واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش تحليلي فارس از اظهارات هدفمند يك استراتژيستديكتاتوري و براندازي؛ نقطه پاياني مانفيست حجاريان براي خانه ملت
سعيد حجاريان فعال اصلاحطلب روز يكشنبه در گفتوگويي با يكي از رسانههاي دولتي به بيان برخي از نظرات خود درباره مسائل جاري سياسي كشور پرداخته است.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، سعيد حجاريان فعال اصلاحطلب روز يكشنبه در مصاحبهاي با يكي از رسانههاي دولتي به بيان برخي از نظرات خود درباره مسائل جاري سياسي كشور پرداخته است.
دور از اينكه حجاريان را به عنوان تئوريسين جريان اصلاحطلب و يكي از تأثيرگذارترين افراد در اين جريان ميشناسند مصاحبه وي كه بيشتر به يك سخنراني سياسي ميماند را ميتوان به نوعي مانيفست اين جريان در طول آينده نزديك عنوان كرد.
مصاحبه حجاريان داراي محورهاي گوناگوني است كه دولت، مجلس و آينده سياسي اصلاحطلبان و برنامه كاري آنان را براي انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شوراي اسلامي در سال 92 در بر ميگيرد، اما ميتوان گفت كه بحثهاي مرتبط با مجلس در حقيقت فوريترين راهحلهايي است كه براي حل چالش اصلاحطلبان و ورود سريعتر آنها به حلقه قدرت را دربر ميگيرد.
*اصلاح طلبان بار ديگر زير ميز مي زنند
حجاريان در بخشي از مصاحبه خود به صراحت به اين نكته اشاره ميكند كه نمايندگان ملت در صورت عدم توجه به درخواستهاي مردم با دست رد آنها مواجه خواهند شد و مردم ديگر آنها را به شهرهاي خود نيز راه نخواهند داد.
اين نظر حجاريان قائل به بخش ديگري از پيشفرض وي است كه معتقد به گسترده شدن پايگاه اجتماعي دولت در جامعه نسبت به زمان انتخابات است كه عملا اكثريت مجلس را تبديل به يك اقليت ميكند و هر گونه اعتراض به دولت را به معناي مقابله با اين اكثريت تفسير ميكند.
اين تحليل جدا از فاصله بسيار زياد با واقعيتهاي اصلي جامعه عملا در مخالفت با اصليترين آموزههاي انقلاب اسلامي و همچنين اصول دموكراسي است چه اينكه تضعيف مجلس به عنوان سنگر اصلي مردمسالاري ديني و خانه ملت عملا به استقرار ديكتاتوري منجر ميشود و عملا به منزله برهم زدن بازي است.
گرچه اصلاحطلبان به خوبي در فتنه 88 تجربه خود را در بر هم زدن بازي و ايستادگي در مقابل رأي اكثريت نشان دادند و شايد هم اين بار تئوريسين موسوم به جريان اصلاحات به دنبال ايجاد همان فضا درباره مجلس است.
*متجلي شدن روح لياخوف روسي در پيكر اصلاح طلبان
از سويي ديگر چنين سخني عملا معناي تهديد نمايندگان مجلس به عنوان عناصر اصلي نمايندگان مردم در نظام جمهوري اسلامي و مواجه شدن با تهديدات احتمالي است.
گرچه آقاي حجاريان در مصاحبه خود روشن نكرده است كه به غير از مواجهه مردمي چه سرنوشت ديگري در انتظار نمايندگان ملت در صورت ساكت ماندن در مجلس است اما ميتوان به خوبي اين چشمانداز را در نظر داشت كه اصلاحطلبان به دنبال ايجاد نوعي يكسانسازي اركان حكومت با استفاده از توان قوه مجريه هستند كه البته عليرغم نظر شخصي رئيسجمهور خود را به دليل داشتن پايگاه مردمي قيم آن ميدانند.
فرآيندي كه پيش از اين اصلاحطلبان برخي جناحهاي سياسي را در كشور با آن متهم به ديكتاري ميكردند اما خود هماكنون به دنبال اجرايي كردن آن هستند.راهي كه لياخوف روسي آن را دنبال مي كند.
*نسخهاي كه در دكان هيچ عطاري نيست
بخش ديگري از سخنان حجاريان درباره وضعيت مجلس ارائه اختيار انحلال مجلس به دولت است. چنين تصميمي گرچه بنا به اعتراف خود حجاريان عملا با توجه به ضرورت تعقيب قانون اساسي امكانپذير نيست اما نمونه آن حتي در ساير كشورهاي جهان نيز به ندرت قابل مشاهده است.
در هيچ كدام از حكومتهاي داراي جمهوري اين اختيار به رئيسجمهور داده نشده است كه بتواند مجلس را اعم از سنا يا مجلس نمايندگان منحل كند در حكومتهاي پارلماني نيز اين اختيار به خود مجلس داده شده است كه در صورت عدم توافق بر موضوعاتي همانند تشكيل دولت خود تصميم به انحلال و انتخابات زودرس بگيرد كه البته چنين مسئلهاي به معناي عدم ثبات سياسي در آن كشور خواهد بود.
*براندازي نقطه پاياني اصلاح طلبان
با اين حال آقاي حجاريان در گفتوگوي خود به اين نكته اشاره كرده است كه فعلا چنين كاري ممكن نيست اما چنين مسئلهاي ميتواند به عنوان برنامهاي در آينده درازمدت و زماني كه مجلس و دولت به صورتي يكسان در اختيار آنان قرار گرفت در دستور كار قرار بگيرد.
البته اين مسئله به معناي تقابل با نظام و تغييرات ساختاري گسترده در آن است كه به طور حتم ميتواند به براندازي نيز ختم شود. در حقيقت در اين برنامه براندازي را ميتوان نقطه نهايي استراتژي اصلاحطلبان دانست كه بقيه موارد همچون دادن انحلال مجلس به دولت نيز در زيرمجموعه آن قرار ميگيرد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]