واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: رهبر قنبري كارگردان سينماي ايران در گفتگو با برنا: مديران سينمايي دوره گذشته فرهنگ پهلواني و قهرماني را از بين بردند
رهبر قنبري گفت: مديران سينمايي دوره قبل بچه انقلابيهاي دست دوم، محافظه كار وترسو بودند كه از انقلاب تنها به شعار آن چسبيده بودند.
رهبر قنبري درباره عملكرد مديران سينمايي دولت احمدينژاد به خبرنگار سينمايي برنا گفت: كساني كه در دولت گذشته در راس سازمان سينمايي و زير مجموعههاي آن بودند بچه انقلابيهاي دست دوم، محافظه كار وترسو بودند كه از انقلاب تنها به شعار آن چسبيده بودند.
وي در ادامه افزود: جواد شمقدري وعليرضا سجادپور كه در راس هرم قرار داشتند آدمهايي بودند كه از شرايط انقلابيگري تنها تخيل داشتند به همين دليل جهان غرب را توطئه ميديدند. آنها هر فيلم انقلابي كه ميساختند به موازات آن فيلم ضد انقلابي كه اكفثر بازيگران آن را با چشم روشن بودند، ميساختند.
قنبري خاطرنشان كرد: نكته بسيار جالب ديگر اين بود كه اين آقايان از لحظهاي كه وارد ساختمان معاونت سينمايي شدند حتي راه رفتن آنها هم تغيير كرد و اغراق به اينكه كار دارم، سرم شلوغ است و جلسه دارم جزء حرفهاي روزانه آنها شده بود اما دريغ از اينكه حتي يك جلسه آنها نتيجه داشته باشد.
در مديران سينمايي گذشته نگاه آزادمنشي وجود نداشت
قنبريب ادامه داد: در اين مديران نگاه آزادمنش به هنر معنا نداشت زيرا نميدانستند كه آزادمنشي معادل هنجارشكني نيست درحاليكه هنر آزادمنشي به خوبي اخلاقيات جامعهاش را ميشناسد و ميداند كجا بايد از آن نگهداري كند.
قنبري همچنين گفت: مديران سابق سينمايي دولت احمدينژاد پول را مشتي علف و هنر را آرتيست بازي ميديدند و تحليل آنها از هنر تنها تخيل بود در حاليكه تخيل زمينه رئال و واقعي دارد. توهم و تخيل در آنها قاطي شده بود به همين دليل همه چيز را با نگاه سياسي ميديدند ضمن اينكه آنها معتقد بودند كه اين توهم مجري (فيلمساز و كارگردان) ميخواهد و در اين ميان نميتوانستند فيلمسازاني مانند مهرجويي، عياري و من را داشته باشند بنابراين به اين فكر افتادند تا خودشان فيلمساز تربيت كنند كه اين كار را هم انجام دادند اما فيلمسازان درجه ۴ و ۵ كه تعداد آنها هم زياد نبود. از طرفي بايد براي كشور ۷۰ ميليوني فيلم ميساختند بنابراين به سرعت به همان دست. پروردههاي خود كار ميدادند و در نتيجه ياري رساندن به ياران خودشان زياد شد و به اين شكل بود كه بودجهاي را كه براي فرهنگ درنظر گرفته شده بود به جاي اينكه براي ساخت چند فيلم و از كارگردانان جوان به كار گرفته شود تنها به ۳ يا ۴ فيلم با هزينههاي ميلياردي اختصاص يافت.
كارگردانان حرفه اي فيلم نساختند
وي در ادامه گفت: نكتهاي كه بسيار اهميت دارد اين اسمت كه چه كساني در اين ۸ سال فيلم نساختند. در اين سالها كارگردانانkي نظير بهرام بيضايي، ناصر تقوايي و عباس كيارستمي فيلم نساختند كه به واسطه آن صدها جوان هم بيكار و وارد سينما نشدند در حاليكه آنها برآيند نيروهاي ملي و ميهني ما هستند. زمانيكه آنها را حذف كردند درواقع نظام تربيتي كشور را ساقط كردند و شيوه فرهنگي ديگران بر ما مستولي گشت زيرا ديگر اثر خوبي براي ارائه نداشتيم و اين امر فاجعه است.
قنبري با بيان اينكه فرهنگ امري پنهان است كه بخش اعظم آن ديده نميشود، گفت: فرهنگ وجودي است كه هر روز بزرگتر ميشود درواقع با پيدايش يك سرزمين شروع ميشود و با ملت رشد ميكند.
بحران عميق فرهنگي ايجاد شد
وي خاطرنشان كرد: در ۸ سال گذشته بحران عميق فرهنگي ايجاد شد كه به واسطه آن فرهنگ ما عقب افتاده شد و به نوعي فرهنگ نابود شد. ما ۸ سال توقف شديد فرهنگي در همه عرصهها داشتيم. زمانيكه آدمهاي شايسته فيلم نساختند و آدمهاي غير مربوط كار فرهنگي انجام دادند اين بحران شديدتر شد در نتيجه اين اهمال ادبيات فارسي هم نابود شد و در نتيجه همين اهمال بود كه با ساختن اخراجيها فرهنگ پهلواني و قهرماني را به ابتذال كشاندند.
/ سپيده حيدرآبادي/
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]