عليه كي يف را بر عهده نگيرد. اگرچه در برهه فعلي سران اتحاديه اروپا رويكردي مخالف با دولت كي يف دارند اما به نظر مي رسد در نحوه مواجهه با بحران اوكراين ميان 28 عضو اتحاديه اروپا اختلاف نظر وجود دارد. در چنين شرايطي صدر اعظم آلمان ترجيح مي دهد علي رغم نقش آفريني فعال در پشت پرده، صرفا در ظاهر به حمايت كلي از معترضين بپردازد. مركل اين بار قصد ندارد در خط مقدم جبهه مقابله با يانوكويچ و آزاروف ايفاي نقش كند.

در هر صورت مركل در مقابل اوكراين ناچار است با چراغ خاموش حركت كند. اگرچه اشتاين ماير به عنوان وزير امور خارجه آلمان هشدارهاي تندي را به مقامات اوكرايني در خصوص وضعيت سياسي اين كشور داده است اما بر همگان مسجل است كه سوسيال دموكراتها در عمل نسبت به مسائل جاري در اوكراين نرم تر از دموكرات مسيحي ها عمل مي كنند.انتظارات ايالات متحده آمريكا، ناتو و اتحاديه اروپا از مركل ، در خصوص مداخله
جدي تر در اوضاع داخلي اوكراين به قوت خود باقي‌است. با اين وجود صدر اعظم آلمان ترجيح داده است فعلا به صورت «چراغ خاموش» در صحنه ظاهر شود. هرگونه تغيير بازي مركل در اين ميدان و راديكال تر شدن مواضع وي در قبال دولت كي يف، مي تواند نارضايتي آشكار شركاي سوسيال دموكرات وي را برانگيزد.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: رسالت]
[مشاهده در: www.resalat-news.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن