تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843399709




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بلاي خانمان سوز اعتياد كانون خانواده را تهديد مي كند / پيشگيري مهمترين درمان اعتياد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بلاي خانمان سوز اعتياد كانون خانواده را تهديد مي كند / پيشگيري مهمترين درمان اعتياد
بيرجند - خبرگزاري مهر: افزايش آمار اعتياد زنگ خطر را براي زنان به عنوان محور و مركز ثقل و استحكام بنيان خانواده به صدا درآورده زيرا اولين قرباني اين بلاي خانمان سوز خانواده خواهد بود كه بايد چاره اي جز آنچه هست براي درمان انديشيد.

به گزارش خبرنگار مهر، اعتياد يكي از انحرافات شايع جوامع بشري در عصر حاضراست كه جوامع مختلف به خصوص جوامع و كشورهايي كه در هم مرزي كشورهاي توليد كننده و يا در مسيرترانزيت اين مواد قرار دارند در معرض آسيب هاي شديدي هستند.

هرچند در سال هاي اخير سازمان ملل متحد و ساير سازمان هاي وابسته به آن و كشورهاي منطقه تلاش هاي زيادي را در زمينه مبارزه با مواد مخدر و باندهاي بين الملي قاچاق مواد مخدر انجام داده اند اما به دليل حمايت قدرت هاي استعماري از اين مواد به عنوان حربه براي فلج كردن كشورهاي در حال توسعه نتوانسته اند موفقيت زيادي در اين زمينه كسب كنند.

ايران هم به دليل موقعيت استراتژيك خود در منطقه و مقابله با استعمارعلي رغم وجود مبارزات گسترده در زمينه اعتياد سالانه خسارات زيادي را در اين زمينه متحمل مي شود و خراسان جنوبي به عنوان شرقي ترين مرز ايران كه با كشور افغانستان همسايه است به عنوان كانون قاچاق مواد مخدر در معرض خطر بيشتري قرار دارد و در استان سالانه قربانيان زيادي را در دام اعتياد گرفتار مي شوند.

هرچند در سال هاي اخير اعتياد در ميان مردان بيشتر از زنان بوده اما بررسي هاي آماري نشان مي دهند روند اعتياد در ميان زنان سير صعودي دارد و باتوجه به نقش زنان به عنوان محور و كانون خانواده زمينه اعتياد مردان و به خصوص زمينه تربيت نسل معتاد را فراهم مي كند.

همچنين با توجه به اين كه زنان بر خلاف مردان بيشتر در خانه مواد مخدر را مصرف مي كنند آمار دقيقي از اعتياد آنان در دست نيست كه اين موضوع در جامعه بسيار خطرناك است.

بر اساس آمار 2.5 درصد از جمعيت مولد خراسان جنوبي گرفتار دام اعتياد هستند كه سه هزار750 نفر از اين معتادان را زنان تشكيل مي دهند و با توجه به اين كه زن محور و مركز ثقل و استحكام بنيان خانواده است اين موضوع زمينه قرباني شدن و از بين رفتن بينان صدها خانواده ها را در استان فراهم كرده است.

10 درصد زنان خراسان جنوبي گرفتار دام اعتياد هستند

مديركل بهزيستي خراسان جنوبي از اعتياد سه هزار750 نفر از زنان خراسان جنوبي به عنوان 10 درصد از جمعيت استان خبرداد.

محمد حسن اكبري مطلق در گفتگو با خبرنگار مهر، با بيان اينكه 2.5 درصد از جمعيت خراسان جنوبي گرفتار دام اعتياد هستند كه 10 درصد از اين جمعيت يعني 3 هزار 750 نفر را زنان تشكيل مي دهند، گفت: تصورات رايج در خصوص اين كه زنان كمتر از مردان گرفتار دام اعتياد مي شوند غلط است زيرا در حال حاضر به دليل فعاليت هاي استعماري در خصوص افزايش نرخ اعتياد در ميان كودكان، نوجوانان، جوانان، كاركنان دولت و زنان ، نرخ اعتياد در ميان زنان روبه افزايش است.

وي افزود: در حال حاضر آمار دقيقي از مصرف مواد مخدر در ميان زنان خراسان جنوبي در دست نيست چراكه زنان بر خلاف مردان در ملا عام مواد مخدر را مصرف نمي كنند.

مديركل بهزيستي خراسان جنوبي با بيان اين كه در چند سال گذشته گرايش جوانان و به خصوص زنان به مصرف مواد مخدر صنعتي بيشتر شده است، گفت: پژوهش هاي انجام شده در مراكز بهزيستي و نيروي انتظامي نشان مي دهد به دليل آثار سو و مخرب مواد مخدر صنعتي بر بدن نوعي بازگشت و عقب گرد به مصرف مواد مخدر سنتي در ميان زنان و مردان به خصوص موادي مانند هروئين و ترياك ايجاد شده است.

اكبري مطلق ادامه داد: تبليغات گسترده در زمينه اثرات سوء مصرف مواد مخدر در استان موثر بوده و مراجعات معتادين مرد به مراكز ترك اعتياد نشان از رواج فرهنگ قبح مصرف مواد مخدر در جامعه دارد.

فعاليت 60 مركز ترك اعتياد در خراسان جنوبي/ فعاليت تنها يك مركز براي زنان

وي افزود: در استان 60 مركز ترك اعتياد وجود دارد كه 31 مركز تحت نظار ت سازمان بهزيستي فعاليت مي كند.

اكبري مطلق با بيان اينكه يك مركز درمان اعتياد در خراسان ججنوبي فعال است، تصريح كرد: اين مركز نيز در گذشته توسط بخش خصوصي اداره مي شد كه به دليل هزينه هاي سرم آور تعطيل شد.

وي با بيان اينكه پس از يك تعطيلي يكسال اين مركز به همت بخش خصوصي در استان دوباره فعال شده است، عنوان كرد: زنان معتاد به دليل قوانين عرفي كه در جامعه وجود دارد و به يك زن معتاد در جامعه انگ زده مي‌ شود كمتر براي درمان به مراكز ترك اعتياد مراجعه مي كنند.

مدير كل بهزيستي خراسان جنوبي با بيان اين كه در مراكز تحت نظارت بهزيستي سالانه به چهار هزار نفر بيمارگرفتار اعتياد خدمت رساني مي شود، گفت: كنترل مصرف مواد مخدر در استان و كشور نيازمند هماهنگي و همدلي دستگاه هاي اجرايي مختلف و سازمان هاي بين المللي در اين زمينه است.

اكبري مطلق با بيان اين كه زنان بيشر از ساير اقشار جامعه در معرض آسيب هاي ناشي از مصرف مواد مخدر هستند، يادآورشد: بيشترمواد نيرو زا و داروها و قرص هاي لاغري كه درماهواره و آرايشگاه ها تبليغ مي شوند داراي مواد مخدر شناخته شده و ناشناخته صنعتي هستند كه عوارض زيان باري بر روح و روان افراد جامعه ايجاد مي كنند.

تنش هاي عاطفي دليل اعتيادم بود

مريم يكي از دختران جواني كه در يكي از مراكز ترك اعتياد استان دوران ترك اعتياد خود را مي گذراند، گفت: تنش هاي عاطفي، دعواهاي مداوم پدر و مادر و دوست هاي دختر و پسر ناباب من را به دام اعتياد كشاندند.

وي افزود: در ابتدا مواد مخدر را براي سرگرمي و پركردن تنهايي و آرامش اعصاب مصرف مي كردم اما به مرور زمان اين تفريح به يك عادت هميشگي تبديل شد.

مريم با اشاره به اين كه با گذشت زمان به دليل كمبود پول براي تامين مواد مخدر خود در خانه از والدين خود دزدي مي كردم، گفت: مصرف مواد مخدر خيلي زود زمينه الودگي انسان به ايدز و تزريق را فراهم كرده و موجب مي شود انسان براي تامين مواد خود دست به انجام هركار قبيحي بزند.

مريم با اشاره به اين كه مصرف مواد مخدر از انسان يك هيولا مي سازد، يادآور شد: زنان بايد بدانند آلوده شدن آنها به اعتياد زمينه بد بختي را فراهم مي كند.

آغاز موج جديد گرايش به مصرف مواد مخدر در زنان استان

فرشته نوابي مشاور و كارشناس روانشناسي و استاد دانشگاه بيرجند با بيان اين كه موجي گسترده از اعتياد در ميان زنان و دختران جوان در استان در حال شكل گيري است، گفت: بررسي هاي انجام شده و مشاهدات نشان مي دهد فشار هاي روحي و عاطفي در ميان دختران و زنان بر اثر دوستي ها نسنجيده و خياباني روبه افزايش است.

وي با بيان اين كه زنان و دختران جوان در جلسات مشاوره فشارهاي عاطفي، تنش در خانواده و دوست هاي نامناسب را عامل اعتياد خود عنوان مي كنند، گفت: اراده ضعيف و آستانه تحمل كم در برابر مشكلات از ديگر دلايل اعتياد در زنان به خصوص زنان متاهل است.

