محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843042475
مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي؛ حل مسئله هستهاي ايران نيازمند اصلاح رفتار گذشته غرب است
واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي؛ حل مسئله هستهاي ايران نيازمند اصلاح رفتار گذشته غرب است
نفتالي بنِت، وزير اقتصاد اسرائيل نيز اعلام كرده بود كه تا پيش از نشست بعدي ميان ايران و گروه 1+5 در 29 آبان ماه، با اعضاي كنگره آمريكا كارزاري را عليه اين توافق به راه خواهد انداخت. مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي؛ حل مسئله هستهاي ايران نيازمند اصلاح رفتار گذشته غرب است
مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد؛ ترديدي نيست كه حل مسئله هستهاي ايران بيش از هر چيز نيازمند اصلاح رفتار گذشته غرب و به ويژه آمريكا و احترام به حقوق هستهاي كشورمان از جمله حق غنيسازي است.
به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومي مجلس شوراي اسلامي، اين مركز در تحليل سياسي خود درباره «اختلاف كاخ سفيد و كنگره درباره تشديد تحريمها و نقش رژيم صهيونيستي» اعلام كرد: طي روزهاي اخير موضوع رايزني مقامات دولتي آمريكا با اعضاي كنگره اين كشور براي احتراز از تشديد تحريمها عليه جمهوري اسلامي ايران در زمره مهمترين اخبار در سطح جهان بوده است.
مواضع دو طرف در اين خصوص به گونهاي است كه برخي كارشناسان و ناظران سياسي از موضوع تحريمهاي ايران به عنوان چالشي جديد در روابط دولت و كنگره آمريكا ياد ميكنند و معتقدند كه اين چالش از ظرفيت لازم براي تشديد شكاف درون حاكميتي در آمريكا برخوردار است، در عين حال بسياري از كارشناسان مواضع سختگيرانه كنگره درخصوص اين موضوع را بيش از هر چيز به تأثيرپذيري آن از فشار لابي صهيونيستي در كنگره نسبت ميدهند.
اين تحليل به طور مختصر به بررسي اختلاف مذكور پرداخته و نقش رژيم صهيونيستي در اين مجادله را تشريح ميكند.
موضع دولت
طبق گزارشهاي منتشر شده، مقامات كاخ سفيد به ويژه پس از برگزاري اجلاس ژنو 2، به نمايندگان كنگره هشدار دادهاند كه با تصويب تحريمهاي جديد، گفتوگوهاي ديپلماتيك براي حل مناقشه هستهاي با جمهوري اسلامي ايران بياثر ميشود.
در همين رابطه سخنگوي كاخ سفيد تأكيد كرده است كه مردم آمريكا خواهان يك «راهحل مسالمتآميز» براي حل مسئله هستهاي ايران هستند.
جان كري وزير امورخارجه آمريكا نيز به نمايندگان كنگره هشدار داده است كه با تصويب مجازاتهاي جديد عليه ايران مانع پيشرفت مذاكرات هستهاي نشوند.
وي تصويب تحريمهاي جديد عليه ايران را در شرايط كنوني «نادرست» خوانده و در ديدار با اعضاي كميته مالي سنا كه نقش مهمي در تصويب تحريمها دارند از آنها خواسته است كه تصميمگيري در مورد تصويب تحريمهاي جديد عليه ايران را به تعويق بياندازند.
به طور كلي بهنظر ميرسد كه دولت اوباما تلاش دارد تا از طريق رسيدن به توافقي جامع با ايران در حوزه هستهاي، امتياز حل و فصل اين موضوع را به نام خود تمام كند تا بدين وسيله هم در عرصه رقابتهاي داخلي قدرت مانور بيشتري داشته باشد و هم در عرصه بينالمللي، ايالات متحده را از مشكلي خودساخته به نام چالش هستهاي ايران رها كند، از سوي ديگر دولت اوباما شرايط كنوني را فرصتي مناسب و تاريخي براي حل موضوع ميداند، از اين رو از كنگره ميخواهد تا از طريق تصويب تحريمهاي جديد مانع از بهرهمندي از اين فرصت نشود.
موضع كنگره
اعضاي كنگره آمريكا تحت فشار سازمان يافته و شديدي از سوي لابيهاي يهودي براي تشديد تحريمهاي جديد عليه ايران هستند، آنها در عين حال ادعا ميكنند كه نگران دادن امتياز از سوي دولت اوباما به ايران در روند مذاكرات هستهاي هستند، اين قانونگذاران ميكوشند با سختتر كردن تحريمها به عنوان اقدامي پيشگيرانه از اين موضوع ممانعت به عمل آورند، اين در حالي است كه به گفته برخي ديپلماتها احتمال توافق با ايران در جريان مذاكرات ژنو 3 بسيار بالاست.
البته بدبيني قانونگذاران آمريكايي به بهبود روابط ميان تهران و قدرتهاي جهاني به گونهاي است كه به گفته برخي از آنها نظير سناتور باب منندز، رئيس دموكرات كميته روابط خارجي سنا٬ اين كميته در هفته جاري تحريمها عليه ايران را تشديد خواهد كرد تا فشار بر ايران همزمان با انجام مذاكرات باقي بماند.
طبق برخي گزارشها پس از بينتيجه ماندن گفتوگوهاي هستهاي در ژنو شماري از نمايندگان كنگره از هر دو حزب دموكرات و جمهوريخواه نسبت به آنچه نرمش احتمالي آمريكا در برابر ايران خوانده شده ابراز نگراني كردهاند.
اعضاي كميته مالي سنا در عين حال اعلام آمادگي كردند كه تشديد تحريمها را به تعويق بياندازند، اما تصميمگيري در اين مورد را منوط به شنيدن گزارش جان كري از نتايج گفتگوهاي اخير در ژنو كردند.
نقش رژيم صهيونيستي
به طور كلي ميتوان از نقش لابي صهيونيستي به عنوان مهمترين عامل ترغيب و تحريك كنگره آمريكا به پافشاري بر سياست تشديد تحريمهاي ايران ياد كرد. مراكز و منابع صهيونيستي در روزهاي اخير تلاش كردهاند تا با ارائه اطلاعات مختلف به اعضاي كنگره آنها را نسبت به مؤثر بودن تحريمها و ضرورت تشديد آن متقاعد كند.
از سوي ديگر در پي تمايل ايران و كشورهاي گروه 1+5 براي انعقاد توافقنامه هستهاي، رژيم صهيونيستي تلاش زيادي براي ممانعت از آن انجام داده است، در همين راستا آنها چنين توافقنامهاي را يك «خطاي تاريخي» خوانده و با لابيگري در كنگره آمريكا قصد دارند تا مانع امضاي چنين توافقي شوند.
در همين راستا مقامات صهيونيستي تلاش ميكنند تا اعضاي كنگره را نسبت به پيامدهاي توافق هستهاي با ايران بدبين كنند، بر اين اساس وزير اطلاعات اسرائيل تأكيد ميكند كه وعدههاي غرب به ايران سبب لغو بخشي از تحريمها خواهد شد.
او معتقد است كه اين اقدام تا 40 ميليارد دلار به اقتصاد ايران كمك خواهد كرد، وزيراطلاعات اسرائيل معتقد است كه اين بسته نه تنها به اقتصاد ايران كمك هنگفتي خواهد كرد، بلكه كاربرد ساير تحريمها عليه اين كشور را نيز تضعيف خواهد كرد.
نفتالي بنِت، وزير اقتصاد اسرائيل نيز اعلام كرده بود كه تا پيش از نشست بعدي ميان ايران و گروه 1+5 در 29 آبان ماه، با اعضاي كنگره آمريكا كارزاري را عليه اين توافق به راه خواهد انداخت.
وي كه رهبر حزب نزديك به شهركنشينان، موسوم به «خانه يهودي» است، به همين منظور روز سهشنبه 21 آبان ماه (۱۲ نوامبر) راهي واشنگتن شد، بنت ميگويد، اختلافنظرهايي ميان اسرائيل و دولت باراك اوباما وجود دارد، از اين رو وي قصد دارد در سفرش به واشنگتن شخصاً با دهها تن از اعضاي كنگره اين نكته را در ميان بگذارد كه در صورت نرمش در قبال ايران «امنيت اسرائيل» به مخاطره خواهد افتاد.
اين لابيها و رايزنيها ازسوي مقامات و عوامل رژيم صهيونيستي نقش مهمي در تشديد مجادله اخير ميان كنگره و دولت آمريكا در مورد تحريمهاي ايران داشته است.
ارزيابي و تحليل
ادامه چالش و مباحثات بين كاخ سفيد و كنگره بر سر تشديد تحريمها و اقدامات منفي رژيم صهيونيستي عليه ايران از چند زاويه قابل بررسي است:
1. دولت اوباما در اين مقطع زماني بيشتر به دنبال توافقي با ايران در مذاكرات آتي ژنو است، البته توافقي كه متضمن ايفاي خواستههاي حداكثري آمريكا از ايران به ويژه تعليق فعاليتهاي هستهاي و از جمله غنيسازي باشد، بنابراين در مقطع كنوني براي داشتن موضعي مشترك با بقيه اعضاي 1+5 خواهان گرفتن ژستي آشتيجويانه است و طبيعتاً اين مسئله با ارائه لايحهاي كه خواهان تشديد تحريمها عليه ايران باشد، سازگاري ندارد.
2. با وجود اين موضع كاخ سفيد، به نظر ميرسد كه كنگره آمريكا اصطلاحاً راه خود را ميرود، مسيري كه كنگره تاكنون در برخورد با مسئله هستهاي ايران طي كرده به طور كلي مسير تشديد فشارها با هدف تسليم ايران به خواستههاي ناعادلانه آمريكا بوده است، در ادامه همين مسير شاهد آن هستيم كه حتي در مقطع كنوني نيز، قانونگذاران آمريكايي به ويژه در سنا به دنبال تصويب لوايحي با هدف تشديد تحريمهاي ايران به ويژه در زمينه انرژي هستند.
3. نكته مهم آن است كه رژيم صهيونيستي و در وهله بعد لابيهاي صهيونيستي به ويژه آيپك مدام در حال رايزني با مقامات و قانونگذاران آمريكايي هستند تا از ديدگاه خود، استراتژي مؤثر عليه ايران، يعني «تشديد و گسترش تحريمها»، تضعيف نشده و يا كاستي نپذيرد.
4. با اين همه، در شرايط كنوني اظهارات باراك اوباما رئيسجمهور آمريكا كه دليل رضايت ايران به مذاكره با گروه 1+5 را صرفاً ناشي از فشار تحريمها تلقي كرده است، در واقع مبين موضع غربيها به ويژه آمريكا در مذاكرات آتي خواهد بود.
ميتوان پيشبيني كرد كه غرب خواهان امتيازات زياد از ايران است و حتيالمقدور سعي ميكند امتياز قابل توجهي به ايران ندهد.
اوباما تأكيد كرده كه حداكثر امتيازي كه به ايران داده خواهد شد،كاهش برخي تحريمهاست كه آن هم منوط به ايفاي تعهدات از جانب تهران است و در واقع اين كاهش تحريمها موقتي و برگشتپذير نيز خواهد بود.
با اين حال ترديدي نيست كه حل مسئله هستهاي ايران بيش از هر چيز نيازمند اصلاح رفتار گذشته غرب و به ويژه آمريكا و احترام به حقوق هستهاي كشورمان از جمله حق غنيسازي است.
كنگره و دولت آمريكا تنها در صورت اتخاذ چنين سياستي قادر به تسهيل مسير حل و فصل موضوع هستهاي ايران هستند و عدم تغيير رفتار آنها، البته تأثيري در واقعيت انكارناپذير تبديل ايران به يك قدرت هستهاي نخواهد داشت.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
وزير خارجه ايتاليا در ديدار با رئيس مجلس: مسئله هستهاي ايران تنها با تقويت اعتماد ميان طرفين حل ميشود
وزير خارجه ايتاليا در ديدار با رئيس مجلس مسئله هستهاي ايران تنها با تقويت اعتماد ميان طرفين حل ميشود وزير خارجه ايتاليا در ديدار با رئيس مجلس با اشاره به توافق اخير5 1 با ايران در مورد موضوع هستهاي تأكيد كرد تنها با تقويت اعتماد ميان طرفين مسئله هستهاي حل ميشود به گزارش خمركز پژوهشهاي مجلس:لايحه اجراي آزمايشي قانون استخدام نيروي انتظامي براي اصلاح تمديد شود
مركز پژوهشهاي مجلس لايحه اجراي آزمايشي قانون استخدام نيروي انتظامي براي اصلاح تمديد شود مركز پژوهشهاي مجلس در اظهارنظر كارشناسي خود درباره لايحه تمديد مدت اجراي آزمايشي قانون استخدام نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد قانون مذكور به ميزان مدت زمان لازم براي بررسي اصلمركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي گزارش داد: بزرگترين مشكلات فعالان اقتصادي در كشور
مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي گزارش داد بزرگترين مشكلات فعالان اقتصادي در كشور بنابر ارزيابي مركز پژوهشهاي مجلس طي سالهاي 89 تا تابستان 92 دريافت تسهيلات بانكي در صدر مشكلات فعالان اقتصادي قرار داشته است شاخصهاي جهاني نشان از سختي روز افزون فضاي كسب و كار براي فعالان اقتصغربيها در تلاشند تا مسئله هستهاي ايران شبيه استخوان لاي زخم باقي بماند
غربيها در تلاشند تا مسئله هستهاي ايران شبيه استخوان لاي زخم باقي بماند عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت از ديد جمهوري اسلامي ايران غربيها در تلاشند تا مسئله هستهاي ايران به صورت استخوان لاي زخم باقي بماند و غرب بتواند فشارهاي خود را بر ايران همچنان ادامه دهد عمركر پژوهشهاي مجلس:كنگره و دولت آمريكا تنها در صورت احترام به حقوق هستهاي ايران قادر به حل و فصل اختلافات خ
