واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ريشه اختلافات بودجهاي مجلس و دولت كجاست؟
جزئيات تخصيص استاني منابع عمراني در بودجه 93
اما سؤال اين است كه 300هزار ميليارد ريال بودجه عمراني باقيمانده چگونه بين 2906طرح نيمه تمام و زخم خورده ملي تقسيم خواهد شد تا هم دولت را به لحاظ تأمين منابع عمراني دچار زحمت نكند و هم رضايت حداكثري نمايندگان مردم را به همراه داشته باشد؟
اختلاف بر سر نحوه توزيع بودجه استاني بين برخي نمايندگان با دولت تنها يك روز پس از ارائه لايحه بودجه توسط رئيسجمهور كليد خورد و نمايندگان معترض بر اين نظر بودند كه تكيه صرف بر ميزان پيشرفت فيزيكي طرحهاي عمراني عادلانه نيست و بودجه عمراني بايد با شاخصهاي ديگري ازجمله عدالت در توزيع بين همه استانها و شهرها ملاك عمل قرار گيرد. انتقاد نمايندگان به ملاك قرار گرفتن پيشرفت 80درصدي طرحهاي عمراني براي دريافت بودجه در لايحه دولت بود.
به اعتقاد اين نمايندگان اين ملاك عادلانهاي براي تخصيص بودجه نيست چرا كه يك طرح عمراني كم اهميت در يك استان با پيشرفت 80درصدي مشمول تخصيص بودجه قرار گرفته اما يك طرح عمراني مهم مانند بيمارستان در يك منطقه محروم با پيشرفت عملياتي كمتر مشمول تخصيص بودجه نيست.
به اعتقاد كارشناسان كلنگزنيهاي غيركارشناسي و فلهاي، بودجههاي انبساطي پيشنهادي دولت نهم و دهم با اتكا بر تزريق بيمحاباي درآمدهاي نفتي از يك سو و گنجاندن ارقام كمتر واقعبينانه در جداول بودجه عمراني استانها از سوي ديگر، باعث افزايش مطالبات استاني و منطقهاي شده و نظم بودجهريزي را به هم ريخت. اما حالا نهتنها از وفور دلارهاي نفتي خبري نيست، بلكه دولت مصمم است به دوران بيانضباطي شديد بودجه پايان دهد و اين نه يك انتخاب كه به گفته كارشناسان اقتصادي يك ضرورت اجتنابناپذير است، چه اينكه در تنگناي ناشي از تحريمها، فروش نفت و دسترسي به پول آن سختتر شده است.
تازهترين خبر اينكه غلامرضا مصباحي مقدم، رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با خانه ملت از قانع شدن نمايندگان معترض و انصراف آنها از استعفا خبر داد.
جزئيات تقسيم بودجه عمراني سال آينده
معاون رئيسجمهور هم در يك برنامه تلويزيوني با دفاع از سازوكار تخصيص بودجه عمراني گفت: ما به پروژههايي كه بين صفر تا 20درصد پيشرفت فيزيكي دارند منابعي اختصاص ميدهيم اما اين منابع قابل ملاحظه نيست و اينگونه نيست كه اين پروژهها خوب رشد كنند. به پروژههايي كه بين 20 تا 80درصد پيشرفت دارند نيز منابعي اختصاص داده ميشود تا اين پروژهها هم فعال باشند اما تمركز كار خود را عمدتاً روي پروژههايي گذاشتهايم كه بين 80 تا 100درصد پيشرفت فيزيكي دارند. وي افزود: ما 184طرح از پروژههايي كه 80 تا 100درصد پيشرفت فيزيكي و 62طرح از پروژههايي كه بين 20 تا 80 درصد پيشرفت فيزيكي دارند كه درمجموع 246طرح ميشود را در سال آينده تمام ميكنيم.
تقسيم بودجه عمراني در انحصار معاونت برنامهريزي
كالبدشكافي بودجه عمراني سال آينده نشان ميدهد كه 300هزار ميليارد ريال قرار است براساس سازوكار تخصيص بهينه بودجه با نظارت معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور در اختيار وزارتخانهها قرار گيرد تا به طرحهاي نيمهتمام تزريق شود. به اين ترتيب تنها حدود 78هزار ميليارد ريال به استانداريها داده ميشود كه از اين ميزان بودجه تكليف22.5هزار ميليارد ريال آن براساس قوانين جاري كشور محل هزينهكرد آن مشخص شده و دولت مكلف به تأمين آن خواهد بود.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]