تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز كليد همه خوبی هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830548601




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محورهای اصلی قیام حضرت سیدالشهدا


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت تبیین کرد؛
محورهای اصلی قیام حضرت سیدالشهدا خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت(ع) گفت: امام حسین(ع) نظام موجود را دارای تفاوت بسیار با عصر نبوی دانسته و تغییر ارزش‌ها را به خوبی دریافته بود و قصد داشت تا این انحرافات را به مسلمانان نیز نشان داده، به آنان بفهماند که جامعه نیازمند اصلاح است.



به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجت‌الاسلام حمیدرضا مطهری عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت(ع) با بیان اینکه بی شک مهم‌ترین هدف سیدالشهدا(ع) از قیام، احیاء امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح فسادهایی بود که گریبان جامعه اسلامی را گرفته و آن را از ارزش‌های اسلامی دور کرده بود تصریح کرد: این که اصلاح در چه زمینه و محدوده‌ای بود و امام در پی چه بودند نکته‌ای است که باید از لابلای کلمات و سخنان آن حضرت پیدا کرد.
حجت‌الاسلام حمیدرضا مطهری با اشاره به اینکه براساس سخنان امام حسین(ع) آن حضرت در پی اجرای حق و برپایی عدالت با انجام اصلاحات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بودند که عمدتاً از ساختار سیاسی حاکم نشأت می‌گرفت خاطر نشان کرد: اصلاحات حضرت سیدالشهدا(ع) معطوف به سه محور بود؛ اصلاح حاکم، اصلاح حاکمیت و حکومت و مهم‌تر از همه اصلاح امت محمد(ص) که به هرکدام از این‌ها در قسمتی از سخنان خود اشاره کرده‌اند.
وی در رابطه با محور اول قیام حضرت سیدالشهدا(ع) یعنی اصلاح حاکم زمان گفت: امام حسین(ع) درباره حاکم وقت یعنی شخص یزید و عدم شایستگی او برای حکومت، علاوه بر مخالفت‌های قبلی خود، در پاسخ مروان که آن حضرت را دعوت به بیعت با یزید کرد فرمود: «و علی الاسلام السلام اذا قد بلیت الامه براع مثل یزید؛ هرگاه پیشوای مسلمانان شخصی چون یزید باشد اسلام از بین رفته است». بنابراین یکی از نکاتی که امام را به واکنش وامی‌دارد حکومت شخص فاسدی چون یزید است که حاکمیت او زیان جامعه اسلامی را به دنبال دارد.
مدیر گروه سیره پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) در ادامه صحبت‌های خود به محور دیگر قیام حضرت اشاره کرد و اذعان داشت: بی تردید هدف حسین بن علی (ع) بسیار فراتر از برکناری شخص یزید بود و مرحله بالاتر آن حاکمیت بنی‌امیه و نظام سیاسی موجود بود که یزید و امثال او ثمره این نظام بودند، نظامی که با استقرار حکومت امویان و تکیه زدن معاویه بر تخت سلطنت آغاز شد.
وی ادامه داد: امام حسین (ع) در همین رابطه می‌فرمایند: «و قد سمعت رسول الله (ص)یقول:الخلافه محرمه علی آل ابی سفیان و علی الطلقاء و ابناء الطلقاء و اذا رأیتم معاویه علی منبری فافقرو بطنه...؛ از رسول خدا(ص) شنیدم که فرمود خلافت بر خاندان ابوسفیان و طلقا و فرزندان آن‌ها حرام است».
مطهری با بیان اشاره به اینکه به دنبال حکومت معاویه وضعیت جامعه اسلامی با دوران گذشته تفاوت بسیاری پیدا کرد و هر چه زمان می‌گذشت فاصله این جامعه با عصر نبوی و حتی دوران خلفا بیشتر می‌شد خاطر نشان کرد: از این جاست که محور سوم اصلاحات مورد نظر حسین بن علی (ع) و مأموریت اصلی آن حضرت نمایان می‌شود که همان اصلاح امت محمد(ص) بود و این امر از وصیت نامه آن حضرت به برادرش محمد حنفیه مشاهده می‌شود.
وی ادامه داد: حضرت سیدالشهدا(ع) در بخشی از وصیت خود به برادرش محمد حنفیه می‌فرماید: «انی لم اخرج اشرا و لابطرا و لامفسدا و لاظالما و انما خرجت لطلب الاصلاح فی امه جدی (ص) ارید ان امربالمعروف و انهی عن المنکر و اسیر بسیره جدی و ابی علی بن ابی طالب؛ من برای سرکشی و طغیان و برای ظلم و فساد و بر پایه هوی و هوس خروج نکرده و تنها برای اصلاح امت جدم قیام کرده‌ام و بر آنم تا امر به معروف و نهی از منکر کرده و بر سیره جدم رسول خدا(ص) و پدرم علی بن ابیطالب(ع) رفتار کنم».
عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) تصریح کرد: این کلمات امام حسین(ع) اصلاح مورد نظر حضرت را اصلاحات اجتماعی دانسته و نشان می‌دهد که آن حضرت نظام موجود را دارای تفاوت بسیار با عصر نبوی دانسته و تغییر ارزش‌ها را به خوبی دریافته و قصد دارد تا این انحرافات را به مسلمانان نیز نشان داده، به آنان بفهماند که جامعه نیازمند اصلاح است، اصلاحی در عرصه اجتماعی که این تغییرات را به عصر نبوی یا نزدیک به آن برگرداند./9191/د102/ی



۱۳۹۲/۹/۲۵






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن