واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيتالله جوادي آملي:اعطاي جايزه به پديدآورندگان علوم ديني و فقهي يكي از بهترين وقفهاست
آيتالله جوادي آملي گفت: بايد به سمتي حركت كنيم كه جامعه پربركت ايران به سوي وقفهاي با همت عالي پيش برود؛ ميتوان وقف كرد كه جايزهاي به پديدآورندگان علوم ديني و فقهي و تفسيري اعطا شود و اين يكي از بهترين وقفها است.
به گزارش خبرگزاري فارس، آيتالله العظمي عبدالله جوادي آملي ظهر امروز در ديدار با نماينده ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه و مديران كل ادارات اوقاف كه در آستانه هفته وقف انجام شد با اشاره به اينكه وقف به عنوان صدقه جاريه است اظهار داشت: همتهاي بلند، روايات مربوط به وقف را به درستي تلقي و احيا ميكنند ولي همتهاي كوتاه به تناسب خود برداشت كوتاهي از اين موارد دارند.
وي افزود: امام حسين(ع) در روايتي ميفرمايند «خداوند همتهاي بلند، انديشهها و انگيزههاي بلند را دوست دارد» فكر و انديشه پست در اين ميان جايگاهي ندارند.
استاد برجسته حوزه علميه قم با بيان اينكه خداوند به بندگانش ميفرمايد به سمت مقامات بالا حركت كنيد و در اين زمينه از واژه «تعال» استفاده ميكند عنوان داشت: مردم در مرحله ماده به سر ميبرند و خداوند و انبياء ميخواهند آنها را به سمت خود و بالا فرا ميخوانند.
وي ادامه داد: وقف بايد صدقه جاريه باشد نه صدقه جامده به همين دليل بايد اين فرهنگ را در ميان مردم ترويج كرد؛ نگوييم فلان خانه وقف شده براي كاري بلكه بايد بگوييم زمين وقف شده است تا دست متولي باز باشد و متناسب با نيازهاي زمان كارهايي صورت بگيرد.
آيتالله جوادي آملي وقف خردمندانه را عامل بالا رفتن جامعه و تبديل شدن املاك به صدقه جاريه دانست و افزود: وقف در حقيقت احياي املاك است و تا آن ملك باشد انسان زنده خواهد بود زيرا عملي كه پس از مرگ منقطع نميشود، صدقه جاريه است.
اين مفسر بزرگ قرآن كريم گفت: گاهي ممكن است انسان وقفي كند كه يك ثواب ببرد و اين حاصل همتي متوسط است ولي اگر وقفي مانند كار سيد مرتضي يعني حوزه علميه نجف باشد آنگاه حاصل همتي عالي بوده و تا سالها مردم مختلف از آن استفاده ميكنند.
وي با بيان اينكه اگر حوزه علميه نبود امروز بسياري از علوم فقهي و اصولي و نيز دانشهاي ديني وجود نداشتند خاطرنشان كرد: مديري لايق مانند سيد مرتضي حوزه علميه نجف را بنا نهاد و اين همه بركات حاصل اين كار اوست.
آيتالله جوادي آملي تأكيد كرد: بايد به سمتي حركت كنيم كه جامعه پربركت ايران به سوي وقفهاي با همت عالي پيش برود؛ ميتوان وقف كرد كه جايزهاي به پديدآورندگان علوم ديني و فقهي و تفسيري اعطا شود و اين يكي از بهترين وقفهاست و نيز ميتوان در مورد ساير علوم همين روش را داشت و در اين صورت واقفان سه ثواب خواهند برد.
استاد برجسته حوزه علميه قم با بيان اينكه احياي حقيقي سنت حسنه انسان را به سوي اجتهاد در موضوعات سوق ميدهد گفت: آدمي بايد بداند كه در هر دوره چه مواردي به سود دين و جامعه خواهد بود؛ امام خميني(ره) كه آخرين جمعه ماه مبارك رمضان را روز قدس و حمايت از مظلومان ناميد در حقيقت سنتي حسنه را بنابر شرايط زمان از خود به يادگار گذاشت.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]