واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: يك كارشناس اقتصادي: بودجه ۹۳ براي رهايي از بيماري هلندي تدوين شده است
در بودجه درآمد مالياتي حدود ۱۱ تا ۱۳ هزار ميليارد تومان با افزايش مواجه شده و باتوجه به تحقق درآمد مالياتي ۵۲هزار ميليارد توماني؛ امكان دارد اين درآمد نه تنها محقق شود بلكه بيشتر از آن نيز به خزانه دولت واريز شود. يك كارشناس اقتصادي: بودجه ۹۳ براي رهايي از بيماري هلندي تدوين شده است
يك كارشناس اقتصادي با بيان اينكه بودجه ۹۳ يك بودجه كاملاً انضباطي و با شفافيت است، گفت: لايحه بودجه ۹۳ ارائه شده از دولت به مجلس تركيبي از رياضيتهاي انقباضي و انبصاطي براي رهايي از ركود تورم موجود در اقتصاد كشور است.
هادي حقشناس، كارشناس اقتصادي، در گفتگو با خبرنگار خبرنگار ايلنا؛ با بيان اين مطلب اظهار داشت: براي كشوري كه نزديك به هشت سال ركود تورمي داشته است و بودجههاي سالانه آن كاملاً غيرحقيقي و غيرشفاف بوده است؛ اتخاذ بودجهاي مركب از سياسيتهاي انقباظي توامان با برنامه و ساسيتگذاري انبصاطي ضروري است لذا بودجه ۹۳ با توجه به اين منظور و براي رهايي از ركود تورمي و بيماري هلندي كه كشور فرا گرفته است تدوين شده و به مجلس ارسال شده است.
اين كارشناس اقتصادي با بيان اينكه سياستگذاريهاي پولي نيز بايد در راستاي سياستگذاريهاي مالي باشد، تأكيد كرد: خوشبختانه در بودجه ۹۳ به اين موضوع نيز توجه شده است به گونهاي كه نرخ اوراق مشاركت را همسو با سياستهاي عبور از ركود تورمي كاهش داده و از سويي ديگر به سرمايهگذاريهاي خارجي ازجمله فاينانسها توجه داشته است.
حقشناس در ادامه در واكنش به انتقادات مطرح شده درخصوص تحقق درآمد مالياتي ۶۶هزار ميليارد توماني در بودجه ۹۳ بيان داشت: در اين بودجه درآمد مالياتي حدود ۱۱ تا ۱۳ هزار ميليارد تومان با افزايش مواجه شده است و با توجه به تحقق درآمد مالياتي ۵۲هزار ميليارد توماني سال ۹۲ اين امكان وجود دارد كه اين درآمد نه تنها محقق شود بلكه بيشتر از آن نيز به خزانه دولت واريز شود.
وي افزود: افزايش درآمد ماليات بر واردات، ماليات بر ارزش افزوده و ماليات اشخاص حقوقي از مهمترين محلهايي هستند كه دولت ميتواند درآمد مالياتي خود را افزايش دهد لذا اين نگراني كه درآمد مالياتي ۶۶ هزار ميليارد توماني محقق نشود بيمورد است.
اين كارشناس اقتصادي به فرصتهاي اشتغال زايي در بودجه ۹۳ اشاره كرد و گفت: اتمام پروژههاي نيمه تمام كه از سوي دولت در بودجه ۹۳ در اولويت قرار گرفته است از مهمترين راهكارها براي افزايش فرصتهاي شغلي است چراكه با تزريق منابع مالي به اين پروژهها فرصتهاي شغلي بسياري بوجود ميآيد.
وي تصريح كرد: سياستهاي انبضاطي در بودجه در اين قسمت خود را نشان ميدهد و دولت ضمن آنكه بودجه را كاملاً انقباظي تدوين كرده است درعين حال با نگاه به پروژههاي بزرگ و فاينانسهاي خارجي درصدد افزايش فرصتهاي شغلي نيز بوده است.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]