واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پايان دوران خالهها و عموهاي تلويزيوني/ بچهها را فقط براي جيغ و هورا به برنامه ميآورند
سارا روستاپور كه به خاله ساراي برنامههاي كودك و نوجوان معروف است بيان كرد كه دوران خالهها و عمهها در برنامههاي تلويزيوني به پايان رسيده است و نبايد به كودكان به عنوان وسايل صحنه نگاه كرد.
سارا روستاپور مجري و تهيهكننده برنامه "گل آموز" در اين زمينه به خبرنگار مهر گفت: مخاطبان كودك، زبان و رفتار كودكانه را بيشتر ميپسندند و از دوستان و گروه همسالان خود بيشترين تاثيرپذيري را دارند، از اين رو در برنامه "گل آموز" كودكان اجراي برنامه را هم به عهده دارند.
وي افزود: در اين برنامه كودكان به عنوان وسايل صحنه قرار نميگيرند و صرفا مهمان نيستند بلكه نقش اصلي را ايفا ميكنند. در ساير برنامههاي كودك تعداد زيادي از بچهها به استوديو آورده ميشوند و تنها نقش آنها جيغ و هورا كشيدن است؛ در حاليكه در هيچ كشوري اينگونه براي كودكان برنامه ساخته نميشود مگر اينكه مسابقه باشد و بچهها با تشويق و شركت در برخي از بخشهاي مسابقه سهمي در اجراي برنامه داشته باشند.
خاله ساراي برنامههاي كودك و نوجوان تصريح كرد: در سال ۸۱ اجراي برنامههاي كودك به سمت خاله، دايي و عمه برنامه رفت و از آن سال تاكنون تغييري در روند برنامهها ايجاد نشد. در آن سالها اين شيوه اجرايي شايد جواب ميداد اما دوره برنامههاي اين چنيني به پايان رسيده است. برنامه "گل آموز" را ما تهيه كرديم تا به برنامهسازان بگوييم در برنامهها نياز به تغييرات داريم. در حال حاضر متاسفانه اگر يك گروه با شيوه اجرايي خود بتواند مخاطباني را با خود همراه كند برنامههاي ديگر به تقليد از آنها بر ميآيند.
تهيه كننده برنامه زنده "گل آموز" با بيان اينكه تاكنون بازخوردهاي برنامه "گل آموز" مثبت بوده است، عنوان كرد: ما در اين برنامه شخصيتهاي كارتوني و مهمانان خاصي نداريم و بچهها به دليل شيوه اجرايي و حضور كودكان به عنوان مجري با اين برنامه همراه شدهاند.
وي درباره انتخاب مجريان كودك در اين برنامه توضيح داد: اين برنامه به صورت زنده اجرا ميشود و طبيعتا نحوه اجرا در برنامه زنده مشكلات بيشتري دارد. ما تاكنون از كودكان زيادي تست اجرا گرفتيم تا به اين گروه رسيديم. حتي يكي از مجريان برنامه در مشهد مقدس زندگي ميكرده است و پس از شناسايي وي از خانوادهاش خواستيم تا به تهران بيايد. ما همچنين براي اعضاي اين گروه كلاسهاي آموزشي برگزار كرديم و براي كودكاني كه نسبت به سايرين ضعيفتر هستند و با استاندارد مدنظر ما فاصله دارند دورههاي ديگري نيز برگزار خواهيم كرد تا شيوه اجراي آنها را ارتقا دهيم.
روستاپور با بيان اينكه مدير شبكهها در نحوه اجراي برنامهها بسيار اثر گذار هستند، ادامه داد: برنامه "گل آموز" حدود 6 سالي بود كه اجرا ميشد و با نظر مدير شبكه اين برنامه براي ۳ ماه تعطيل شد تا به رويكردهاي جديدي در شيوه اجرا و محتواي آموزشي برسيم و به اينجا رسيديم.
تهيهكننده برنامه "گل آموز" آموزش مهارت و حل مساله براي بچهها را از مهمترين رويكردهاي اين برنامه خواند و گفت: آموزشهاي غيرمستقيم ميتواند در افزايش مهارتهاي فردي و اجتماعي كودكان موثر باشد و به همين دليل ما سعي كرديم فرصتهاي برابر آموزش را به دانش آموزان ارائه ميكنيم. همچنين ما سعي داريم به كودكان آموزش دهيم تا خودشان به دنبال پاسخ سوالاتشان بگردند. يكي از ديگر از مواردي كه مدنظر ما قرار دارد اين است كه به روشهاي تقويت حافظه براي دانش آموزان دبستاني بپردازيم.
وي در پايان برنامههاي "گل آموز" را هفتگي خواند و گفت: شنبهها هميشه ادبيات و آشنايي با شعرا داريم، يكشنبهها داستانهاي علمي، دوشنبهها كاردستي، سه شنبه توصيه و پيشگيري و مسائل اجتماعي، چهارشنبه ساخت عروسك و نمايش با آنها، پنج شنبه آشنايي با حيوانات و حضور حيوانات در برنامه و جمعه انواع بازيهاي مختلف را داريم كه موضوع هر برنامه تغيير ميكند اما در هر هفته در روزهاي مختلف اين روند پي گرفته ميشود.
برنامه زنده "گل آموز" روزانه ساعت 15:30 روي آنتن شبكه آموزش ميرود. اين اثر اصليترين برنامه براي گروه سني كودك در شبكه آموزش سيما است كه با رويكرد آموزش و ارتقاي مهارتهاي آموزشي كودكان پخش ميشود. در اين برنامه كودكان به عنوان مخاطبان اصلي برنامه فقط نقش تماشاگر را ايفا نميكنند و اجراي برنامه را هم به عهده دارند.
كد خبر: 2196558
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۰۹:۴۶
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]