واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: احمد شيرزاد: دادگاه مرتضوي علني برگزار شود
چكيده: اموال ميلياردي كه از تأمين اجتماعي به غارت رفته، حق كارگراني است كه بعد از ۳۰ سال كار مداوم اميد دارند در دوران بازنشستگي و از كار افتادگي درآمدي داشته باشند. / مرتضوي بايد پاسخگو باشد با چه وكالتي و چه اختياري منابع تأمين اجتماعي را بذل و بخشش كرده است؟ احمد شيرزاد: دادگاه مرتضوي علني برگزار شود
نماينده مردم تهران در مجلس ششم معتقد است واكنش مرتضوي به گزارش تحقيق و تفحص مجلس از تامين اجتماعي، شبيه به عمليات انتحاري است.
«احمد شيرزاد» نماينده پيشين مجلس به ايلنا گفت: مرتضوي دست به بازي سياسي خطرناكي زده است و ميخواهد دامن همه را آلوده كند. [...] مرتضوي به دنبال آن است كه يا مسير را براي ادامه حضور سياسياش صاف كند يا مخالفانش را نيز به همراه خود نابود كند.
وي تصريح كرد: البته تجربه نشان داده است اين روش جواب نميدهد همانطور كه افشاگري عباس پاليزدار نتيجه عكس داد. برخورد مرتضوي با گزارش تحقيق و تفحص، همان روش ابداعي احمدينژاد است كه تجربه نشان داده در كشور ما كارساز نيست.
لازم به ذكر است «عباس پاليزدار» كه در راس يك كميته تحقيقاتي دولتي حضور داشت در ۱۴ ارديبهشت ۸۷ طي سخناني جنجالبرانگيز برخي شخصيتهاي بلندپايه سياسي را به فساد مالي متهم كرد. وي ۲۱ خرداد همان سال به اتهام اقدام عليه امنيت ملي بازداشت شد و در نهايت به ده سال زندان محكوم شد.
شيرزاد در ادامه با اشاره به گفته هاي اخير مدير عامل سابق سازمان تامين اجتماعي مبني بر اينكه «باند پشت صحنه تحقيق و تفحص، از اقدامات وي در حوادث كوي دانشگاه در سال ۷۸ و اعتراض به نتايج انتخابات در سال ۸۸ لطمه ديدهاند و در حال انتقام گيري هستند»، عنوان كرد: اقدامات آقاي مرتضوي به گروه يا جريان خاصي لطمه نزده بلكه به كشور و نظام جمهوري اسلامي لطمه زده است.
اين كارشناس سياسي بيان كرد: اموال ميلياردي كه از تأمين اجتماعي به غارت رفته، حق كارگراني است كه بعد از ۳۰ سال كار مداوم اميد دارند در دوران بازنشستگي و از كار افتادگي درآمدي داشته باشند. سازمان تأمين اجتماعي بايد امين اموال كارگران باشد اما مرتضوي فكر ميكرد سازمان ملك شخصي وي است و هرجور كه بخواهد ميتواند اموال كارگران را هزينه كند. وي بايد پاسخگو باشد با چه وكالتي و چه اختياري منابع تأمين اجتماعي را بذل و بخشش كرده است؟
اين استاد دانشگاه در تشريح ويژگيهاي رئيس سابق سازمان تامين اجتماعي گفت: آقاي مرتضوي از هر جهت پديدهٔ ويژهاي است و اگر ويژه بودن وي را در نظر نگيريم در تحليل گفتار و رفتارش به مشكل ميخوريم. اولين ظهور وي زماني بود كه اصلاحيه قانون مطبوعات در اواخر مجلس پنجم مطرح شد. اين اصلاحيه مطبوعات را به شدت محدود كرد و بعد از آن، شاهد توقيف مكرر روزنامهها و ساير رسانههاي خبري بوديم. مرتضوي در آن زمان، قاضي دادگاه ويژه مطبوعات بود و هنگام بررسي اين اصلاحيه در قسمت تماشاچيان مجلس حضور داشت و زماني كه اين اصلاحيه با تصويب مجلس به قانون تبديل شد به شدت ابراز احساسات كرد.
