واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پس از انقلاب يك فريم از فيلمهاي سانسور نشد/ مميزان كتاب ايراد اختراع ميكنند
ناصر تقوايي فيلمساز تقدير شده در هفتمين جشنواره "سينماحقيقت" گفت: براي ساخت فيلم در سينماي ايران هيچگاه هيچ مزاحمي نداشتم و پس از انقلاب حتي يك فريم از آثارم مميزي نشده ولي مميزان كتاب براي سانسور آثار ايراد اختراع ميكنند.
به گزارش خبرنگار مهر، ناصر تقوايي كارگردان صاحب سبك سينماي ايران با بيان اين مطلب در مراسم اختتاميه هفتمين جشنواره سينما حقيقت كه سه شنبه شب 25 آذر با حضور مديران و اهالي سينما و مستندسازان جوان در تالار وحدت برگزار شد، گفت: اگر بخواهم صميمانه با شما سخن بگويم اينگونه ميگويم كه در تمام دوران سينما هيچ مانعي بر سر راهم وجود نداشته است. گرفتاريهاي من در طول مديريتهاي متفاوت مربوط به فيلمنامه بوده وگرنه پس از انقلاب حتي يك فريم از فيلمهاي من تا به حال سانسور نشده است.
ايرادهايي كه توسط مميزان اختراع مي شود
وي افزود: من در هيچ كاري، حرفه اي نشدم و نمي شوم و نخواهم شد چون اگر نتوانستم فيلم بسازم قطعا عكس مي گيرم. اگر نشد عكاسي كنم فيلمنامه مي نويسم، اگر نشد فيلمنامه بنويسم قطعا تدريس مي كنم. چراكه فكر مي كنم بين هيچ يك از اين هنرها تفاوت وجود ندارد و ارزش هنري يك فريم عكاسي براي من كمتر از فيلمسازي نيست. من همه اين سالها هرگز بيكار نبوده ام و همواره مي نوشتم.
كارگردان فيلم سينمايي "ناخدا خورشيد" با اشاره به دلايل منتشر نشدن كتابهايش گفت: در طول تمام سالهاي زندگي خود كتاب بسيار نوشته ام اما اگر اين آثار مكتوب منتشر نمي شود مشكل از من نيست بلكه مشكل از شرايط نشر است. مميزان كتاب و نشر با نگاه بدبينانه به آثار نگاه مي كنند و اصولا حرفه اين دست از افراد بدگماني است و حتي اگر ايرادي در متون پيدا نكنند آن ايرادها را اختراع مي كنند. من با هرگونه دخل و تصرف در آثارم مخالف هستم و به همين دليل كتابهايم منتشر نشده است. البته نكته جالب توجه اين است كه حتي يك فريم از فيلم هايي كه پس از انقلاب ساخته ام دچار مميزي نشده است اما آثار نوشتاري ام همواره گرفتار مميزي بوده است. به عنوان نمونه فيلمنامه "كاغذ بي خط" 18 سال گرفتار مميزي بود و بعد از مبارزه بسيار با حذف برخي از بخش ها بعد از سالها موفق به ساخت اين فيلم شدم.
تقوايي افزود: سختگيري به هنرمندان در شرايطي صورت مي گيرد كه تعداد علاقمندان به سينما روز به روز افزايش پيدا مي كند و خوشبختانه شاهد حضور جوانان با لياقت در اين عرصه هستيم. نكته مهم در اين علاقمندي اين است كه جوانان به كار در حرفه هاي فني سينما علاقه مند شده اند و مانند گذشته اين علاقه مندي تنها به حوزه بازيگري معطوف نمي شود. اما آيا در قبال اين علاقه مندي، مسئولان فكري به حال كشف استعدادهاي جوان كرده اند. من به سهم خودم تلاش كردم در طول تمام اين سالها از اين جوانان علاقمند و با استعداد در عرصه سينما حمايت كنم.
در طول اين سال ها فقط سياهي لشگر تحويل سينما داديم
اين فيلمساز سينماي ايران با اشاره به ساخت فيلم با بودجه هاي دولتي گفت: بسياري از فيلمسازان گمان مي كنند كه تنها با حمايت و پشتيباني دولت است كه مي توان فيلم ساخت. به اعتقاد من چنين نيست بلكه سرمايه هر فيلمي توانايي فيلمساز است. من فيلمسازي مي شناسم كه هفت اثر سينمايي با سرمايه دولت ساخته اما هيچ يك از آنها ارزش هنري نداشته اند و تنها پول اين جوانان است كه دور ريخته شده است. در طول همه اين سالها سياه لشكر در عرصه فيلمسازي تحويل جامعه هنري و مردم داده ايم.
تقوايي با اشاره به اين مطلب كه بخشي از مشكلات در عرصه سينما در يك دهه اخير پايين بودن تكنيك فيلمسازي است گفت: متاسفانه علاوه بر محتوا مباحث فني سينما هم افت كرده است و در اين ميان تلويزيون كاري با سليقه مخاطب كرده كه ذائقه او را به نازل ترين شكل ممكن پايين آورده است.
وي در ادامه افزود: هنر تصوير هم در سينما و هم تلوزيون هنر گرانبهايي است كه از گذشتگان به ارث رسيده است اما متاسفانه در نگهداري از اين ميراث به معناي واقعي هيچ تلاشي صورت نگرفته است. من سينماي خودمان را با سينماي عراق، هند و افغانستان مقايسه نمي كنم بلكه سينماي ايران و استعدادهاي درخشان آن را با پيشرفته ترين كشورهاي دنيا مقايسه مي كنم. جوانان سينماي ايران بهترين سرمايه هاي فرهنگي و هنري ما هستند كه بايد قدر آنها را دانست.
سالهاست كه فيلم نمي بينم
كارگردان فيلم "كاغذ بي خط" در ادامه با اشاره به سرنوشت فيلم هاي قديمي در آرشيو سينما گفت: ما بعد از توليد با فيلمهاي خودمان چه ميكنيم؟ سالها است كه نه تنها فيلم نميسازم، فيلم هم نميبينم، گاهي شرم ميكنم كه فيلمهاي خودم را ببينم، بخشي از فيلمهاي ما مربوط به بخش خصوصي است، اما جايي براي نگهداري از آنها نيست، تمام فيلمها گرفتار اين مرحله شوم هستند.
وي در ادامه متذكر شد: عدم وجود كيفيت در فيلم ها، نبود فضاي مناسب براي نگه داشتن اين گنجينه هاي سينمايي يكي از مشكلات امروز سينماي ماست. من اصلا نمي دانم بسياري از نگاتيوهاي فيلم هايي كه ساخته ام كجاست و چه سرنوشتي پيدا كرده است؟ فيلم هاي ارزشمند سينماي ايران يكبار مصرف نيستند كه سرنوشت آنها مشخص نباشد. پولي كه در هاليوود از فروش آثار صامت به دست مي آيد پر درآمدتر از ديگر آثار سينمايي اش است. يك فيلم سرمايه در گردش محسوب مي شود كه بايد قدر اين گردش سرمايه را دانست چون اين سرمايه تنها پول نيست بلكه گردش انديشه هم هست.
تقوايي بيان كرد: حضور حجت الله ايوبي در سينما نشاط را به اهالي سينما و جوانان برگرداند و من اميدوارم اين سليقه خوب ادامه پيدا كند.
كارگردان پيشكسوت سينماي ايران در خاتمه صحبتهايش با اشاره به اينكه سيدحسن بنيهاشمي جزو نسل اول فيلمسازان جنوب است گفت: او جزو نسل اول فيلمسازان جنوب ما است و چيزهاي ظريفي در فيلمهاي خودش لحاظ كرده اما امروز دچار بيماري بينايي شده و شايد اين پايان كار يك فيلمساز باشد، ياد او و جايش خالي است.
كد خبر: 2198043
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۰۹:۴۰
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]