واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اطلس صنايع بازيافت تبيين شده است/ پيشنهاد تشكيل وزارت خانه صنايع بازيافت
اصفهان – خبرگزاري مهر: نماينده اتحاديه صنايع بازيافت در ايران با اشاره تبيين اطلس صنايع بازيافت با همكاري دانشگاه اصفهان طي شش ماه آينده گفت: با توجه به گستردگي بازيافت مواد قراضه و فلزي لازم است وزارت خانه صنايع بازيافت همانند ديگر كشورها در ايران تشكيل شود.
به گزارش خبرنگار مهر، حميدرضا ملكي ظهر امروز در همايش ملي صنعت قراضه آهن كه در اتاق بازرگاني و صنايع و معادن اصفهان تشكيل شد، اظهار داشت: ايجاد اطلس صنايع بازيافت در دستور هيئت مديره قرار گرفته و طي توافقي با دانشگاه اصفهان قرار است طي 6 ماه آينده تبيين و اعمال شود.
وي با اشاره به اينكه 10 گروه در اتحاديه بازيافت وجود دارد، افزود: پسماند نفت، گاز و پتروشيمي كشور در حدود 10 ميليون تن است كه سالانه هشت ميليون تن آن بازيافت و بخشي از آن صادر مي شود.
نماينده اتحاديه صنايع بازيافت در ايران تاكيد كرد: ميزان پسماندهاي پليمري مانند لاستيك و پلاستيك 300 هزار تن در سال است كه كمتر از 50 تن آن بازيافت و بقيه در طبيعت رها مي شود.
وي با بيان اينكه ميزان پسماند هاي ارگانيك 50 هزار تن و در حوزه تخصصي شهرداري است، گفت: پسماندهاي فلزي كه اين همايش به شكل تخصصي به آن مي پردازد از ديگر مواد بازيافتي كشور است و مطابق با آمار انجمن فلز ايران و آمار تحقيقي دانشگاه اصفهان دو ميليون تن توليد قراضه در كشور توليد مي شود و اين درحالي است كه نياز فولاد سازي كشور هشت ميليون تن است.
ملكي اضافه كرد: از اين ميان چهار ميليون تن به شكل گندله است كه و چهار ميليون تن ديگر نياز داريم كه بر اساس توليد كشور نياز به واردات دو ميليون تن ديگر است.
وي با اشاره به اينكه سالانه بيش از يك ميليون خودرو در بخش خصوصي توليد مي شود، تصريح كرد: از ميان يك ميليون و 600 خودرو قابل بازيافت تنها يك ميليون و 200 عدد بازيافت مي شود كه دليل عمده آن اجرا نشدن قانون است.
نماينده اتحاديه صنايع بازيافت در ايران با اشاره به پسماندهاي الكترونيكي در كشور گفت: تاكنون اقدام اساسي در زمينه بازيافت اين نوع مواد در كشور انجام نشده است اما در اصفهان مركزي خصوصي با كار و فعاليت هاي علمي در حال سرمايه گذاري در اين زمينه است.
ضرورتي ايجاد بانك اطلاعاتي صنايع قراضه
وي با بيان اينكه مهمترين مشكل صنعت بازيافت فقدان ثبات در صنعت قراضه است كه با ايجاد بانك اطلاعاتي اين مشكل رفع مي شود، بيان داشت: مشكل ديگر ما دريافت ماليات از فعالان اين عرصه است و اين درحالي است كه با توجه به قانون مديريت پسماند شاغلان در اين زمينه، نه تنها نيازي به پرداخت ماليات ندارند بلكه حمايت هاي لازم از آنها بايد انجام شود.
ملكي تأكيد كرد: سازمان امور مالياتي اصفهان همكاري تخصصي با بازيافت داشته است تا به صورت تخصصي پرونده هاي مالياتي بررسي و با اجرايي كردن قوانين مديريت پسماند اين مشكل حل شود.
هدرفتگي درآمد كشور به دليل عدم بازيافت مواد فلزي
وي با پيشنهاد تشكيل وزارت خانه صنايع بازيافت تصريح كرد: با توجه به گستردگي اين عرصه و موضوعات متنوع صنايع بازيافت لازم است نمايندگان مجلس و مسئولان محيط زيست براي تشكيل اين وزارت خانه كه در ديگر كشور ها نيز وجود دارد اقدام كند چراكه هدر رفتگي درآمد كشور به دليل بازيافت نشدن مواد مختلف از جمله آهن و قراضه ها بسيار زياد است.
كد خبر: 2197768
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۶:۴۰
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]