واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بانك مركزي نهاب و نماد را طراحي و راهاندازي كرد
دبيركل بانك مركزي از طراحي و راه اندازي طرح نظام مديريت دادهها (نماد) و سامانه نظام هويت سنجي الكترونيكي بانكي (نهاب) خبر داد.
به گزارش روابط عمومي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران، سيد محمود احمدي، در تشريح اقدامات صد روزه دولت با تاكيد بر توان متخصصان داخلي در حوزه بانكداري الكترونيك اظهارداشت: بانك مركزي به منظور بهرهگيري از دانش و فنآوري روزآمد در راستاي افزايش سرعت، كارايي و ارائه خدمات، بدون نياز به حضور فيزيكي مشتري در بانك از طريق كانال ارتباطي امن و همچنين توسعه و دستيابي به ابزارهاي متناسب نظارتي در جهت ارتقاء امنيت مشتريان، ايجاد مركزي براي صدور و راهبري انواع گواهي امضاي ديجيتال براي سامانهها، مشتريان و كاركنان بانكها را در دستور كار خود قرار داد.
احمدي همچنين افزود: نماد با هدف پيادهسازي بستر گواهي امضاي ديجيتال در نظام بانكي و بكارگيري آن در سامانههاي مهم و حاكميتي همچون پورتال ارزي، سنا، سپام، كاشف، ساتنا و پايا تدوين شد كه با اجراي آن نيازمنديهايي اعم از تصديق اصالت مشتريان حقيقي و حقوقي در ارائه خدمات بانكداري الكترونيكي، رمزنگاري اطلاعات حساس، امضاي ديجيتال دادهها و انتقال امن آنها محقق شده است.
وي با معرفي سامانه «نهاب» به عنوان پيش نياز طرح نماد افزود: سامانه نظام هويت سنجي الكترونيكي بانكي (نهاب) با اتصال برخط به پايگاه داده سازمان ثبت احوال و ثبت اسناد و خودكار نمودن عمليات، موجب تسريع در روند ارائه خدمات و اعتبارسنجي دقيق ميشود كه اين در عمل، دستيابي به يكي از آرزوهاي ديرينه نظام بانكي است.
وي تصريح كرد: اين سامانه شكلگيري يك پايگاه دادهي متمركز كه احراز هويت مشتريان و معاملان نظام بانكي در سرتاسر كشور را با اعطاي شناسه منحصر به فرد «شهاب» براي هريك از آنان، امكانپذير ميسازد، محقق ساخته است.
دبير كل بانك مركزي، در خصوص نحوه و زمان بهرهبرداري از طرح نماد عنوان كرد: نماد، بر بستر شبكه ملي بين بانكي است كه با تدوين و تصويب دو سند اصلي و راهبردي مركز گواهي با عناوين «خط مشي مركز گواهي» و «دستورالعمل اجرايي مركز گواهي» به بانكها ابلاغ شده و از طريق دفاتر پيشخوان خدمات نماد مستقر در شعب منتخب بانكهاي سراسر كشور، به مشتريان حقيقي، حقوقي و اشخاص مجاز بانكي خدمات ارائه خواهد داد.
وي ادامه داد: اولين دفتر پيشخوان خدمات گواهي مهر ماه امسال در بانك مركزي تأسيس و ارائه خدمات عمومي و صدور گواهي در ساير دفاتر، تا پايان آذرماه امكان پذير خواهد بود.
*انجام تراكنشهاي بيش از 150 ميليون ريال، صرفا به دارندگان گواهي نماد
احمدي در ادامه افزود: امكان استفاده از خدمات بين بانكي در سامانههاي ساتنا و پايا براي تراكنشهاي بيش از يكصد و پنجاه ميليون ريال، از ابتداي اسفند ماه و ارائه خدمات مالي درون بانكي براي تراكنشهاي بيش از يكصد و پنجاه ميليون ريال، از ابتداي ارديبهشت ماه سال 1393 صرفاً به دارندگان گواهي نماد صورت ميپذيرد.
وي با برشمردن ويژگيهاي سامانه نماد اظهار داشت: استقرار و راهاندازي اين سامانه با همت و تلاش متخصصان كشور، يك زير ساخت يكپارچه، متمركز و در عين حال امن را در اختيار بانكها و مشتريان قرار داد و از اين پس مشتريان شبكه بانكي، صرفنظر از بانك ارائه دهنده خدمات، ميتوانند از يك گواهي امضاي ديجيتال براي دريافت خدمت استفاده كنند.
اين سامانه با ارائه خدمات بانكداري الكترونيك و ايجاد زيرساختهاي امن براي كليه متعاملان و استفاده كنندگان خدمات بانكي از يك سو، امكان نظارت بيشتر بانك مركزي و از سوي ديگر كاهش چشمگير هزينههاي ارزي و ريالي را فراهم خواهد آورد.
وي همچنين ايجاد شفافيت افزونتر و بهبود فضاي كسب و كار از طريق ارائه خدمات بانكداري الكترونيك را از جمله اهداف ديگر دولت تدبير و اميد در اين راستا عنوان كرد.
انتهاي پيام/م
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]