واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در منزلي واقع در خيابان چهارباغ خواجوي اصفهان رخ دادمسموميت مادر و دختر در اثر روشن كردن زغال در منزل
شامگاه سهشنبه ۲۶ آذرماه جاري، مادر و دختري از ساكنان خيابان خواجوي اصفهان، بر اثر روشن كردن زغال داخل ساختمان منزل، دچار مسموميت با گاز منوكسيدكربن شدند.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومي مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي اصفهان، مهرزاد آرتنگ اظهار كرد: حدود ساعت 20.55 سهشنبه 26 آذرماه 92 در تماسي با اتاق فرمان 115 اعلام شد كه دو نفر در منزلي واقع در خيابان چهارباغ خواجوي اصفهان دچار كاهش سطح هوشياري شدهاند.
وي افزود: پس از اعلام گزارش اين حادثه، دو واحد امداد اورژانس پيش بيمارستاني بر بالين مصدومان حاضر شدند و پس از كنترل وضعيت آنان دريافتند كه اين زن 55 ساله و خانم 27 ساله بر اثر روشن كردن زغال در ساختمان منزل مسكوني خود و استنشاق گاز سمي مونوكسيد كربن دچار مسموميت شدهاند.
رئيس اداره اورژانس پيش بيمارستاني دانشگاه علوم پزشكي اصفهان تصريح كرد: هر دو مصدوم حادثه توسط آمبولانس به بيمارستان شهيد صدوقي اصفهان منتقل شدند.
وي از جمله دليلهاي حوادث ناشي از مسموميت با CO در سال جاري را استفاده از زغال براي گرم كردن محيط، روشن كردن گاز پيكنيك در داخل چادر و استفاده از بخاري و آبگرم كن معيوب عنوان كرد و ادامه داد: در سال گذشته، تعداد 403 نفر در استان اصفهان با گاز منوكسيدكربن مسموم شدند و 27 نفر نيز در دم جان خود را از دست دادند.
آرتنگ با اشاره به اينكه گاز منوكسيدكربن يكي از خطرناكترين گازهايي است كه ميتواند سبب مسموميت تنفسي و مرگ شود، گفت: اين گاز بيرنگ و بيبو است و در اثر احتراق ناقص مواد سوختني توليد ميشود.
وي اضافه كرد: گاز منوكسيدكربن به خصوص در فصلهاي سرد سال به دليل استفاده از بخاري، آبگرمكن، اجاقگازهاي غيراستاندارد يا به علت سيستم تهويه نامناسب (دودكش) و همچنين عدم نصب صحيح آنها و سهلانگاري مصرفكننده، جان بسياري از انسانها را ميگيرد.
رئيس اداره اورژانس پيش بيمارستاني دانشگاه پزشكي اصفهان به برخي اصول پيشگيري از وقوع اين اتفاق غمانگيز در ميان افراد جامعه اشاره كرد و افزود: استفاده از وسايل گرمايشي استاندارد، عدم استفاده از وسايل گازسوز و گرمايشي بدون دودكش، كنترل دودكش قبل از استفاده وسايل گرمايشي و اطمينان از باز بودن مسير آن، روشن نكردن اتومبيل در توقفگاه در بسته به مدت طولاني، اجتناب از قرار دادن منقل يا شعله باز در زير كرسي، عدم نصب آبگرم كن در حمام از جمله مواردي است كه جهت جلوگيري از گازگرفتگي بايد رعايت شوند.
وي تاكيد كرد: سردرد، سرگيجه، تهوع و بيقراري، تنگي نفس، خميازه كشيدن بيش از حد و كاهش ديد، كبودي دست و پا و دور لبها كه در نهايت منجر به تشنج، بيهوشي و مرگ ميشود از علائم و نشانههاي هشداردهندهي مسموميت با گاز CO است.
آرتنگ به اقدامات اوليه در برخورد با فرد مصدوم گاز گرفته اشاره كرد و گفت: جلوي دهان و بيني خود را با صورتك يا پارچه مرطوب بپوشانيد، وسيلهي گرمازا را خاموش و درب و پنجره را باز كنيد، فوراً مصدوم را از منطقه آلوده وارد هواي آزادكرده و سريعاً با اورژانس (115) تماس بگيريد؛ كمربند و يقه مصدوم را باز كنيد، در صورت كاهش هوشياري مصدوم اقدام به باز كردن راه هوايي وي نموده و در صورت لزوم اقدام به احياء قلبي ريوي كنيد.
انتهاي پيام/63012/ك
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]