واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش نشست نمايش «خورشيد كاروان»متوسلي: «خورشيد كاروان» برگرفته از داستان «دير راهب»/ارجمند: كار مذهبي كردن راه رفتن روي لبه تيغ است
مهدي متوسلي نويسنده نمايش «خورشيد كاروان» گفت: اين نمايش برگرفته از داستان معروف «دير راهب» است كه از جمله دقيقترين داستانهاي تاريخي صدر اسلام به محسوب ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس نشست رسانهاي نمايش آييني «خورشيد كاروان» صبح امروز شنبه 30 آذرماه با حضور كارگردان و ديگر عوامل اين اثر نمايشي در مجموعه فرهنگي شهداي انقلاب اسلامي برگزار شد.
مهدي متوسلي نويسنده نمايش «خورشيد كاروان» در ابتداي اين نشست گفت: «خورشيد كاروان» برداشتي از نمايشنامه «هيهات من الذله» نوشته ابوباسم حيادار است كه در شهر كربلا نوشته شده است. 23 سال قبل من با اقتباس از اين اثر نمايشي نمايشنامه «خورشيد كاروان» را به نگارش درآوردم. اين نمايش به جز ايران در كشورهاي انگليس، هلند و شهر دبي نيز به صحنه رفته است.
وي افزود: اين نمايش برگرفته از داستان معروف «دير راهب» است كه از جمله دقيقترين داستانهاي تاريخي صدر اسلام به محسوب ميشود. همه كتابهاي تاريخي بر مستند بودن زواياي تاريخي اين داستان متفقالقول هستند. اين اثر نمايشي از اول دي ماه تا 28 صفر در مجموعه شهداي انقلاب اسلامي اجراي خود را آغاز ميكند و طبق اجراي هر ساله ما براي اين نمايش بليت فروشي نخواهيم داشت و علي رغم اينكه از طرف وزارت ارشاد كمكي به ما نشده است اين نمايش را به صورت رايگان به روي صحنه ميبريم.
در ادامه اين نشست محمود فرهنگ كارگردان نمايش «كاروان خورشيد» عنوان كرد: يكي از نكته هاي مهمي كه باعث شده اين كار در طول 23 سال گذشته بتواند تداوم داشته باشد نگاهي است كه مهدي توسلي و گروهش به تئاتر داند، در اين گروه همه چيز به صورت حرفه اي دنبال مي شود و به عنوان نمونه كارگردان در اين كار فقط مسئوليت كارگرداني را بر عهده دارد و لازم نيست نگران كارهاي ديگري هم باشد.
در بخش ديگري از نشست «خورشيد كاروان» انوشيروان ارجمند بازيگر سينما و تلويزيون و تئاتر كه در اين نمايش ايفاگر نقش دير راهب است، گفت: بدون شك كار مذهبي كردن راه رفتن روي لبه تيغ است چون مردم ما آنقدر نسبت به مذهبشان آگاهي دارند كه اگر كوچكترين خدشهاي در اجراي آثار مذهبي وجود داشته باشد به اجرا اعتراض خواهند كرد.
وي افزود: بنابراين لازمه كار هنري كردن تحقيق و تفحص است. مردم ما واقعه كربلا را از حفظ هستند پس براي اجراي اثري در اين ارتباط بايد از منظر تازه اي به اين حماسه نگاه كرد. «خورشيد كاروان» داراي اين بضاعت و بينش است و ميتواند اين واقعه را به شكلي دراماتيك به تصوير بكشد. در اين نمايش از گونه هاي مختلف نمايش و آيين هاي ايراني چون تعزيه، مداحه خواني، گريستن و به سركوفتن و عزاداري در بستري دراماتيك استفاده شده است.
بازيگر سريال «مختارنامه» ادامه داد: نمايشي كه در مدت طولاني روي صحنه ميرود هم منتقد دارد و هم مدافع دارد. به نظر برخي از منتقدان اين نمايش در طول سالها به تكرار رسيده است اما من معتقدم همانطور كه ما بعد از سالها هنوز براي وقايع كربلا به سوگ مي نشينيم بنابراين چون تاريخ عبرت آموز است و به ما ياد مي دهد چگونه از مشكلات دوري كنيم اين نمايش نيز عبرت آموز است.
گزارش فارس حاكي است، نمايش «خورشيد كاروان» از يكشنبه اول ديماه تا 28 صفر به مناسبت اربعين حسيني با حضور بازيگراني چون انوشيروان ارجمند، كرامت رودساز، فرهاد بشارتي و مهدي اميني در مجموعه فرهنگي شهداي انقلاب اسلامي (سرچشمه) اجرا مي شود.
انتهاي پيام/ ا
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]