واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 95 درصد معتادان در حال ترك به مصرف مجدد برميگردند!
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي ايران با تاكيد بر اينكه براي مصون سازي نوجوانان و جوانان در برابر اعتياد بايد آنان را واكسينه كرد، گفت: در حال حاضر مهمترين مخاطب همه دستگاهها بيش از 12 ميليون دانش آموزي است كه اطلاعات لازم را در حوزه مواد مخدر ندارند و ما بايد پيشگيري را از مدارس آغاز كنيم.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، احمد حاجبي در مناظره شب گذشته كه با موضوع «علت عدم ريشه كني مواد مخدر» با حضور نمايندگاني از ستاد مبارزه با مواد مخدر، پليس مبارزه با مواد مخدر، قوه قضائيه و سازمان بهزيستي، برگزار شد، گفت: پديده اعتياد از نظر اقتصادي بار مالي بالايي را بر نظام سلامت كشور تحميل كرده است.
«اعتياد» در رتبه چهارم وارد كردن بار مالي به نظام سلامت
وي افزود: در حال حا ضر پس از سوانح رانندگي، بيماريهاي قلبي و ريوي، چهارمين رتبه از لحاظ بار مالي به نظام سلامت وارد ميكند.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي ايران تصريح كرد: صاحبنظران مسئله اعتياد را ناشي از عدم كارايي در مديريت جامعه ميدانند و عوامل متعددي از جمله عوامل فردي، اجتماعي، محيطي و خانوادگي عامل اصلي بروز اين پديده شوم است.
وي با بيان اينكه «فقر» يكي از عوامل اجتماعي در اين زمينه محسوب ميشود، عنوان كرد: مسئله اعتياد مسئله بسيار بزرگي است و بزرگ بودن آن و هجمهاي كه وجود دارد ما را بر آن ميدارد كه به عنوان يك موضوع هوشمند به مسئله اعتياد نگاه كنيم.
حاجبي تاكيد كرد: سود ميلياردي نميگذارد سوداگران آرام بنشينند هرچند كه وزارت بهداشت نيز در اوج اين هجمهها آرام نبوده و در حال حاضر 5292 مركز درماني براي اعتياد دارد و 109 مركز گذري نيز در راستاي حمايت از بيخانمانها فعاليت دارند.
وي با تاكيد بر اينكه از هر 100 نفر معتادي كه به سمت درمان اعتياد ميروند، 95 درصد به مصرف دوباره روي ميآورند، عمده علت اين بازگشت را نبودن درمان مداري برشمرد و گفت: ذات بيماري به گونهاي است كه دوباره عود ميكند و مثال روشن آن بيماري سرطان است كه عليرغم شيمي درماني عود ميكند.
وي با اشاره به اينكه تاكيد وزارت بهداشت بر درمان نگهدارنده است، گفت: درمان نگهدارنده 60 درصد ماندگاري دارد.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي ايران با بيان اينكه شعار «پيشگيري بهتر از درمان است» واقعيتي است كه از آن غفلت شده، ادامه داد: اگر مقرر شده باشد يك تومان براي پيشگيري هزينه شود اما اين هزينه صورت نگيرد، درمان آن 15 تومان هزينه در بر دارد بنابراين نسبت پيشگيري به درمان يك به 15 است، لذا اين واقعيت را نشان ميدهد كه اعتبارات پيشگيري كافي نيست.
وي در پاسخ به اينكه آيا فقر فرهنگي علت اصلي بروز اعتياد در جامعه است؟ گفت: فقر فرهنگي را قبول ندارم چرا كه بيشتر علت اين پديده موضوع عدم آگاهي است.
وي تاكيد كرد: براي مصون نگه داشتن نوجوانان و جوانان بايد آنان را واكسينه كرد و اين واكسينه چيزي جز آگاه سازي، اطلاع رساني و افزايش دانش آنان درباره اعتياد نيست.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: در حال حاضر مهمترين مخاطب همه دستگاهها بيش از 12 ميليون دانش آموزي است كه اطلاعات لازم را در حوزه مواد مخدر ندارند و ما بايد پيشگيري را از مدارس شروع كنيم.
وي در خصوص علت روي آوردن دانشجويان به مصرف مواد مخدر و اعتياد گفت: نميتوانيم بپذيريم دانشجوي پزشكي داراي فقر فرهنگي و اقتصادي است، بنابراين علت گرايش اين دانشجويان و اين قشر نيز به سمت مواد مخدر ناشي از فقر فرهنگي و اقتصادي نيست و "عدم آگاهي" آنان را در اين موضوع بايد تعبير كرد.
به گفته حاجبي، در حال حاضر يكي از آسيبپذيرترين مخاطبان مواد مخدر به ويژه شيشه، بانواني هستند كه به توصيه آرايشگران در آرايشگاهها از اين مواد براي لاغري استفاده ميكنند؛ شايد اين مواد بتواند در مدت كوتاهي فرد را لاغر كند اما اين لاغري بيمارگونه بوده و مقدار بسيار كم شيشه كافي است تا فرد معتاد شود.
انتهاي پيام
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]