واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تاثير واكسن سياهسرفه پس از چند سال كاهش پيدا ميكند
يك فوق تخصص عفوني كودكان با بيان اينكه تاثير واكسن سياهسرفه پس از چند سال كاهش پيدا ميكند، گفت: در گروه سني نوجوانان و جوانان ممكن است مواردي از بيماري سياه سرفه ديده شود، به همين علت لازم است در اين زمينه به فكر واكسنهاي جديدتري از سياه سرفه باشيم كه قابل استفاده در سنين بالاي شش سالگي هستند.
دكتر آناهيتا سنايي در گفتوگو يا خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه بيماري سياه سرفه از جمله بيماريهايي است كه مانند آبله مرغان يا سرخك، فرد پس از يك مرتبه ابتلا در برابر آن مصونيت پيدا نميكند، اظهار كرد: به همين خاطر سازمان بهداشت جهاني همواره بر ايمني يافتن بدن مردم از طريق واكسيناسيون تاكيد ميكند.
وي افزود: كودكان زير پنج سال و بويژه كودكان كمتر از يكسال در گروه افراد پرخطر ابتلا به سياه سرفه قرار ميگيرند. در اين گروه شدت علائم و عوارض بيماري بسيار شديد است و حتي ميتواند منجر به مرگ شود.
اين فوق تخصص عفوني كودكان با اشاره به اينكه چندين دهه از عمر ساخت واكسن سياه سرفه در دنيا ميگذرد، اظهار كرد: بيش از 80 درصد كودكان دنيا حداقل سه دوز از اين واكسن را در زمان كودكي دريافت ميكنند و نسبت به اين بيماري مصونيت پيدا ميكنند.
سنايي ادامه داد: در ايران هم سالهاست كه اين واكسن به صورت بخشي از واكسن سه گانه (ديفتري، كزاز و سياه سرفه) وجود دارد و در برنامه واكسيناسيون كشوري قرار گرفته و باعث كاهش موارد شديد و عارضهدار بيماري شده است.
استاد دانشگاه علوم پزشكي شيراز با بيان اينكه تاثير واكسن سياه سرفه پس از چند سال كاهش پيدا ميكند، گفت: در گروه سني نوجوانان و جوانان ممكن است مواردي از بيماري سياه سرفه ديده شود، به همين علت لازم است در اين زمينه به فكر واكسنهاي جديدتري از سياه سرفه باشيم كه قابل استفاده در سنين بالاي شش سالگي هستند.
وي افزود: واكسنهاي موجود به علت عوارض بالا پس از شش سالگي قابل استفاده نيستند و هيچ كشوري هم از آنها استفاده نميكند.
سنايي با بيان اينكه اكنون واكسنهاي جديد "آسلولار" سياهسرفه در تعداي از كشورهاي دنيا تزريق ميشود كه داراي اثربخشي مناسبي هستند، گفت: اين نوع جديد واكسن در سنين بالاي شش سالگي قابل تزريق است كه قيمت بالايي دارد و هنوز وارد ايران نشده است.
به گزارش ايسنا سياهسرفه يك بيماري باكتريال است كه به علّت حملات شديد سرفه ميتواند منجر به كبودي گردد. پيش از رواج واكسيناسيون بيش از ۹۳ درصد موارد بيماري در كودكان زير 10 سال اتفاق ميافتاد. انتقال بيماري از طريق ذرات تنفسي است و ميتواند منجر به مرگ بيمار شود.
انتهاي پيام
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]