مركر پژوهشهاي مجلس كنگره و دولت آمريكا تنها در صورت احترام به حقوق هستهاي ايران قادر به حل و فصل اختلافات خود هستند مركر پژوهشهاي مجلس در تحليل سياسي خود درباره اختلاف كاخ سفيد و كنگره درباره تشديد تحريمها و نقش رژيم صهيونيستي اعلام كرد كنگره و دولت آمريكا تنها در صورت احرئیس مرکز پژوهشهای مجلس:پارلمان اروپا هیچ پیششرطی برای سفر به ایران قائل نشد/ دیدار با ستوده و پناهی مخفیانه
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس پارلمان اروپا هیچ پیششرطی برای سفر به ایران قائل نشد دیدار با ستوده و پناهی مخفیانه بود رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس تاکید کرد که پارلمان اروپا هیچگونه پیششرطی را برای سفر به تهران مشخص نکرده بود به گزارش نامه نیوز کاظم جلالی رئیس فراکمركز پژوهشهاي مجلس:لايحه اصلاح قانون بودجه 92 مغاير اصول 52 و 53 قانون اساسي است
مركز پژوهشهاي مجلس لايحه اصلاح قانون بودجه 92 مغاير اصول 52 و 53 قانون اساسي است مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در اظهارنظر كارشناسي خود درباره لايحه اصلاح قانون بودجه سال 1392 كل كشور اعلام كرد شوراي نگهبان مصوبه مزبور را مغاير اصول پنجاه و دوم و پنجاه و سوم قانون اساسيمركز پژوهشهاي مجلس:بيانيه مشترك ايران و آژانس در تلطيف فضاي مذاكرات مؤثر است
مركز پژوهشهاي مجلس بيانيه مشترك ايران و آژانس در تلطيف فضاي مذاكرات مؤثر است مركز پژوهشهاي مجلس در تحليل سياسي خود درباره مذاكرات ژنو 2 تفاوتها و موانع اعلام كرد بيانيه مشترك ايران و آژانس نه تنها ميتواند تحركات تخريبي صهيونيستها را خنثي كند بلكه در تلطيف فضاي مذاكرات نمركز پژوهشهاي مجلس:ايجاد سيستم حزبي اصولي در كشور نيازمند عزم جدي است
مركز پژوهشهاي مجلس ايجاد سيستم حزبي اصولي در كشور نيازمند عزم جدي است مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با ارزيابي برنامههاي وزارت كشور در دولت يازدهم اعلام كرد ايجاد سيستم حزبي اصولي در كشور نيازمند عزم و برنامه جدي در اين زمينه است به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومشوراي آتلانتيك:بي اعتمادي نسبي ميان ايران و غرب مي تواند مانع اجراي توافق هستهاي
شوراي آتلانتيك بي اعتمادي نسبي ميان ايران و غرب مي تواند مانع اجراي توافق هستهاي جوفي جوزف در مقاله اي در سايت شوراي آتلانتيك با عنوان تنش زدايي هسته اي با ايران آنچه كه ممكن است توافق هسته اي را با ايران پيش از آنكه اجرايي شود مختل كند به بررسي چالشهاي پيش روي توافق هسته اطرح قانون ارزيابي زيست محيطي ايران در مجلس شوراي اسلامي اعلام وصول شد
طرح قانون ارزيابي زيست محيطي ايران در مجلس شوراي اسلامي اعلام وصول شد طرح قانون ارزيابي زيست محيطي ايران در جلسه علني مورخ 3 9 1392 توسط هيات رئيسه مجلس بصورت عادي اعلام وصول شد به گزارش سرويس اجتماعي برنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست اين طرح به پيشنهاد كمجلس ختم پدر همسر آقاي سبزعليپور رئيس مركز تجارت جهاني ايران امروز عصر در مسجد نور
مجلس ختم پدر همسر آقاي سبزعليپور رئيس مركز تجارت جهاني ايران امروز عصر در مسجد نور به همين مناسبت مجلس ختم آنمرحوم امروز سه شنبه مورخ سوم دي ماه 1392 از ساعت 18 الي 19 30 در مسجد نور واقع در ميدان فاطمي منعقد مي باشد گروه اجتماعي - آقاي علي ارجمند پدر همسر جناب آقاي سبزعليپور ررئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي:نظام سلامت ايران برگرفته از كشورهاي غربي است
رئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي نظام سلامت ايران برگرفته از كشورهاي غربي است رئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي گفت نظام سلامت ايران برگرفته از كشورهاي غربي است ما در سال ۱۴۰۴ بايد قدرت برتر منطقه باشيم و اين هدف بدون توجه به سلامت معنوي ايرانيان و داشتن يك مدل بومي سلامت-
گوناگون
پربازدیدترینها