واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يادداشتتبيين علوم اسلامي نيازمند قلمفرسايي عميقتر
در عصري كه در آن فرقههاي نوظهور و ضاله در حال گسترش هستند، انديشمندان و پژوهشگران ما تا چه حد توانستند علوم اسلامي را با استفاده از معجزه قلم به مخاطبان و جوامع انديشمند بينالمللي بشناسانند؟
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، در تقويم جمهوري اسلامي ايران روز 25 آذرماه به نام روز پژوهش نامگذاري شده كه به منظور گراميداشت آن و فرهنگسازي در ارتباط با توجه به اين مقوله مهم، هفتهاي به آن اختصاص يافته است.
در اين هفته كه در آن بيش از همه دانشگاهيان اين مرز و بوم درگير بحث تحقيق و پژوهش هستند. اينكه سالانه چه تعداد پژوهش، پاياننامههاي دانشجويان و يا مقالات اساتيد در مجلات داخلي و خارجي به چاپ ميرسد و اينكه چقدر از اين مقالات كاربردي بوده و مشكلات را حل ميكنند بايد مد نظر قرار گيرد.
در همين راستا بايد اشارهاي نيز به پژوهش در علوم اسلامي، جايگاه آن در اين ميان و ضرورت آن در زندگي روزمره پرداخت.
از مهمترين علوم اسلامي ميتوان به علم كلام فلسفه و عرفان اشاره كرد كه علم كلام به بحث عقلي و نقلي در خصوص اعتقادات ديني و پاسخ به شبهات و اعتراضات مخالفان و اثبات عقايد ديني ميپردازد.
علم فلسفه نيز در خصوص شناخت عقلاني درباره عالم بحث كرده و در علم عرفان نيز ميتوان به شناخت خدا و هرچه نزديكتر شدن به حضرت حق دست يافت.
موارد ذكر شده توضيح مختصري از اين سه علوم مهم اسلامي بود كه هر كدام به طور مجزا و مفصل مطالب خاص خود را بيان مي كنند و بسياري از شبهات را پاسخ ميدهند.
در اين جا ذكر اين مطلب ضروري است، در عصري كه در آن فرقههاي نوظهور و ضاله از جمله بهائيت با استفاده از فضاي مجازي و ساير امكانات، روز به روز در حال گسترش هستند، انديشمندان، اساتيد و پژوهشگران ما تا چه حد توانستند علوم اسلام ناب محمدي را با استفاده از معجزه قلم به مخاطبان به خصوص جوانان و همچنين جوامع انديشمند بينالمللي بشناسانند.
پژوهشگران و افرادي كه مقالاتشان در مجلات بينالمللي معتبر داخلي و خارجي به چاپ ميرسد ميتوانند بهترين مبلغ اسلام باشند و با بهرهگيري از اين فرصت، مهر باطلي بر اقدامات اسلامهراسي و ايرانهراسي بيگانگان زده و فرهنگ اسلامي را ترويج دهند.
با مراجعه به مراجع قضايي و بررسي پروندههاي گوناگون و طبق نظر كارشناسان، اگر شناخت انسان نسبت به خدا و ايمان به او و در كل معنويت در زندگي افراد افزايش يابد به طور يقين بسياري از مسائل و مشكلات حل شده و ديگر شاهد وقوع جرايم سنگين نخواهيم بود.
اينكه چگونه ميتوان به اين امر مهم دست يافت به اين بستگي دارد كه در مرحله اول پژوهشگران ما و در مرحله بعد مسئولان با بهرهگيري از علوم ناب اسلامي و از روشهاي متنوع و متفاوت و همچنين براي گروههاي سني مختلف دست به قلم برده و اقدامات لازم را انجام دهند تا به اين ترتيب سهم خود را نسبت به آموزش و همچنين تربيت افراد بپردازند.
امروزه جوانان ما بيش از هر زمان ديگري نياز به آموزش و دريافت تعاليم اسلامي دارند تا علاوه بر مصون ماندن از دام شياطين، در آينده و در زندگي مشترك و در ادامه در تربيت فرزندان صالح عمكرد موفقي داشته باشند.
لذا به نظر ميرسد انديشمندان، پژوهشگران و اساتيد ما ميتوانند اين مسير را براي جوانان هموار كنند.
هر چه اين پژوهشها كاربرديتر بوده و در راستاي رفع نيازهاي جوامع باشد ميتوانند در رسيدن به جامعهاي سالم و مهدوي موفقتر عمل كنند.
===========
اعظم مرادي صالح
===========
انتهاي پيام/89030/س20
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]