تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802943402




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فيلم فجر؛ از تراز سينماي انقلاب تا آيينه سينماي ايران


واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: فيلم فجر؛ از تراز سينماي انقلاب تا آيينه سينماي ايران
حالا كم‌كم دارد انقلابي كه پيروزي اش در سال ۱۳۵۷ تحليل‌گران مدعي آينده‌نگري ابرقدرت‌هاي شرق و غرب را به كرنش واداشت به سي ‌و پنج‌ سالگي خود نزديك مي شود. فرزندان انقلاب نيز از آغازين سال پيروزي انقلاب تلاش نمودند تا براي بزرگداشت پرافتخارترين انقلاب سده بيستم، با همراهي همه، هنر را نيز به عرصه آورند تا فرياد شادمانه پيروزي انقلاب را بر گوش كساني برسانند كه دل به همين انقلاب سپردند براي حضور در جنبش بيداري اسلامي. از سال ۱۳۶۱ كه هنرمندان دست در دست هم دادند تا در روزهاي باشكوه سالگرد پيروزي انقلاب با برپايي جشنواره فيلم فجر دين خود را براي تكريم بيشتر انقلاب عهده‌دار شوند حالا قريب سي ‌و دو سال مي‌گذرد و حالا قرار است تنها كمتر از دو ماه ديگر بارديگر بزرگ‌ترين آوردگاه سينمايي كشور كه از آن با عنوان سي ‌ودومين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر نام برده مي‌شود برگزار شود.
جشنواره فيلم فجر به واقع بزرگ‌ترين رخداد سينمايي ايران است كه همه ساله طرفداران پر و پا قرصي را با خود همراه دارد. اين جشنواره اگرچه برخي سال‌ها با ناز و كرشمه برخي فيلم‌سازان مواجه شد و به اصطلاح در محاق تحريم و بحران عدم گرمي حضور بزرگان سينما قرار گرفت اما شان والا و ويژه آن نشان داد كه هيچ گزندي در مسير تعالي اين جشنواره اثري جدي ندارد و اين رودي است خروشان كه مسير دريا را طي مي‌كند.
امسال اما در دولتي جديد قرار است جشنواره‌ فيلم فجر برگزار شود. جشنواره‌اي كه از ابتدا با نيت بزرگداشت و تجليل جشن انقلاب برپاشد و از همين رو هم شايد اين مطالبه كه جشنواره فيلم فجر بايد تراز سينماي انقلاب باشد سخني به گزاف نباشد. جشنواره فيلم فجر از سويي محفلي براي حضور و بروز سينماگران در بزرگداشت انقلاب است و از سويي ديگر اين جشنواره بزرگ‌ترين و البته تنها جشنواره رسمي سينمايي كشور است كه همه ساله نماد آيينه سينماي ايران شده است.
اگر بين سينماي ايران و سينماي ايران انقلابي، تفكيك قائل شويم بيشتر مي‌توان بر اين موضوع تاكيد كرد كه جشنواره فيلم، مبتني بر فيلم‌هاي حضور يافته و برنده سيمرغ كه منتخب عقلاي صنعت سينما و مديران سينمايي كشور بوده‌اند، بيشتر آيينه سينماي ايران است تا سينماي ايران انقلابي. از همين رو همه ساله آنها كه دل به انقلاب بيشتر سپرده‌اند و آرزويشان حضور و بروز سينمايي در تراز انقلاب اسلامي ايران است كه انتظار مي‌رود به عنوان ام‌القراي جهان اسلام در هنر سينما نيز پيشرو و طلايه‌دار سينماي كشورهاي استكبارستيز و انقلابي باشد، بر اين نكته گله‌مندند كه آيا به راستي توليدات عرضه شده در اين جشنواره در حد و قواره سينماي ايران انقلابي و در خور جشني به مناسبت بزرگداشت پيروزي انقلاب است؟ اين گله‌مندي‌ها موقعي جدي‌تر مي‌شود كه مروري بر فيلم‌هاي برگزيده اين جشنواره حاكي از اين است كه برخي فيلم‌هاي منتخب و برتر اين جشنواره نه تنها سنخيتي با انقلاب نداشته‌اند، بلكه مسئولان به دليل مفاهيم ضدارزشي آنها، هرگز نتوانستند اجازه اكران آنها را در كشور صادر كنند و هم اكنون نيز برخي نام‌آوران همين جشنواره فيلم كه قرار بود يادآور شكوه انقلاب باشد، به دامان كشورهاي بيگانه رفته‌اند و ضد انقلاب اسلامي ايران، فيلم مي‌سازند.
كوتاه سخن آنكه به راستي چه بايد كرد؟
آيا به راستي امسال كه دولت تدبير و اميد زمام امور را به دست گرفته است، مديران سينمايي دولتي كه رئيسش براي نخستين بار امام خميني را با عنوان امام نام برده است براي اعتلاي انقلاب امام خميني و مردم ايران اسلامي چگونه تدبير خواهند كرد؟ كدام يك از موارد زير مطلوب نظر مديراني است كه امسال و در سايه الطاف دولت تدبير و اميد بر اريكه مديريت اين جشنواره تكيه زده‌اند؟
۱ـ بايد پذيرفت كه جشنواره فيلم فجر، آيينه سينماي ايران است و قرار نيست تراز سينماي ايران انقلابي باشد؟ مديران جشنواره بفرمايند در اين صورت يدك كشيدن عنوان فجر كه يادآور فجر پيروزي انقلاب ايران است را چگونه توضيح مي‌دهند؟
۲ـ جشنواره فيلم فجر نماد سينماي انقلاب است و مديران اين جشنواره در اتاق فكر جشنواره، چه در هيات انتخاب و چه در هيات داوري و اكران ويژه روزهاي جشنواره و البته اكران عمومي فيلم‌ها، راه‌كارهاي قانع‌كننده براي نيل به اين منظور مي‌يابند و رسما نيز تا پيش از قطعي شدن حضور فيلم‌ها و بسته شدن جدول حضور فيلم‌ها در جشنواره اعلام مي‌كنند كه فرآيند تدبير شده آنها كه اميد را در دل فرزندان انقلاب شكوفا مي‌كند چه خواهد بود؟

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سياست روز]
[مشاهده در: www.siasatrooz.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن