واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير جشنواره فجر با اين 2 فيلم چه ميكند؟
فيلمهاي «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» و «ماهي و گربه» وضعيت نامشخصي براي حضور در بخش اصلي جشنوارهي فيلم فجر دارند.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، هر سال در آستانه برپايي جشنواره فيلم فجر آثاري هستند كه به دليل نمايشهايي كه در جشنوارههاي داخلي و خارجي داشتهاند، حضورشان در بخش اصلي جشنواره فيلم فجر با اما و اگر هايي همراه بوده است.
طبق دو بند از آييننامهي جشنواره فجر كه در يكي از آنها تصريح شده است، «شرط حضور متقاضيان بخش سينماي ايران، اين است كه سال توليدشان بين 2 سال اخير باشد» و بند مهم ديگر كه در آن آييننامه ذكر شده است، بر اين موضوع تاكيد دارد كه فيلم قبل از جشنواره نبايد به نمايش عمومي درآمده باشد.
اما از اين دو بند هميشه تفسيرهاي مختلفي شده است. نمونه آن حضور فيلم «خون بازي» رخشان بنياعتماد در جشنواره فيلم شهر است كه باعث شد اجازه حضور اين فيلم در بخش اصلي جشنواره فيلم فجر داده نشود كه در نهايت اين فيلم با ساير آثار به رقابت پرداخت و تنها بنا به درخواست بنياعتماد «خون بازي» در بخشهايي مورد ارزيابي قرار نگرفت.
سال گذشته هم «پرويز» مجيد بزرگر با چنين مشكلي مواجه شد و به دليل حضور جشنوارهايي كه داشت در بخش جشنواره جشنوارههاي فجر به نمايش درآمد.
حتي در سالهايي فيلمهاي حاضر در جشنواره فيلمهاي كودكان و نوجوانان هم با چنين محدوديتي مواجه بودهاند.
از ميان فيلمهاي متقاضي در اين دوره جشنواره فيلم هاي «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» ساخته روحالله حجازي و «ماهي و گربه» ساخته شهرام مكري آثاري هستند كه پيش از اين در جشنوارههاي مختلف به نمايش درآمدند و جوايزي را نيز كسب كردهاند.
ابراهيم داروغهزاده قائم مقام دبير جشنواره 32 فيلم فجر در اين خصوص به ايسنا گفت: آييننامه جشنواره در اين مورد ابهام دارد و به نظر دبير جشنواره بستگي دارد.
روح الله حجازي هم به ايسنا گفت: گويا مقرراتي در جشنواره وجود دارد كه مانع حضور «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» در بخش رقابتي ميشود. از مديريت جشنواره و شوراي سياستگذاري درخواست دارم با توجه به اينكه اين فيلم و من در دوره گذشته با بيمهريهاي زيادي روبرو شديم كه بچههاي رسانه از آن خبر دارند، ترتيبي اتخاذ شود تا در اين دوره هم دچار بيمهري نشويم.
وي خاطرنشان كرد: دبير جشنواره و شوراي سياستگذاري آن، هميشه و در هر دوره ميتوانند استثنائاتي قائل شوند، همانطور كه تاكنون در ادوار مختلف اين اتفاق افتاده است. امروز حتي چنين استثناهايي در سختگيرترين جشنوارههاي دنيا هم مدنظر قرار ميگيرد. ما نيز اميدواريم كه اين استثناء براي «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو»كه تاكنون تنها يك حضور بينالمللي جدي در جشنواره «مونترال» داشته است، درنظر گرفته شود.
شهرام مكري هم پيش از اين به ايسنا گفته بود: در جشنواره فيلم فجر به قانون مشخصي برخورد نكردم. در سالهاي قبل مواردي را داشتيم كه نمايش اولشان در جشنوارههاي ديگر بوده و در بخش رقابتي جشنواره فجر هم حضور پيدا ميكردند اما سال گذشته فيلم «پرويز» را داشتيم كه به دليل حضورش در جشنوارههاي خارجي به بخش رقابتي راه پيدا نكرد. قانون بيشتر خاص جشنوارههاي A دنيا است كه فيلم بايد اولين نمايشش را داشته باشد و اميدوارم اين قانون در جشنواره فيلم فجر اجرا نشود.
انتهاي پيام
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]