واضح آرشیو وب فارسی:الف: بهرهوري ناوگان باري كشور يك چهارم ميانگين جهاني
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي با اشاره به ۳ اولويت كاري اين سازمان، گفت: هماكنون ۳۸۰ هزار كاميون شناسنامهدار سالانه حدود ۷۰ هزار كيلومتر كالا را با بارنامه و بدون بارنامه حمل ميكنند كه يكچهارم كشورهاي توسعه يافته است.
به گزارش تسنيم، داوود كشاورزيان شب گذشته در مراسم گراميداشت هفته حمل و نقل و راهداري اظهار كرد: در حال حاضر ۲۰۰ هزار كيلومتر راه داريم كه بخشي از آن توسط سازندهها از طريق اخذ عوارض نگهداري ميشود و بقيه راهها از طريق ارتباطات دولتي تامين و نگهداري ميشوند. براي نگهداري مطلوب اين ميزان راه بايد سالانه ۳ تا ۴ درصد ارزش راهها هزينه شود. يعني تقريبا عددي حدود ۵ هزار ميليارد تومان براي اين كار نياز داريم.
وي با اشاره به اينكه عليرغم افزايش قيمت قير در سالهاي اخير اعتبارات راهداري قابل قبول نبوده است، گفت: در بودجه سال ۹۳ اعتبارات راهداري افزايش خوبي داشت كه اميدواريم در زمان تصويب نمايندگان مجلس مساعدت لازم را داشته باشد. رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي با اشاره به اينكه اولين محور اعتبار مورد نياز ايمني تردد و حمل و نقل است، اظهار كرد: در ۸ سال گذشته ميزان تلفات جادهاي كاهش يافته با وجود آنكه تعداد وسايل نقليه افزايش يافته است اما به هر حال رقم تلفات ناشي از تصادفات رانندگي بالاست.
كشاورزيان ادامه داد: پيشبيني ميشود ۱۳ تا ۱۴ هزار نفر تلفات جاني ناشي از سوانح رانندگي در جادههاي برونشهري داشته باشيم كه با احتساب تلفات درون جادهاي تا پايان سال بين ۱۸ تا ۱۹ هزار نفر كشته ميشوند.
وي با اشاره به اينكه از انجمنهاي صنفي حمل و نقل انتظار ميرود ضمن دفاع از منافع خود به ارتقاء فرهنگ رانندگي و ايمني ترددها توجه كنند، گفت: اميدواريم شاهد رفتارهاي پرخطر، سرعت بالا و رفتارهاي خطرآفرين در جادههاي كشور نباشيم. براين اساس شركتها موظف هستند زماني كه صورت وضعيت را صادر ميكنند نسبت به ايمني وسايل نقليه دقت كافي را داشته باشند.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي با تاكيد بر اينكه معاونت فني شركتهاي حمل و نقلي بايد اين وظيفه را به نحو مطلوب انجام دهند، گفت: ديگر قابل پذيرش نيست كه بگويند مثلا عامل تصادف اتوبان تهران - قم دو پوسته شدن لاستيك بوده است. كشاورزيان با اشاره به اينكه موظفيم از فناوريهاي روز براي نظارت و كنترل رفتار پرخطر رانندگان استفاده كنيم، افزود: براساس قوانين، سود بخش خصوصي از محل سرمايهگذاري در نصب سيستمهاي نظارت و كنترل در جادههاي كشور از محل جريمهها برگشت داده ميشود چنانچه رفتار مردم به گونهاي بود كه جريمه نشوند ما موظفيم حداقل سود مورد نظر سرمايهگذاران را تامين كنيم.
وي با اشاره به اينكه نوسازي ناوگان در دستور كار قرار دارد، اظهار كرد: در بخش بار بيش از بخش مسافري فرسودگي داريم كه به دليل افزايش نرخ ارز و رشد قيمتها روند نوسازي ناوگان باري را با كندي مواجه كرده است. به تنهايي نميتوانيم براي به حركت درآوردن چرخه نوسازي ناوگان اقدام كنيم. از اين رو به كمك دولت و ساير مسئولان نيز نياز داريم. معاون وزير راه و شهرسازي اظهار كرد: نگاه ما به نوسازي بايد از منظر مصرف سوخت و آلايندگي باشد در حال حاضر كاميونهاي فرسوده دو برابر كاميونهاي نسل جديد سوخت مصرف ميكنند.
كشاورزيان ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر ۱۰ درصد خودروهاي عمومي كشور معادل ۳۰ تا ۴۰ درصد كل خودروها سوخت مصرف ميكنند.
وي در پايان با اشاره به اينكه افزايش بهرهوري ناوگان يكي ديگر از اولويتهاي كاري ما است اظهار كرد: هماكنون ۳۸۰ هزار كاميون شناسنامهدار سالانه حدود ۷۰ هزار كيلومتر كالا را با بارنامه و بدون بارنامه حمل ميكنند. اين در حالي است كه در كشورهاي توسعه يافته تا ۴ برابر بيشتر يعني ۲۸۰ هزار كيلومتر كالا جابهجا ميشود اين مساله نشان ميدهد كه سرمايهگذاريهاي خوبي در بخش حمل و نقل صورت گرفته اما بهرهوري مناسبي از آن انجام نميشود.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]