واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدتير گراني در چله كمان بازار شب چله
قيمتها در بازار با نزديكتر شدن به شب يلدا يا به قول مردم همدان، شب چله، دستخوش تغييرات بيشتري شده كه اين موضوع نظارت بيشتر از سوي مسئولان امر را ميطلبد.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، بازار اين روزهاي سرد و زمستاني همدان در تب و تاب گرمي است، چراكه شب بلند يلدا و محفل دلنشين شبنشيني آن، خوردنيهاي معمول و مرسومش را ميطلبد.
هندوانه، انار، سيب، پرتقال، آجيل و خشكبار، تخمه، همه و همه وارد خانههاي گرم مردم ميشوند تا فضاي شاد و صميمانه آنان را رونق بخشند.
اما در اين بين ميبينيم كه گراني اين اقلام، خنده را از لبان اغلب چلهنشينان برچيده تا حدي كه برخي از خانوادههاي كمبضاعت را به برچيدن اين سنت زيبا از زندگيشان واميدارد.
مقايسه وضعيت بازار يك هفته قبل از شب يلدا و بازار نزديك به شب يلدا، خود، گوياي تفاوت قيمتهاست.
قيمتها با نزديكتر شدن به شب يلدا دستخوش تغييرات بيشتري ميشود كه اين موضوع نظارت بيشتر سازمان صنعت، معدن و تجارت را ميطلبد.
البته اين داستان تكراري هرساله است به طوري كه اكثر مردم نيز از اين وضعيت اظهار نارضايتي كرده و خواستار نظارت بر بازار هستند.
هرچند معاون نظارت و بازرسي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از تشديد بازرسي از بازار در شب يلدا خبر داده بود اما همچنان شاهد افزايش قيمت ميوه و آجيل هستيم.
از سوي ديگر رئيس اتحاديه ميوه و ترهبار همدان نيز اعلام كرده بود: در سال جاري ميزان ذخيرهسازي ميوه و ترهبار در وضعيت مطلوبي قرار داشته به گونهاي كه براي عرضه ميوه در شب يلدا هيچ مشكلي نداريم و تمام اجناس با قيمت مناسب به مردم عرضه ميشود.
اين مطالب در حالي مطرح ميشود كه با نزديك شدن به شب يلدا، قيمتها در سطح بازار روند صعودي به خود گرفته است.
يكي از شهروندان در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار كرد: از آن جا كه سابقه گراني ميوه در نزديكي شب يلدا را ديده بودم، امسال 10 روز مانده به اين شب، ميوه و آجيل مورد نياز خانوادهام را تهيه كردم.
وي گفت: البته خيلي از همشهريها با اين شيوه اقدام به خريد ميوه و آجيل شب يلدا كردهاند چون هر چه به اين شب نزديكتر ميشويم قيمتها نيز گران ميشوند!.
خانم 43 سالهاي كه قصد خريد هندوانه را داشت، با انتقاد از وضعيت گراني بازار در آستانه شب يلدا گفت: چند روز پيش قيمت هندوانه كيلويي 500 تومان بود اما الآن كه قصد خريد هندوانه را دارم بايد آن را كيلويي 1100 تومان بخرم!.
وي افزود: بايد نظارت بر بازار بيشتر شود تا شاهد اين وضعيت نباشيم، مردم دوست دارند بدون دغدغه يك شب را در كنار خانواده خود خوش باشند، اما اين اتفاقات كام آنها را تلخ ميكند.
يك پيرمرد 75 ساله كه براي خريد ميوه شب يلدا به بازار ميوه و ترهبار آمده بود نيز در گفتوگو با فارس گفت: اين وضعيت گراني و حقوق بازنشستگي با هم جور درنميآيند.
وي گفت: طبق سنت ما ايرانيها، در شب چله تمام خانواده در خانه پدربزرگ جمع ميشوند و اين شب را به صبح ميرسانند، اين سنت خيلي زيبايي است اما گراني ميوه و شيريني بعضي مواقع اين قشنگيها را تحت شعاع خود قرار ميدهد.
يك خانم 38 ساله نيز در گفتوگو با فارس گفت: درست است كه شب يلداي امسال با خاطر مصادف شدن با ماه صفر و نزديك شدن به اربعين حسيني، شور و حال سالهاي قبل را ندارد و مردم كمتر نسبت به خريد تنقلاتي چون آجيل و تخمه روي ميآورند، اما بايد فكري به حال وضعيت گراني تنقلات مصرفي مردم در اين شب براي سالهاي آينده شود.
يك كارمند نيز در گفتوگو با خبرنگار فارس با گلايه از گراني در بازار گفت: واقعيت امر اين است كه من از اقلام مصرفي ميوه و تنقلات كه در شب يلدا مرسوم است، تنها موفق به خريد دو نوع شدم، چون با اين وضع حقوق و گراني بيشتر از اين دستم برنميآيد.
وي خواستار توجه به معيشت مردم و رفع گراني شد و افزود: اميدوارم مسئولان در اين زمينه توجه بيشتري داشته باشند.
يك خانم 80 ساله نيز در گفتوگو با فارس با اشاره به اينكه سنت شب چله سنت بسيار زيبايي است كه از اجداد ما بر جاي مانده است، گفت: درست است كه اين سنت بهانهاي براي جمع شدن اقوام و خويشان در كنار يكديگر است اما بايد ميوه و يا شيريني هم بايد باشد كه از آنان پذيرايي كنيم.
وي با بيان اينكه در گذشته براي خريد مايحتاج خود اين قدر دغدغه نبود، گفت: وضعيت بازار بايد در ثبات باشد تا مردم بتوانند به خيال راحت و بدون دغدغه اقلام مورد نياز خود را به ويژه در شبهاي خاصي چون يلدا تهيه كنند.
===========
مريم شهابي باهر
===========
انتهاي پيام/89002/ي40
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]