تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819137017




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

80 درصد ساختمان‌ها در معرض زلزله شديد قرار دارند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 80 درصد ساختمان‌ها در معرض زلزله شديد قرار دارند
رئيس سازمان نظام كارداني ساختمان با بيان اينكه بيش از 80 درصد ساختمان‌ها در معرض زلزله شديد قرار دارند، گفت: متاسفانه با يك سويه نگري و سهم‌خواهي نامتعارف سازمان نظام مهندسي قانون نظام مهندسي در حال تغييرات يكجانبه است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدي موذن با اشاره به اينكه قانون نظام مهندسي ساختمان در سال 1374 تصويب شده است، گفت: بر اين اساس وزارت وقت مسكن موظف شد تا آئين‌نامه‌هاي اجرايي براي كاردان‌هاي فني را در مدت 6 ماه تهيه كند، اما در عمل 6 سال طول كشي.

وي افزود: بنابراين در اين وقفه اتفاقاتي افتاد و مسائلي به‌وجود آمد تا آئين‌نامه‌هايي در فاصله سال‌هاي 74 تا 80 تدوين و تصويب شود كه نگاه يكجانبه و يكسويه‌اي به صنعت ساختمان داشت، زيرا آئين‌نامه‌هاي مذكور مي‌گويد ساختمان فقط توسط مهندسان ساخته مي‌شود.

رئيس سازمان نظام كارداني ساختمان با اشاره به اينكه سازمان نظام كاردان‌هاي فني ساختمان 12 سال پيش بر اساس قانون تاسيس شد، اظهار داشت: در تمام اين سال‌ها درگير تغيير آئين‌نامه‌ها هستيم و هنوز هم گرفتاري‌هايي داريم و البته معتقديم گرفتاري‌هاي بخش ساختمان كشور است.

موذن خاطر نشان كرد: بي‌تفاوتي مسئولان دولت‌هاي گذشته به چالش‌ها و گرفتاري‌هاي صنعت ساختمان از مشكلات اين بخش است و در 12 سال اخير حمايت لازم از كاردان‌هاي فني ساختمان نشده است، مسئله‌اي كه شايد براي مسئولان جديد موضوعي تازه‌اي باشد.

وي با تاكيد بر اينكه متاسفانه شرايط به‌ گونه‌اي بوده كه از عوامل ساخت مسكن در كشور به‌طور مناسب استفاده نكرده‌ايم و امروز با مشكلات عديده‌اي در اين بخش مواجه هستيم، گفت: بيش از 80 درصد ساختمان‌ها در معرض زلزله شديد قرار دارند، اين در حالي است كه بافت‌هاي فرسوده زيادي نيز در سراسر كشور داريم، به‌طوريكه ارتعاشات ماشين‌هاي سنگين سقف خانه‌هاي فرسوده را تخريب مي‌كند.

رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان با بيان اينكه مي‌دانيد اگر زلزله‌اي مانند زلزله بم در تهران بيايد منجر به چه مصيبت‌هايي مي‌شود، آيا مي‌توان از كنار اين مسئله به سادگي گذشت، افزود: در 4 سال گذشته در كارنامه كاري نيكزاد 444 روز ماموريت شهرستان بود، اما چرا با اين همه مشغله وزير بايد در حجم بالايي به شهرستان‌ها سفر مي‌كرد و در مقابل ما در همه اين مدت در خانه‌هايمان بوديم.

وي با اشاره به اينكه چقدر از كاردان‌هاي فني ساختمان در ساخت‌وسازهاي مسكن مهر استفاده شدند، بيان كرد: ساختمان‌سازي شبيه به خط توليد خودرو است، در خوردوسازي بايد همه بخش‌ها باشند. حال چه شده كه در ساختمان‌سازي كه مهم‌ترين سرمايه‌گذاري خانواده‌ها محسوب مي‌شود كاردان‌ها به‌عنوان يكي از حلقه‌هاي توليد مسكن حضور ندارند.

موذن با بيان اينكه در همين تهران چقدر از كاردان‌ها استفاده شده و شهرداري و سازمان نظام مهندسي ساختمان چقدر از كاردان‌ها در حلقه توليد مسكن بهره گرفته‌اند، گفت: آيا كسي است كه روي كيفيت ساختمان‌ها سوگند بخورد؟!

رئيس سازمان نظام كارداني ساختمان تصريح كرد: مسئول تشكل‌هاي وزارت راه و شهرسازي بايد در اين زمينه پاسخگو باشد زيرا چشم‌انداز ساختمان در كشور منفي است. بايد اين كاستي‌ها را به روي خودمان بياوريم و كمي هم براي صنعت ساختمان كشور دلسوزي كنيم.

وي با اشاره به اينكه در 12 سال اخير هيچ كمكي به كاردان‌ها نشده است و كاردان‌ها هنوز در واحدهاي استيجاري فعاليت مي‌كنند، اظهار داشت: در گودبرداري‌هاي غيراصولي شهرداري مي‌گويد كه به عهده ما نيست، سازمان نظام مهندسي ساختمان كشور نيز هم اين ادعا را دارد، حالا يكي بايد به دنبال پرتقال فروش بگردد.

موذن همچنين با اشاره به توافقنامه شهرداري با سازمان نظام مهندسي ساختمان، اظهار داشت: سازمان نظام مهندسي و شهرداري تهران جاي كاردان‌ها را در شناسنامه فني ملكي چه كسي بايد امضا كند؟ جاي كاردان فني را در كارگاه چه كسي پر مي‌كند؟ اگر لازم نيست پس چرا آن را در شناسنامه فني - ملكي نوشتيد ام به آن پايبند نيستيد؟

رئيس سازمان نظام كارداني ساختمان با بيان اينكه رئيس سازمان نظام مهندسي استان تهران مي‌گويد پول كاردان‌هاي فني را چه كسي مي‌خواهد بدهد، بيان كرد: ما از پول مهندس برنمي‌داريم كه به كاردان‌ها بدهيم. اين حرف آخر است، حرف اول ضرورت‌هاي ساختمان‌سازي در كشور است.

وي با اشاره به اينكه هم‌اكنون مشكل تغيير قانون نظام مهندسي را داريم، گفت: متاسفانه با يك سويه نگري و سهم‌خواهي نامتعارف سازمان نظام مهندسي قانون نظام مهندسي در حال تغييرات يكجانبه است، رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان اين را مي‌داند، اما دولت وزارت راه و شهرسازي از آن خبر ندارند.

موذن تصريح كرد: قانون نظام مهندسي بعد از 17 سال با سليقه‌هاي شخصي در حال تغيير است و مدعي هستند اين اقدام در راستاي ارتقاي كيفيت ساخت‌وسازها انجام مي‌شود.

رئيس سازمان نظام كارداني ساختمان خاطر نشان كرد: البته آنها پا را فراتر گذاشته‌اند و در ماده 4 اين قانون با جابجايي يك كلمه كل عملكرد و اختيارات سازمان نظام كارداني ساختمان در سيطره سازمان نظام مهندسي قرار مي‌گيرد.

وي با بيان اينكه 4 ماه است كه موفق به ديدار با وزير راه و شهرسازي نشده‌ايم، افزود: انتظار داريم آخوندي كه از افراد فرهيخته است زمان به كاردان‌هاي فني ساختمان اختصاص دهد.

كد خبر: 2199358

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۹ - ۱۳:۱۱

جمعه 29 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن