واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اعتياد به بازيهاي كامپيوتري روند طبيعي زندگي را مختل ميكند
يك دكتراي روانشناسي كودك و نوجوان گفت: اختلال خواب، درد پشت شانه يا گردن، سردرد، خشكي چشمها و بي توجهي در خوردن منظم غذا يا غفلت در رعايت بهداشت شخصي از مهمترين تبعات اعتياد به بازي هاي كامپيوتري است.
دكتر محمد زارع نيستانك در گفتوگو با خبرنگار«جوانان» ايسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، اظهار كرد: اعتياد به بازيهاي ويديويي و كامپيوتري به انزواي اجتماعي، كاهش ابتكار، تخيل و تمركز بيش از حد روي موفقيت در يك بازي و بيتوجهي به ساير وقايع روزمره زندگي منجر ميشود.
وي گفت: اثرات يا نشانههاي استفاده بيش از حد از بازيهاي ويديويي، شبيه ساير اعتيادات رواني نظير اعتياد اجباري به قمار و اختلال در كنترل تحريك آني است.
اين دكتراي روانشناسي كودك و نوجوان يادآور شد: در بسياري از افراد جوان، بازيهاي كامپيوتري، ويديويي دستي يا روميزي، بخش منظمي از فعاليتهاي روزانه آنها را تشكيل ميدهد.
وي با تاكيد بر اينكه بسياري از جوانان با افراط در بازيهاي كامپيوتري در انجام انتظاراتي كه مدرسه از آنان دارد مثل ورزش و كسب نمرات قابل قبول موفق عمل نميكنند، گفت: آنها كه در زندگي خانوادگي داراي مهارتهاي بسيار بودهاند، پس از اينكه بازيهاي كامپيوتري برايشان به صورت يك عادت در مي آيد، افراط در اين سرگرمي بر روي زندگي روزمره و روابط با ديگران يا پيگيري اهدافي كه با علاقه در تعقيب آن بودهاند تأثير منفي ميگذارد.
زارع نيستانك ادامه داد: بسياري از متخصصان بهداشت رواني اعتقاد دارند كه بازيهاي كامپيوتري بهعنوان يك فرايند اعتيادآور، شبيه اعتياد به قمار است. بر اساس پژوهشهاي انجام شده، 10 درصد از كساني كه بازيهاي ويديويي انجام ميدهند بالاخره به مرحلهاي كشيده ميشوند كه رفتارهايشان نشانههايي از مبتلايان به اعتياد را نمايش ميدهد.
وي در خصوص نحوه شناسايي علايم افراط در بازي هاي كامپيوتري گفت: درصورتي كه بيشترين ساعات غيردرسي نوجوان، صرف كار با كامپيوتر يا بازيهاي ويديويي شود يا هنگام انجام تكاليف مدرسه به خواب رود، از تكاليف درسي عقب بماند يا نمرات درسي وي نسبت به معمول كاهش يابد، والدين بايد استفاده از بازيهاي كامپيوتري را محدود كنند.
اين دكتراي روانشناسي كودك و نوجوان توسل به دروغ در مورد استفاده از كامپيوتر و بازيهاي ويديويي را از ديگر خطرات اعتياد به بازيهاي كامپيوتري دانست و افزود: ترجيح بازي با كامپيوتر و ويديو در مقايسه با اشتياق ديدن دوستان و معاشرت با ديگران و دوري گزيدن از گروههاي اجتماعي نظير رفتن به كلوبها يا شركت درفعاليتهاي ورزشي تيمي از عوارض اخلاقي است كه عمدتا گريبانگير معتادان به اين نوع بازيها مي شود.
زارع نيستانك خاطرنشان كرد: بيقراري و تحريكپذيري در زماني كه نوجوان به كار با كامپيوتر يا بازيهاي ويديويي مشغول نباشند، همچنين وجود بعضي از نشانههاي فيزيكي ميتواند زنگ خطري براي ابتلا به اعتياد به بازيهاي كامپيوتري باشد.
وي اختلال خواب، درد پشت شانه يا گردن، سردرد، خشكي چشمها و بي توجهي در خوردن منظم غذا يا غفلت در رعايت بهداشت شخصي را از مهمترين تبعات اعتياد به بازيهاي كامپيوتري برشمرد و گفت: بيشتر نوجوانان دوست دارند حداقل قسمتي از اوقات فراغت خود را صرف انجام بازيهاي ويديويي يا كامپيوتري نمايند، اما براي بعضيها، شروع آن به عنوان يك سرگرمي بيضرر، ممكن است به اعتياد ختم شود.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]