واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدمسئوليت گيلان در برگزاري فن بازار جمهوري اسلامي ايران
فن بازار جمهوري اسلامي ايران با مسئوليت اجرايي پارك علم و فناوري گيلان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس، دولت طبق ماده 17 قانون برنامه پنجم جمهوري اسلامي ايران مجاز است به منظور استفاده از ظرفيتهاي علمي در راستاي پاسخگويي به نياز بخشهاي صنعت، كشاورزي و خدمات پيرامون توسعه و انتشار فناوري و حمايت از شركتهاي دانشبنيان براي حمايت از ايجاد بازار فناوري فعاليت كند.
با استناد به اين ماده قانوني برنامهريزيهاي لازم از طرف وزارت علوم، تحقيقات و فناوري پيرامون فرهنگسازي و ايجاد ساختارهاي مورد نياز تدوين شد كه برگزاري فن بازار جمهوري اسلامي ايران از سال 1390 تاكنون يكي از مهمترين اين برنامهها بوده است.
امسال فن بازار جمهوري اسلامي ايران در ايام هفته پژوهش و فناوري با مسئوليت اجرايي پارك علم و فناوري گيلان، مانند سالهاي گذشته در نمايشگاه بينالمللي تهران با حضور 300 طرح دانشبنيان از 22 پارك علم و فناوري، دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي سراسر كشور برگزار شد.
ايجاد فن بازار جمهوري اسلامي ايران به منظور توسعه، انتشار فناوري، حمايت از شركتهاي دانشبنيان و نيز توسعه بورس ايده و بازار فناوري تاثيرگذار است.
*ساخت «آتل مفاصل» از پشم و چرم براي نخستين بار در كشور
رئيس آموزشكده فني و حرفهاي شهيد بهشتي كرج در حاشيه بازديد از فن بازار جمهوري اسلامي ايران در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار كرد: طبق تحقيقات به عمل آمده توسط پژوهشگران اين مركز مشخص شده كه چرم و پشم خاصيت درماني داشته و براي كاهش و بهبود دردهاي مفصلي موثر هستند.
اصغر تركيان، با بيان اينكه طبق بررسيها اگر آتلها براي بستن، زانو، كمر، انگشت، و ... از جنس چرم و پشم ساخته شود، در بهبود بيماري تاثير بيشتري دارد افزود: حذف چيزهاي مصنوعي از پزشكي و روي آوردن به نكات طب سنتي در پزشكي امروز تاثيرگذار است.
وي به پيگيري اخذ مجوز از وزارت بهداشت و درمان براي توليد انبوه اين نوع آتلها براي نخستين بار در كشور اشاره كرد.
تركيان، برگزاري فن بازار را براي آشنايي و معرفي دستاوردهاي علمي جوانان كشور بسيار تاثيرگذار خواند و گفت: در گذشته مخترعان نميدانستند كه بايد كار خود را از كجا آغاز كنند و به پايان و نتيجه برسانند.
وي يادآور شد: با راهاندازي پاركهاي علم و فناوري و برگزاري فن بازار در سالهاي اخير اين وضعيت سامان بيشتري يافته است.
*اجراي طرح «آسفالت دكوراتيو» در شهرهاي شمالي كشور
مديرعامل شركت «نقش رنگ پايا پوشش» نيز به خبرنگار فارس گفت: كلانشهرهاي دنيا به دليل توسعه چشمگير و آسفالت بيرويه تأثير زيادي در گرم شدن زمين دارند.
صادق ميرسپاسي، با بيان اينكه در كشورهاي گرمسيري مانند ايران هزينه خنك كردن محيط زندگي و كار سه برابر هزينه گرم كردن آن است، افزود: استفاده از رنگهاي طبيعي روي آسفالت راهكار مناسبي در صرفهجويي انرژي براي گرمايش و سرمايش محيط زيست است.
وي خاطرنشان كرد: يكي از دغدغههاي مهم مردم و مسئولان در بخش عمران و شهرسازي، نبود كيفيت مناسب مواد و مصالح و پايين بودن عمر مفيد روسازي معابر عمومي است.
ميرسپاسي با اشاره به اينكه امروزه موزائيك فرش و سنگفرش پياده راهها نميتواند پاسخ وي نياز رفاهي مردم باشد افزود: از اين رو شركت «نقش رنگ پايا پوشش» توانست فناوري آسفالت دكوراتيو را براي نخستين بار در آمريكا و ايران معرفي و اجرا كند.
وي متذكر شد اين طرح براي نخستين بار در شهرهاي شمالي كشور اجرا شده است.
اين محقق و پژوهشگر با بيان اينكه ساري نخستين شهر شمالي كشور بوده كه طرح ساخت پيادهروي دكوراتيو در آن اجرا شده است، افزود: اين طرح بهزودي در رشت نيز اجرا ميشود.
وي برگزاري فن بازار و نمايشگاههاي بزرگ علمي را در معرفي ايده هاي ناب به بشر امروز بسيار مفيد خواند.
*تأكيد بر مشاركتهاي سالم براي توليد انبوه فناوريها
نماينده نهاد مقام معظم رهبري در امور دانشجويان اروپا و آمريكا نيز اظهار كرد: ايران به لحاظ رشد و پيشرفت در شرايط خاصي است و بايد به پژوهشگران نگاه ويژه شود.
حجتالاسلام جواد اژهاي افزود: فن بازار امسال نسبت به دو سال گذشته بسيار پيشرفته داشته و محققان ايدههاي نابتري از خود ارائه كردهاند.
وي با تأكيد براينكه بايد با واقعنگري به تبديل دانش به ثروت در اين راستا گام برداشت، ادامه داد: سرمايهگذاران در فضاي رقابتي سالم، با در اولويت قراردادن بهترين دانش و ايده براي تجاري سازي فعاليت كنند.
اين مسئول خاطرنشان كرد: توجه به حمايت از فناوريهايي كه بيشترين تاثير را در رفع نيازهاي امروز كشور دارد ضروري است.
اژهاي، از مسئولان و پژوهشگران خواست تا فن بازاري براي ايدههاي علوم انساني را نيز در كشور برگزار كنند.
*در تجاريسازي فناوري رضايت دو طرف قرارداد اهميت دارد
يكي از ارزيابان و بازاريابان دبيرخانه فن بازار جمهوري اسلامي ايران نيز در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به داوري در حوزه طرحهاي كشاورزي، منابع طبيعي و زيست فناوري اظهار كرد: در اين حوزه طرحهاي بسيار خوب و ارزندهاي مورد داوري قرار گرفت.
رضا استادسرايي، با بيان اينكه در انتقال فناوري به سرمايهگذار دو روش ممكن وجود دارد، افزود: روش نخست اينكه ايدهپرداز و صاحب فناوري ميخواهد در آينده براي هميشه سهمي در توليد فناوري خود داشته باشد.
وي ادامه داد: در روش ديگر صاحب فناوري به طور كامل ايده و دستاورد پژوهشي خود را طبق عقد قراردادي به سرمايهگذار واگذار ميكند.
اين مسئول خاطرنشان كرد: در هر دو روش براي انتقال فناوري به سرمايهگذار رضايت طرفيت اهميت دارد.
وي يادآور شد: ساخت فناوري و نوآوري بر اساس معيارهاي مشخص شده، ضرورت و اهميت پروژه، برخورداري از تجربه و تخصص، تحليل بازار فناوري و ارائه مجوزها و استانداردها مورد داوري قرار ميگيرد.
انتهاي پيام/84002/ي40
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]