واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بيماران دياليزي همدان در انتظار تختهاي خالي
بيش از 550 ميليون نفر در جهان به بيماري كليوي مبتلا هستند. اين به معني آن است كه از هر 10 انسان يك نفر به بيماري كليوي مبتلا است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)- منطقه همدان، سهم استان همدان در تعداد بيماران كليوي بيش از 500 بيمار است كه تحت پوشش انجمن حمايت از بيماران كليوي هستند. شرايط خاص آب همدان باعث ميشود هر سال بين 15 تا 17 درصد به تعداد اين بيماران اضافه شود، اما اين بيماران هنوز با مشكلاتي مانند كمبود تختهاي دياليز و هزينههاي بالاي دارو و درمان دست و پنجه نرم ميكنند و نيازمند كمكهاي خيرين هستند تا با تهيه تختهاي دياليز كمي از دردهاي ناآرام اين بيماران كم كنند.
خدمات به بيماران دياليزي
كمبود تختهاي دياليز، بزرگترين مشكل بيماران دياليزي در همدان است. در حال حاضر هشت مركز دياليز و در سه شيفت كاري دراستان همدان فعال است اما نتوانسته جوابگوي بيماران باشد. خبر مسرتبخش مسئول بخش دياليز بيمارستان شهيد بهشتي آغاز به كار فاز دوم بخش دياليز اين بيمارستان با 12 تخت بود كه اميدواريم كمي از دردهاي اين بيماران كم كند.
«مينو رازقي» مسئول بخش دياليز بيمارستان شهيد بهشتي در گفتوگو با ايسنا ضمن تشريح خدمات اين بخش به بيماران گفت: در اين بخش، دو نوع دياليز با عنوان همودياليز يا دياليز خوني و دياليز صفاقي براي بيماران دچار نارسايي كليه انجام ميشود. دياليز خوني 3 بار در هفته در بيمارستان صورت ميگيرد و دياليز صفاقي را بيمار با آموزشگرفتن از ما به صورت روزانه در منزل انجام ميدهد كه به نوع خانگي نيز معروف است.
وي افزود: مركز ما در حال حاضر 150 بيمار دارد و ما با داشتن 19 تخت در سه شيفت كاري روزانه 57 نوبت دياليز انجام ميدهيم. هر نوبت دياليز سه تا چهار ساعت طول ميكشد.
كمبود تخت دياليز در همدان
رازقي در پاسخ به اين سوال كه آيا اين تعداد تخت كافي است؟ گفت: مسلما خير. هر بيمار به سه نوبت دياليز در هفته نياز دارد اما متأسفانه به علت كمبود شديد بخش دياليز در همدان حدود يكسال است كه بيماران را هفتهاي دوبار دياليز ميكنيم. اين مسأله منجر به بستريشدن بيشتر و درمان ناقص بيمار ميشود. كمبود تخت دياليز بزرگترين مشكل اين بيماران است و اگر امكانات فراهم شود مشكلي براي خدماترساني نداريم.
وي در ادامه گفت: از دو سال پيش به ما قول واگذاري 12 تخت جديد داده بودند كه با پيگيريهاي رئيس بيمارستان و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي مشكلات نداشتن نيرو حل شده و تا چند روز آينده اين فاز فعاليت خود را آغاز ميكند.
رزاقي تصريح كرد: هر دستگاه دياليز 55 ميليون تومان هزينه دارد، اين دستگاهها ساخت داخل نيست و بايد وارد شود. اما تنها اين نيست و امكانات ديگر مانند پزشك فوق تخصص و نيروهاي پرستاري هم نياز است. به علاوه تأسيسات ساختماني خاصي نياز است. بنابراين همه اين شرايط بايد براي راهاندازي بخش جديد فراهم شود.
وي خاطرنشان كرد: هزينه هر نوبت دياليز 130 هزار تومان است كه دولت به طور رايگان تقبل ميكند اما هزينههاي جانبي مانند فرانشيز بستري و آزمايشات لازم را خود بيمار پرداخت ميكند. هزينههاي رفت و آمد كه كم هم نيست به اين هزينهها اضافه ميشود.
نقش خيرين سلامت
رازقي درباره نقش خيرين سلامت در حل مشكلات بيماران دياليزي نيز گفت: دولت در حد توان وظيفه خود را انجام ميدهد اما كمك مردم گرهگشاست. خيرين در شهرستان ملاير و كبودراهنگ دو بخش دياليز افتتاح كردهاند اما در شهر همدان از شش سال پيش كه دو دستگاه به بيمارستان اهدا شد هيچ خيري كمكي نكرده است. بنابراين نياز به ياري خيرين احساس ميشود تا ما هم بتوانيم خدمات بيشتري به بيماران ارائه و كمي از دردهايشان كم كنيم.
انتهاي پيام
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]