واضح آرشیو وب فارسی:الف: تشكيل كارگروه براي زنان معتاد تازه ترك كرده
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ما معتقد بودهايم كه بايد از پلهايي كه در زمينه حضور زنان در مراكز تصميم گير و تصميم ساز مانند حوزه وزارت ساخته شده بود عبور ميكرديم نه اينكه آنها را خراب كنيم يا موجب ترك برداشتن آن شويم، اما متاسفانه اين اتفاق نيفتاد.
به گزارش ايسنا، شهيندخت مولاوردي در نشست خود با دانشجويان دانشكده خبر با محوريت منشور حقوق شهروندي كه امروز سه شنبه در اين دانشكده برگزار شد، افزود: دكتر روحاني در جلسه اول هيات دولت به وزرا توصيه جدي كرد كه در پستهاي معاونت وزرا از خانمها استفاده كنند ولي اين اتفاق نيفتاد و فكر نكنم در نهايت تعداد معاونان زن وزيران به انگشتان دست برسد.
وي در ادامه گفت: دكتر روحاني در زمينه حضور زنان در كابينه از ما خواست كه فكر كنيم و طرح و برنامه داشته باشيم؛ بنابراين يكي از برنامههاي معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري تلاش براي استفاده از توانمنديهاي زنان است؛ چراكه معطل ماندن اين تواناييها در نهايت موجب لطمه وارد شدن به جامعه ميشود. معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده درباره حضور نيافتن زنان به عنوان وزير و معاون وزير در دولت يازدهم گفت: اوايل شروع به كار دولت يازدهم در موضع غير دولتي ديدگاههاي خود را در اين زمينه مطرح كرديم و در آخرين لحظات معين شدن افراد كابينه، انجمن روزنامه نگاران زن، كنفرانس خبري را برگزار و مواضع خود را در اين زمينه اعلام كرد.
پيشنهاد تشكيل كارگروه براي زنان معتاد تازه ترك كرده
مولاوردي درباره افزايش ۱۰ درصدي آمار معتادان زن اظهاركرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر كميته تخصصي زنان و خانواده را به دبيركلي خانم بنيانيان تشكيل داده است و من نيز عضو كميته تخصصي آن هستم علاوه بر آن به وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي پيشنهاد تشكيل كارگروهي را براي برنامه ريزي در زمينه وضعيت زناني كه به تازگي مواد مخدر را ترك كردهاند دادهايم، چرا كه اين زنان نبايد به حال خود رها شوند چون ممكن است دوباره به مصرف مواد مخدر روي بياورند. معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: ۶۲ درصد از زنان معتاد متاهل هستند علاوه بر آن با توجه به افزايش آمار طلاق تلاش ميكنيم در زمينه معتادان زن گامهاي موثري را برداريم.
تشكيل كارگروههاي بررسي منشور حقوق شهروندي در معاونت حقوقي رياست جمهوري
مولاوردي گفت: منشور حقوق شهروندي يكي از مواردي بود كه رئيس دولت تدبير و اميد پيش از انتخابات به مردم وعده داده بود. تدوين اين منشور به عهده معاونت حقوق رياست جمهوري قرار گرفت و در صدمين روز فعاليت دولت يازدهم روي سايت رياست جمهوري قرار گرفت كه دكتر روحاني تاكيد كردند كه اين منشور بايد در معرض افكار عمومي قرار بگيرد و مردم درباره آن نظر دهند.
وي با اشاره به منشور حقوق شهروندي اظهار كرد: معاونت حقوقي رياست جمهوري براي بررسي اين منشور كارگروههايي را تشكيل داده است و اكنون پيش نويس اوليه منشور درآمده است. جمع بندي سازمانهاي غيردولتي در اين زمينه نيز بايد به دست ما برسد، البته با توجه به درخواستهاي زنان كه از روشهايي مانند شبكه اجتماعي به دست ما رسيد يك ماه زمان كمي براي بررسي منشور حقوق شهروندي بوده است.
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده تاكيد كرد: منشور نميتواند ضمانت اجرايي داشته باشد چرا كه دستهاي از آرمانهاست. البته منشور حقوق شهروندي جزو برنامههاي پيشنهادي دكتر روحاني بوده است و بايد تلاش شود كه به عنوان لايحه در مجلس شوراي اسلامي بررسي شود تا داراي ضمانت اجرايي شود. ضمن اينكه منشور حقوق شهروندي نبايد تنها توصيف وضع موجود باشد.
وي درباره كلي بودن مباحث منشور شهروندي اظهار كرد: منشور بايد آرمانها و وضعيت مطلوب را مدنظر قرار دهد. اين مورد در برخي از بندها رعايت شده است. البته به منظور پيدا كردن ضمانت اجرايي، اين منشور بايد لايحه شود و قوانين مغاير با آن اصلاح شود.
مولاوردي با اشاره به هم رديف شدن زنان با كودكان و كهنسالان در منشور حقوق شهروندي گفت: اين كار يكي از اقدامات جدي معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري به منشور حقوق شهروندي بود و در اين جهت ديدگاههاي خود را به معاونت حقوقي اعلام كرديم علاوه بر آن بخش مربوط به زنان در منشور حقوق شهروندي روي سايت معاونت امور زنان و خانواده قرار گرفت و از سازمانهاي غير دولتي و فعالان حوزه زنان خواستيم تا ديدگاههاي خود را درباره اين بخش از منشور اعلام كنند و ما نظرات آنها را به معاونت حقوقي رياست جمهوري منتقل ميكنيم.
وي تصريح كرد: روز گذشته نيز با سازمانهاي مردم نهاد جلسهاي درباره منشور حقوق شهروندي داشته و از آنان خواهش كردهايم كه جمع بندي ديدگاههاي خود را به اطلاع معاونت امور زنان برسانند. مولاوردي درباره برنامههاي معاونت امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري در زمينه زنان و كودكان متكدي گفت: چنين موضوعاتي متوليان خاص خود را دارد. كار معاونت امور زنان نظارت و رصد كردن است. البته برنامهاي در اين زمينه اعلام نشده است؛ اما سازمانهايي مانند بهزيستي هميشه متولي مسائل مربوط به متكديان بودهاند و معاونت امور زنان و خانواده نيز بايد اينگونه سازمانها را در زمينه نحوه انجام وظايفشان وادار به پاسخگويي كند.
وي تاكيد كرد: در ايران با تراكم قوانين مواجه هستيم ولي عزم جدي براي اجراي آنان وجود ندارد. معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده در زمينه اقدامات معاونت امور زنان و خانواده درباره موضوعات فرهنگي مربوط به زنان گفت: تا حد امكان اين حوزه را نيز رصد ميكنيم چرا كه فرهنگ و هنر متولي خاص خود را دارد و در اين شرايط نبايد دوباره كاري و موازي كاري كنيم.
استيفاي گوشهاي از حقوق انساني زنان طي چهار سال هنر است
وي با بيان اينكه در حال حاضر در حال اولويت بندي موضوعات هستيم، تصريح كرد: تلاش ميكنيم در اولويتهاي خود به تمام امور و جنبه زنان بپردازيم و تنها به يك گروه خاص مانند زنان بي سرپرست توجه نكنيم، بلكه نگاه معتدل به مسائل اجتماعي زنان داشته باشيم. اگر بتوانيم طي چهار سال گوشهاي از حقوق انساني زنان را استيفا كنيم هنر كردهايم.
بررسي ايجاد توازن بين مطالبات زنان فارغ التحصيل و افزايش جمعيت
وي درباره سياستهاي درنظر گرفته شده براي افزايش جمعيت نيز اظهاركرد: افزايش جمعيت سياست كلي نظام است و برنامه ريزيهايي به منظور تحولات جمعيتي انجام ميشود. اكنون در حال بررسي هستيم كه بين مطالبات زنان به ويژه فارغ التحصيلان دانشگاهها و تلاش براي افزايش جمعيت توازني برقراركنيم كه هم نظام جمهوري اسلامي به خواست خود برسد و هم زنان.
مولاوردي درباره طرح جامع جمعيت و تعالي خانواده افزود: طبق آخرين اخبار دريافتي اولويت بندي اشتغال در اين طرح كه بر اساس آن دختران در آخرين اولويت قرار ميگرفتند در كميسيون بهداشت حذف شده البته اين امر به معناي حذف اين بخش به طور كامل نيست و ممكن است در صورت مطرح شدن در صحن علني مورد بررسي قرار گيرد.
وي با بيان اينكه من با اعمال چنين محدوديتهايي براي اشتغال دختران مخالف هستم، تصريح كرد: بستههاي حمايتي بايد به صورت همه جانبه بررسي شوند تا هزينهها به حداقل برسد. درحال حاضر نيز در معاونت امور زنان و خانواده در حال انجام بررسي تطبيقي هستيم تا از تجربههاي كشورهايي كه وضعيت مشابه ما را داشتند بتوانيم استفاده كنيم.
مكاتبات اجراي قانون افزايش مرخصي زايمان هنوز به جايي نرسيده است
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده درباره آخرين وضعيت گفت: برخي از اين مصوبات مانند قانون افزايش مرخصي زايمان از دولت قبل به ما ارث رسيده و بايد پيگيري كنيم. مكاتبات متعددي با وزير آموزش و پرورش و معاون اول رئيس جمهور در اين زمينه انجام دادهايم، ولي هنوز اين مكاتبات به جايي نرسيده است.
مولاوردي درباره برخورداري زنان شاغل بخش دولتي از برخي از امتيازها و محروميت زنان بخش غير دولتي از آنها گفت: تلاش كردهايم امتيازات زنان شاغل در بخش رسمي به زنان شاغل در بخش غير رسمي تسري يابد ولي هنوز اين اتفاق نيفتاده است.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]