واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مركز اسناد وزارت امورخارجه بيش از پنجاه ميليون برگ اسناد سياسي تاريخي دارد
مركز اسناد وزارت امورخارجه با دارا بودن بيش از پنجاه ميليون برگ اسناد سياسي تاريخي يكي از بزرگترين مراكز آرشيوي كشور و منطقه است.
به گزارش خبرنگار حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران حاضر در محل؛ "دامن پاك" معاون پژوهشي مركز آموزشو پژوهش وزارت امورخارجه، در مراسم گراميداشت هفته عكس تاريخي تا عصر امروز در ارگ آزادي برگزار شد گفت: اين رويداد فرصتي را براي من به نمايندگي از مركز آموزش و پژوهشهاي بينالمللي وزارت امورخارجه فراهم ميكند تا ضمن معرفي يكي از بزرگترين آرشيوهاي اسنادي كشور و به تعبيري قديمي ترين آنها و مهمترين آرشيو تاريخ ديپلماتي در خاورميانه به گشوشههايي از گنجيه ارزشمند عكسها و تصاوير تاريخي اين آرشيو اشاره كنم.
وي افزود: گنجينه اي كه امروز براي اولين بار به نمايش گذاشته ميشود تعدادي از عكسهاي تاريخي درباره رجال، نظاميان، مردم و مناظري از معابر شهري و روستايي اواخر دوره قاجار همچنين اوايل پهلوي اول است.
دامن پاك تصريح كرد: يكي از عوامل مهم در اتخاذ موضعگيريهاي سياسي و ارائه راهكار در موضوعات سياست خارجي توانايي درك صحيح وقايع گذشته و پردازش دانستههاي موجود است.
معاون پژوهشي مركز آموزش و پژوهش وزارت خارجه بيان كرد: امروزه يك پژوهشگر يا كارگزار سياست خارجي بايد بتواند هر واقعهاي را به مقياس طبيعي و بنيادياش درك كرده و با بررسي احتمالات و ارزيابي پيشينهي تاريخي موضوع تصويري از پيامدهاي احتمالي آن را در ذهن ترسيم كند و آنگاه به ارائهي راه حل يا اتخاذ موضع بپردازد.
وي افزود: يك سياستمدار يا پژوهشگر كارآزموده بايد بتواند بر اساس پارهاي از اطلاعات پراكنده به بازآفريني موضوعي پرداخته و با دقت زواياي مبهم موجود را بررسي كند در اين بررسي بايد اسناد و مدارك از هر نوعي را مورد توجه قرار دهد تا بتواند به حكمي قابل قبول
درباره حوادث و اتفاقات سياسي و بستگي آن با جريان كلي تاريخ دست يابد.
دامن پاك تصريح كرد: آرشيو اسناد وزارت امورخارجه جمهوري اسلامي ايران از 113 سال قبل به اتكاي اميركبير شكل گرفت. مركزيست كه بررسي و پردازش اطلاعات منحصر به فرد موجود در آن ميتواند راهگشاي اصول و تدوين خط مشي سياست خارجي كشور باشد.
معاون پژوهشي مركز آموزش پژوهش وزارت امورخارجه اظهار داشت: اين مكان در برگيرنده اسناد سياسي تاريخي بوده كه قديميترين آنها متعلق به 868 هجري شمسي است.
وي ادامه داد: اين اسناد مجموعهاي از فرامين، احكام، رقم، دستخط، پروانچه، ديوانيات، اخوانيات، سياههها، تصديقها، نقشهها، عكسها و معاهدات كه به همت پيشينيان جمع آوري شده است.
دامن پاك درباره اهميت تاريخي اسناد قديمي موجود در آرشيو وزارت امورخارجه جمهوري اسلامي ايران گفت: صرف نظر نفيس بودن هر برگ از آنچه اين اسناد را از ديگر اسناد آرشيوي متمايز ميكند نقشي است كه ميتواند در تصميم گيريهاي سياست خارجي داشته باشد.
وي تصريح كرد: تا ساماندهي مركز اسناد وزارت امورخارجه در سال 1380 و انتقال كليه اسناد و مدارك آرشيوي از بخشهاي مختلف وزارت خانه به ساختماني مجهز و منطبق با استانداردهاي روز جهاني در زمينه حفظ و نگهداري اسناد در سال 1382 اكنون اين مركز به يكي از بزرگترين و پر مراجعهترين مركز آرشيوي كشور و منطقه تبديل شده است.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]