واضح آرشیو وب فارسی:فارس: براساس سند جامع پيشگيري اوليه از اعتيادسالانه 8 درصد جمعيت كردستان زيرپوشش آموزش پيشگيري قرار ميگيرند
سرپرست دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كردستان گفت: براساس سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد سالانه تنها 8 درصد جمعيت استان زيرپوشش آموزش پيشگيري قرار ميگيرند.
به گزارش خبرگزاري فارس از سنندج، سليم كريمي بعد از ظهر امروز در ميزگرد بررسي و نقد اقدامات كاهش تقاضاي مواد مخدر و روانگردانها در تالار فردوسي دانشگاه كردستان اظهار كرد: براساس سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد تا پايان برنامه پنج ساله تنها 40 درصد از جمعيت استان زيرپوشش آموزشهاي پيشگيرانه قرار ميگيرند كه اين جاي نقد دارد.
به گفته وي، در حال حاضر براساس پيشبينيها 20 هزار معتاد در استان وجود دارد كه 9 هزار نفر از اين آمار زيرپوشش مراكز درماني ترك اعتياد قرار دارند.
وي با بيان اينكه برگزاري اينگونه ميزگردها با حضور اساتيد و فعالين اين عرصه ميتواند بستر و ظرفيت مناسبي براي رفع چالشها و مشكلات مبارزه با مواد مخدر باشد، تصريح كرد: بيان راهكارهاي علمي از سوي اساتيد دانشگاهي ميتواند نقش مهمي در كاهش نرخ اعتياد در جامعه باشد.
سرپرست دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كردستان بر تخصصي كردن دانشگاهها در اين حوزه تاكيد كرد و گفت: گنجاندن مواد درسي مرتبط در مدارس و دانشگاهها و ارائه آموزشهاي پيشگيري از اعتياد در مهدكودكها يك ضرورت بشمار ميرود.
كريمي از داشتن كار و حرفه به عنوان يكي از مهمترين مولفهها در جلوگيري از بازگشت فرد معتاد بعد از پاك شدن نام برد و اظهار كرد: در زمينه ارائه آموزشهاي فني و حرفهاي، سهم استان در سال گذشته 771 نفر بود ولي بيش از دو برابر اين ميزان در استان انجام شد.
به گفته وي، در سالجاري نيز بيش از 2 هزار و 500 نفر از معتادين در زندانهاي استان آموزشهاي فني و حرفهاي ديدهاند.
كريمي در زمينه برگزاري دورههاي تخصصي براي روانشناسان نيز اظهار كرد: در حال حاضر تنها 9 بيمارستان در كشور قادر به ارائه اين دورهها هستند كه برگزاري اين دورهها در استان پيگيري شده است اما تا به حال به نتيجه نرسيده است.
كارشناس ادارهكل بهزيستي كردستان نيز در اين ميزگرد اظهار كرد: يكي از مهمترين مشكلات ما در حوزه آسيبشناسي اعتياد، نبود آمار و اطلاعات كافي در مورد ميزان عملكرد دستگاهها و نهادهاي متولي است.
منوچهر رعدي با بيان اينكه ادارات و نهادها متولي در اين حوزه تا چه ميزاني موفق عمل كردهاند بايد احصا شود، تا ببينيم كه آيا اين دستگاهها به صورت برنامهريزي شده ورود و انجام وظيفه كردهاند يا تنها رفع تكليف بوده بايد مورد بررسي قرار گيرد.
وي در زمينه ميزان توفيقات بهزيستي در حوزه ارائه آموزشهاي پيشگيرانه اظهار كرد: عدم تربيت نيروهاي متخصص و كارآمد براي ورود به سطح مدارس و ارائه آموزشهاي پيشگيرانه از نكاتي است كه بايد مورد تعامل قرار گيرد.
كارشناس بهزيستي كردستان با انتقاد از عدم همكاري آموزش و پرورش در راستاي ارائه آموزشهاي پيشگيرانه در سطح مهدكودكها، گفت: بهزيستي به عنوان نخستين متولي بحث پيشگيري در اين حوزه با مشكلات متعددي مواجه است.
رعدي با بيان اينكه بحث اعتياد به دانشگاهها ورود پيدا كرده و اين زنگ خطري براي همه مسئولان و متولين اين حوزه است، گفت: آمار اعتياد در دانشگاهها به عنوان پايگاههاي انسانسازي نبايد وجود داشته باشد.
وي بر بررسي ميزان اثرگذاري آموزشهاي پيشگيرانه در تغيير رفتار افراد را ضروري خواند و بيان كرد: ارائه آموزشها با توجه به جامعه مخاطب بايد صورت پذيرد تا بتواند تاثيرگذاري كافي داشته باشد.
اين كارشناس بهزيستي كردستان در پايان تصريح كرد: تا زماني كه آموزشهاي پيشگيرانه ما منتج به تغيير رفتار نشود نميتوان نتايج مثبتي از اقدامات و كارهايي انجام شده در اين حوزه به دست آورد.
انتهاي پيام/79002/ش40
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]