اين فعال سياسي اصلاح طلب ادامه داد: زماني كه مرتضوي به دادستاني تهران رسيد سرنوشت بسياري از فعالان سياسي، دانشجويي، مطبوعات و... در اختيار وي قرار گرفت و صرفا به دليل حمايتي كه همواره از او وجود داشت به هر كاري دست ميزد.
شيرزاد در ادامه بيان كرد: آقاي مرتضوي زماني در نوك پيكان حمله يك جناح سياسي قرار داشت بنابراين نسبت به اشتباهاتش اغماض ميشد و حتي به عنوان قاضي نمونه جايزه ميگرفت. مرتضوي فعلي با مرتضوي ۱۰ سال پيش تفاوتي نكرده و همان شخصيت است اما مواضع سياسياش اندكي تفاوت كرده است. در گذشته براي دفاع از جناح راست به هر كاري دست ميزد اما اين اواخر به آقاي احمدينژاد و باند خاص وي محدود شد.
اين استاد دانشگاه افزود: مرتضوي سعي ميكند با كساني كه با وي درگيري دارند وارد معامله شود. او زماني كه رئيس سازمان تأمين اجتماعي شد نيز با مخالفانش وارد معاملات اقتصادي شد تا به نوعي از همه دستاويز و مدرك داشته باشد و انتشار خبر پرداختهاي ميليوني به نمايندگان مجلس، تصديق كننده اين رويكرد آقاي مرتضوي است.
اين فعال سياسي اصلاح طلب گفت: نمونه ديگري از اين رويكرد را در معامله وي با يكي از برادران لاريجاني ديديم كه احمدينژاد فيلمش را در مجلس پخش كرد. هدف احمدينژاد و مرتضوي در آن برهه تخريب طرف مقابل بود اما كسي توجه نكرد سعيد مرتضوي با چه اجازهاي ميخواست از اموال كارگران بذل و بخشش كند و وارد معامله شود.
وي با انتقاد از رواج برگزاري غيرعلني دادگاهها در قوه قضاييه بيان كرد: گويا اصل بر اين است كه دادگاههاي مهم غيرعلني برگزار شوند مگر آنكه مصلحت خاصي ايجاب كند. مثلا «شهرام جزايري» را آوردند تا عليه افرادي حرف بزند و يكي از جلسات دادگاه وي را به شكل تقطيع شده از صدا و سيما پخش كردند كه بسيار ناجوانمردانه بود. چه تفاوتي بين شهرام جزايري و متهمان پرونده اختلاس ۳ هزار ميليارد توماني وجود دارد؟ آن زمان، بخشهايي از دادگاه شهرام جزايري پخش شد چون به برخي از چهرههاي اصلاح طلب اشاره كرده بود. اشاراتي كه حاوي عمل مجرمانه نبود. البته بخش مهمي از مطالب مطرح شده در دادگاه وي نيز پخش نشد تا جايي كه «مهدي كروبي» رئيس وقت مجلس به آن معترض شد و گفت اگر قرار است حرفهاي شهرام جزايري را پخش كنيد همه آن را پخش كنيد.
نماينده پيشين مجلس با بيان اينكه دادگاه مرتضوي بايد علني برگزار شود تا مردم از دفاعياتش مطلع شوند، تصريح كرد: برگزاري علني يا غير علني دادگاه بايد معيار و ضابطهاي داشته باشد. قابل درك نيست دادگاه آقاي مرتضوي به بهانه امنيت ملي غير علني برگزار شود. [...] آقاي مرتضوي هر نوع تبليغاتي را انجام ميدهد و نبايد از اين موضوع وحشت داشت.
وي افزود: آقاي مرتضوي شخصيتي سياسي است و اتهامات وي بايد در حضور هيات منصفه و در چارچوب جرايم سياسي مورد بررسي قرار بگيرد. اگر چه پرونده اخيرش ظاهرا اقتصادي است اما وي سياسي بوده و سياسي رفتار كرده است. بنابراين دادگاه آقاي مرتضوي بايد به صورت علني و با حضور هيات منصفه برگزار شود تا مردم بدانند چرا فسادي با اين عظمت در سازمان تامين اجتماعي اتفاق افتاده و اين فساد از كجا شروع شده است.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]