تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804730155




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«سلوك عاشورايي»؛ تحليلي از قيام حضرت سيّد‌‌الشّهداء(ع)


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: «سلوك عاشورايي»؛ تحليلي از قيام حضرت سيّد‌‌الشّهداء(ع)
آيت‌الله آقا مجتبي تهراني در «سلوك عاشورايي» تلاش كرده‌‌اند با مروري بر كلمات و جملات امام حسين(عليه‌‌السلام) در طول اين حركت، از مدينه تا كربلا، چارچوبي از اهداف و ابعاد اين قيام ارائه كرده و ساختار بحث را با تكيه بر منابع و معارف غنيّ اسلامي، نظير قرآن كريم و روايات اهل‌‌بيت(عليهم‌‌السلام) تكميل نمايند تا مُراد از هر بُعد و هدفي كه حضرت سيّد‌‌الشّهداء مطرح كرده‌‌اند، به درستي روشن شود.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛حضرت آيت‌‌الله‌‌العظمي حاج‌‌آقا مجتبي تهراني، كه از مراجع عظام تقليد و از شاگردان مبرّز مكتب فقهي، اصولي، فلسفي، اخلاقي و عرفاني امام خميني(رضوان‌‌الله‌‌تعالي‌‌عليه) مي‌‌باشند و بيش از ۳۰ سال است كه كرسي دروس اسلامي ايشان در حوزه‌‌ي علميه‌‌ي تهران، طلاب و فضلاي اُمّ‌‌القراي جهان اسلام را سيراب مي‌‌سازد، از سال ۱۳۸۰ هـ.ش در بيانات ايّام دهه‌‌ي اوّل محرّم‌‌الحرام و دهه‌‌ي آخر ماه صفر خود، به تشريح ابعاد گوناگوني از قيام و انقلاب حضرت سيّدالشّهداء پرداخته‌‌اند كه نگاهي چنين عميق به مقوله‌‌ي عاشوراء، آن هم توسط چنين شخصيّتي، در نوع خود كم‌‌نظير است.

آن‌‌چه مجموعه‌‌ي مباحث حضرت استاد را از بسياري جهات ممتاز گردانده، نگاه ريشه‌‌اي ايشان به حركت تاريخي و تاريخ‌‌ساز امام حسين(عليه‌‌السلام) است؛ نگاهي كه اين حركت را به ريشه‌‌هاي اسلام ناب محمّدي پيوند مي‌‌زند و آن را در امتداد بعثت رسول مكرّم اسلام و به‌‌عنوان عامل حفظ و استمرار آن توجيه و تبيين مي‌‌كند. بر همين اساس است كه حضرت استاد مي‌‌فرمايند: «إنّ الإسلام محمّديّة الحدوث و حسينيّة البقاء».

عظمت قيام انسان‌‌ساز حضرت سيّدالشّهداء سبب شده است كه نتوان تنها يك هدف براي آن در نظر گرفت يا تنها از يك بُعد و زاويه به آن نگاه كرد. به فرموده‌‌ي ايشان: «اگر بخواهيم فقط يك هدف را مطرح كنيم و بگوييم هدف از حركت حسيني فقط همان بوده، به آن حضرت جفا كرده­ايم. نمي­شود گفت كه اين وليّ بزرگ خدا، با عملي كه انجام داد ـ‌كه در طول تاريخ بشريّت بي‌نظير است‌ـ فقط يك هدف داشته است. كوتاهي درك من موجب نمي‌‌شود كه هدف‌گيري او محدود شود! لذا از كلمات حضرت در موقعيّت­هاي مختلف در اين حركت، اهداف گوناگوني به دست مي‌آيد».

بر اين مبنا، حضرت استاد تلاش كرده‌‌اند با مروري بر كلمات و جملات امام حسين(عليه‌‌السلام) در طول اين حركت، از مدينه تا كربلا، چارچوبي از اهداف و ابعاد اين قيام ارائه كرده و ساختار بحث را با تكيه بر منابع و معارف غنيّ اسلامي، نظير قرآن كريم و روايات اهل‌‌بيت(عليهم‌‌السلام) تكميل نمايند تا مُراد از هر بُعد و هدفي كه حضرت سيّد‌‌الشّهداء مطرح كرده‌‌اند، به درستي روشن شود.

در حقيقت، شيوه‌‌ي علمي مباحث حضرت استاد، نوعي «تفسير روايت به آيات و روايات» است. در اين شيوه، جملات كليدي امام حسين(عليه‌‌السلام) مبناي «تئوري‌‌پردازي علمي» قرار گرفته و سپس به كمك آياتي از قرآن كريم و ساير روايات اهل‌‌بيت(عليهم‌‌السلام) تبيين مي‌‌شود. جاذبه و زيبايي اين تفسير در اين است كه مخاطب، در خلال اين مباحث ضمن دست‌‌يابي به فهمي عميق‌‌تر و دقيق‌‌تر از كلمات و جملات حضرت، متوجه مي‌‌شود كه هر يك از اهداف قيام عاشوراء را مي‌‌توان از ابعاد گوناگونِ فقهي، سياسي، اجتماعي، اخلاقي و عرفاني مورد بررسي قرار داد.

مؤسسه پژوهشي فرهنگي مصابيح‌‌الهدي، تا كنون ده دوره از مباحثي كه تا كنون درباره «تحليل قيام عاشوراء» توسّط استاد مورد بررسي قرار گرفته است ‌‌را تحت عنوان «سلوك عاشورايي؛ منزل اوّل: تعاون و همياري، منزل دوم: امر به معروف و نهي از منكر، منزل سوم: هجرت و مجاهدت و منزل چهارم: دين و دينداري؛ منزل پنجم: استقامت و پايداري و منزل ششم: حقّ و باطل؛ منزل هفتم: عزّت و ذلّت؛ منزل هشتم: غيرت ديني؛ منزل نهم: بينش و نگرش؛ منزل دهم: شرح خطبه منا» عرضه كرده است.

براي مشاهده مجله شبانه اينجا كليك كنيد

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن