واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بر اساس تازه ترين نظرسنجي انجام شده:غفلت نيمي از تهراني ها از ضرورت آمادگي در برابر زلزله
بر اساس نظر سنجي انجام شده در شهر تهران، حدود نيمي از شهروندان با وجود تجربه و احساس زلزله، اقدامي اساسي براي ايمني در برابر زلزله انجام نداده اند و نگرشي تقدير گرايانه نسبت به اين پديده طبيعي دارند.
به گزارش خبرگزاري فارس، اين موضوع در نشست ارائه دستاوردهاي مطالعات پيمايش اجتماعي (نظرسنجي) كه با هدف بررسي نتايج كسب شده و بهره گيري از آن در ارتقاي ظرفيت مديريت بحران و با حضور نمايندگان سازمانهاي متولي مديريت حوادث و سوانح و كارشناسان آژانس همكاري هاي بين المللي ژاپن (جايكا) برگزار شد، عنوان گرديد.
بر اساس اين گزارش مطالعه پيمايش اجتماعي به منظور ارتقاء ظرفيت سازمان مديريت بحران براي تهيه، راهاندازي، نگهداري و مديريت طرحهاي مربوط به مديريت بحران جامعه محور براي مقابله با زلزله به عنوان يكي از خروجيهاي پروژه ظرفيتسازي در كاهش مخاطرات زلزله و مديريت بحران در تهران انجام شده است.
نتايج اين مطالعات پيمايش اجتماعي نشان مي دهد 21 درصد از پاسخگويان برخوردار ازدانش مديريت بحران نيستند، 15.5 درصد از آنان اين دانش را در حد زياد دارند، 63.5 درصد از پاسخگويان گزينه هاي "خيلي كم" و "تاحدي" توزيع شده اند را انتخاب كرده اند.
بر اساس اين گزارش اكثريت پاسخگويان هيچگونه فعاليتي براي كاهش بحران نداشته اند و بيشتر كساني كه براي كاهش بحران فعاليتي انجام مي دهند اقدامات آنها شامل تهيه كپسول آتشنشاني و يادگيري چگوني استفاده از آن؛ تعيين مكان هاي امن¬تر در خانه، تعيين مكان هاي امن تر براي استراحت و تعيين مكان هاي خطرناك در خانه است.
نتايج اين مطالعات كه توسط ساعي عضو هيأت علمي دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است نشان مي دهد بيشتر پاسخگويان معتقدند كه شهر تهران منطقه زلزله خيزي است كه57.2 درصد از پاسخگويان در طول زندگي خود زلزله را احساس كرده اند و 42.5 درصد از آنها اين تجربه را نداشته اند.
همچنين يافته ها نشان مي دهد فعاليت هاي اجتماعي داوطلبانه درحد پائيني قرار دارد و بطور متوسط 57.9 درصد از پاسخگويان گرايش هاي تقدير گرايانه ندارند كه ناشي از آشنايي بيشتر مردم با مقوله زلزله و توانايي بشر در غلبه بر اين پديده طبيعي است.
از اهداف انجام اين مطالعات مي توان به سنجش ميزان وضعيت كنوني آگاهي و نگرش شهروندان تهراني درخصوص زلزله، اولويتبندي نيازهاي آموزشي شهروندان در حوزه بحران و مديريت بحران، بررسي وضعيت مشاركت شهروندان در طرحهاي مشاركتي مديريت بحران و آسيب¬شناسي آن، ايجاد بستري براي سنجش اثربخشي برنامه ها و طرحهاي سازمان در حوزه افزايش آگاهي و مشاركت شهروندان در حوزه مديريت بحران اشاره كرد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]