واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدتهديد حيات وحش فهرج با تخليه زباله
تخليه زباله در رودخانه فصلي فهرج تنها زيستگاه جانوري اين شهرستان را در معرض خطر و تهديد قرار داده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از فهرج، رودخانه فصلي فهرج زيستگاه مناسبي براي پرندگان نادر آبزي در فصل زمستان و مرغ دُراج جيرفتي و حيوانات وحشي همچون كفتار، جوجه تيغي و روباه است، اما تخليه زبالههاي شهري فهرج در زيستگاه جانوري، نسل حيوانات وحشي و نادر اين منطقه را در معرض خطر قرار ميدهد.
رودخانه فصلي فهرج به طول 45 كيلومتر پس از طي شهرهاي روداب و نرماشير وارد فهرج ميشود و اين شهر را به دو بخش شمالي و جنوبي تقسيم ميكند و در انتها به حوزه آبريز لوت زنگي احمد ميريزد.
اين رودخانه از جاذبههاي طبيعي و گردشگري فهرج به شمار ميرود كه ميتواند نقش موثري در توسعه و شكوفايي اين شهرستان داشته باشد.
تخليه زبالهها و آلودگي در تنها زيستگاه حيات وحش شهرستان فهرج علاوه بر اينكه سبب گلايهمندي مردم اين منطقه شده است.
اقدام ضربالعجل مسئولان فهرج
اهالي اين منطقه ميگويند: اگر مسئولان طي سالهاي گذشته در اين زمينه اقدام كرده بودند، امروز شاهد تخليه زبالههاي شهري در رودخانه فهرج نبوديم، مسئولان بايد هرچه سريعتر در اين زمينه اقدام كنند.
عدم اقدام مناسب در زمينه تخليه زبالهها به معني نابودي محيط زيست و جانوران وحشي و نادري است كه در اين رودخانه زيست ميكنند.
فرصتطلبي شكارچيان در نبود اداره محيط زيست
شرق استان كرمان با گستردگي و وسعت زياد شهرستانهاي بم، ريگان، نرماشير و فهرج تنها يك اداره محيط زيست دارد كه در بم مستقر است و بايد به چهار شهرستان ديگر نيز خدماترساني كند.
فاصله بم با سه شهرستان ديگر خدماترساني حوزه محيط زيست را با مشكل مواجه كرده و زمينه فرصتطلبي شكارچيان غيرمجاز را فراهم ميآورد.
راهاندازي اداره محيط زيست در شهرستان فهرج علاوه بر حفظ حيات وحش و استقرار پاسگاههاي محيطباني، جلوي فرصتطلبي شكارچيان غيرمجاز را ميگيرد و از نسل كشي آهو «جَبير» در دشتهاي فهرج جلوگيري ميكند.
عدم دفن زبالهها گردشگري فهرج را تحتتاثير دارد
مهدي قائمي شهردار فهرج در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: تخليه زبالهها در بستر رودخانه فصلي فهرج طبيعت زيبا و گردشگري منطقه را از لحاظ ديد بصري با آسيب جدي مواجه كرده است.
وي با بيان اينكه زبالههاي شهر بايد دفن شوند، بيان داشت: زبالههاي جمعآوري شده از شهر دفن نشده و در طبيعت رها ميشود، نظارت مسئولان نيز به گونهاي بوده كه در اين زمينه با يك بحران روبهرو هستيم.
قائمي در مورد طرحها و برنامههاي خود در اين زمينه گفت: جلساتي با معاونان شهرداري داشتهايم و با جديت و قاطعيت اين كار را پيگيري ميكنيم كه مسئله دفن زبالهها عملي و اجرايي شود.
وي تصريح كرد: يكي از وظايف شهرداريها جمعآوري و انتقال زبالهها و نخالههاي ساختماني است كه در گذشته دفن صورت نميگرفته و اكنون به دنبال كار كارشناسي در اين زمينه هستيم تا اين كار عملي شود.
شهردار فهرج اذعان داشت: با مديركل امور شهرداري و شوراها هماهنگيهاي لازم انجام و مقرر شده است، عوامل شهرداري در اين زمينه آموزشهاي لازم را فرا بگيرند.
با وجود تماسهاي مكرر خبرنگار فارس با محمدرضا قلندري رئيس اداره محيط زيست شهرستان بم موفق به دريافت توضيحات در اين زمينه نشديم.
به گزارش فارس، فهرج از سال 89 به شهرستان ارتقا پيدا كرده است، اما تاكنون اداره محيط زيست در اين شهرستان راهاندازي نشده است.
راهاندازي اداره محيط زيست در فهرج يكي از خواستههاي ساكنان اين شهرستان است تا اهالي براي مراجعه به شهرستان بم مسافت رفت و برگشت 120 كيلومتري را طي نكنند.
....................................
گزارش از: عظيم ميراوليايي
....................................
انتهاي پيام/80013/ي40
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]