استاد دانشگاه بيرجند با بيان اين كه امروزه كار در خارج منزل و فشارهاي شغلي و مشغله زياد در خانواده و بي توجهي مردان نسبت به همسران شاغل خود، زنان را در مقابل مصرف مواد مخدر مختلف آسيب پذير كرده است، بيان داشت: با توجه به مشكلات عاطفي كنوني دختران و زنان موج جديدي از اعتياد به مواد مخدر در دختران جوان و زنان شكل گرفته كه اين موضوع نشان مي دهد كه كانون خانواده به دليل وابستگي زياد به زنان درمعرض آسيب شديدي قرار دارد.

راه دشوار ترك اعتياد براي زنان

متاسفانه اغلب مردم، اعتياد زنان را به شكل يك موضوع غيراخلاقي در نظر مي گيرند تا يك بيماري و اين نگرش مانع بزرگي براي درمان اعتياد زنان شده است.زنان معتاد از درمان اجتناب و يا از معرفي خود به عنوان معتاد در مجامع عمومي احساس شرمساري مي كنند.

در حالي كه زنان به دليل نقش بنيادي خود در خانواده در انسجام كانون خانواده و در درازمدت در ثبات كانون هاي اجتماعي تاثير اساسي دارند و نيازمند توجه بيش از پيش مسئولان هستند اما در گذشته به اين كم توجهي شده كه امروز شاهد افزايش دو برابري آمار اعتياد زنان در كشور هستيم.

دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر عبدالرضا رحماني فضلي براي افزايش آمار اعتياد زنان مي گويد: آمار زنان معتاد طي سالهاي اخير از 5.2 به 9.8 درصد رسيده و اين يك فاجعه است چرا كه هسته اوليه تعليم و تربيت را در جامعه خانواده تشكيل مي دهد كه محور آن زنان هستند، زماني كه در مدت كوتاهي ميزان زنان معتاد دو برابر مي شود يعني همه زنگ هاي خطر بايد به صدا در آيند.

با صدا در آمدن زنگهاي خطر براي زنان اگر چه بايد پيگشيري در اولويت باشد اما نبايد از درمان گرفتاران فعلي هم غافل شد بانواني كه خانواده اولين قرباني اعتياد آنان خواهد بود.

كمبود كمپ ها و مراكز ترك اعتياد براي زنان و توجيهي به مانند اينكه زنان مراجعه براي درمان ندارند نمي تواند پاسخ قابل قبولي براي رها كردن درمان بخش عظيمي از گرفتاران به اعتياد كه خود تربتت قشر عظيم ديگري از جامعه را برعهده دارند باشد.

وسعت و ماهيت سوءمصرف مواد و اعتياد در زنان كشورمان كم تر شناخته شده است و به همين دليل بايد در برنامه ريزي هاي مربوط به اعتياد به نيازهاي آنان توجه بيشتري شود تا بتوان در درمان آنها نيز گام برداشت.

نوابي مشاور و كارشناس روانشناسي و استاد دانشگاه بيرجند با اشاره به اين كه آمارهاي دقيقي از افرايش اعتياد زنان در دسترس نيست، تصريح كرد: بيشتر مراكز ترك اعتياد استان به مردان اختصاص داشته و مراجعه زنان به اين مراكز بسيار كم است.

وي بيان داشت: مادران معتاد قطعا فرزندان معتاد با مشكلات روحي و رواني زيادي به دنيا مي آورند.

وي ادامه داد: توجه دولت به مراكز افزايش جرم، نظارت دقيق خانواده ها بر روابط عاطفي دختران وزنان، حمايت عاطفي همسران از يكديگر، پرهيز از تنهايي و دوري از تنش هاي عاطفي از مهم ترين راهكارهاي مقابله با اعتياد در زنان است.

استاد دانشگاه بيرجند با بيان اين كه بيشتر لوازم آرايشي و داروهاي لاغري داراي مواد مخدر هستند، گفت: معرفي عوارض مصرف انواع مواد مخدر و معرفي آنها،فرهنگ سازي در زمينه روابط خانوادگي درست و فرهنگ سازي در حوزه كاهش تنش هاي عاطفي در خانواده مهم ترين فعاليت هايي است كه مي توان در استان براي مقابله با اعتياد انجام داد.

وي با اشاره به اين كه بيشتر روستاهاي خراسان جنوبي در نوار مرزي همسايگي با كشور افغانستان قرار دارند،ادامه داد: نرخ مصرف مواد مخدر در ميان زنان روستايي بيشتر از زنان شهري است.

نوابي يادآورشد: فعاليت هاي انجام شده در روستاها براي مقابله با آسيب هاي اعتياد بسيار كم است و همچنين نبود شغل مناسب در مناطق روستايي استان موجب شده زنان و مردان علاوه بر مصرف مواد مخدر در قاچاق اين مواد نيز وارد شوند.

كد خبر: 2196892

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۱:۳۸

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن