واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كاهش 11 درصدي بارندگي در خراسان رضوي نسبت به سال گذشته
مدير مطالعات پايه منابع آب شركت آب منطقهاي خراسان رضوي بيان كرد: ميزان بارندگي استان در سه ماهه آبي سال جاري (مهر، آبان و آذر) نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11 درصد كاهش داشته است.
احمد قندهاري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان، بيان كرد: در دو ماهه اول آبي سال جاري(مهر و آبان)بارندگي در استان و مشهد خوب بود اما در آذر بارندگي كاهش يافته است.
وي ادامه داد: در حال حاضر نسبت به متوسط دراز مدت استان بارندگي در سه ماهه(مهر- آبان- آذر) حدود 11 درصد كاهش داشته است.
قندهاري تصريح كرد: به طور كلي در دشت مشهد نسبت به سال گذشته 19 درصد كاهش بارندگي وجود داشته است.
ايران رتبه 11 سرانه آب در دنياست
مدير مطالعات شركت آب منطقهاي خراسان رضوي تصريح كرد: ايران بعد از كشورهاي مثل اندونزي، بنگلادش، مكزيك، سوريه، پاكستان، چين، هند و ... در رتبه يازدهم مصرف سرانه آب قرار دارد.
سرانه مصرف آب در ايران دو برابر متوسط جهاني است
وي تصريح كرد: مصرف سرانه آب در ايران 250 ليتر در روز شبانهروز است و متوسط اين رقم در دنيا 130 ليتر است و اين بدان معني است كه مصرف كشور ما حدود دو برابر متوسط جهاني است.
قندهاري بيان كرد: سازمان ملل در خصوص مصرف سرانه آب اعلام كرده است كه هر نفر به طور متوسط در شبانهروز به 80 ليتر آب نياز دارد.
وي اظهار كرد: طبق سازمان استاندارد حد نهايي مصرف آب در كشور بايد 243 ليتر در شبانهروز و كمترين مقدار آن 177 ليتر در شبانهروز باشد اما طبق اعلام شركت آب و فاضلاب ايران حدود 225 ليتر آب در شبانهروز استفاده ميكند.
قندهاري گفت: با توجه به ميزان آب موجود و منابع محدود آبي مصرف سرانه آب بايد در يك افق چندساله براي مثال تا 10 سال آينده كاهش يابد، به اين معني كه مصرف سرانه 225 ليتر در شبانهروز به 210 ليتر در شبانهروز در سال 1395 برسد و اين ميزان تا 15 سال آينده به 190 ليتر برسيم.
وي در خصوص ميزان تفاوت مصرف سرانه آب استان بيان كرد: مصرف سرانه در استان نسبت به سال گذشته تغيير چنداني نداشته است.
آب به عنوان يك كالاي قيمتي و ارزشمند است
مدير مطالعات شركت آب منطقهاي خراسان رضوي عنوان كرد: تامين و نگهداري آب شرب بسيار هزينهبر است و منابع آبي نيز محدودند، اگر به آب به عنوان يك كالاي قيمتي و ارزشمند و غير قابل توليد نگاه كنيم در مييابيم كه صرفه جويي در مصرف آن بسيار الزامي است.
وي با بيان اينكه بخش كمي از آب مصرفي تجديد پذير است گفت: بايد سرانه مصرف را پايين بياوريم تا در آينده دچار مشكل نشويم، چرا كه فاجعه زماني اتفاق ميافتد كه مشكل ما تامين آب باشد.
وي با اشاره به برخي از سياستهاي در نظر گرفته براي كاهش مصرف آب عنوان كرد: براي مثال از زماني كه صابون جامد به مايع تبديل شده در هر بار شستن دست حدود 50 درصد در مصرف آب صرفهجويي شود و اگر همين مساله براي مصارف ديگر نيز اتخاذ شود در مصرف آب بسيار صرفهجويي خواهد شد.
سوء مديريت از كمبود آب خطرناكتر است
قندهاري با اشاره به اينكه منطقه خاورميانه و همچنين كشور ايران در منطقه كمآبي قرار گرفتهاند، بيان كرد: آبي كه در دسترس ماست به طور ذاتي كم است، اما سوء مديريت در مصرف آب از كمبود آن بسيار خطرناكتر است.
وي با اشاره به اينكه مديران آب در كشور همه مردم هستند، تصريح كرد: اگر بتوانيم مصرف آب را درست مديريت كنيم، ميتوان از كمبود آب در سالهاي آينده جلوگيري كرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]