واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل دفتر نظارت و اعتبار بخشي وزارت بهداشت:شيوه ارزشيابي بيمارستانها تغيير ميكند
مديركل دفتر نظارت و اعتبار بخشي وزارت بهداشت گفت: از هفت سال بيش موضوع اعتبار بخشي مراكز درماني در ايران شكل گرفت و به منظور ارتقاي كيفيت ارزشيابي، مدلمان را از مدل ارزشيابي به مدل اعتبار بخشي تغيير داديم.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از وزارت بهداشت، سيد سجاد رضوي در نشست يك روزه هم انديشي در راستاي استفاده بهينه از رويكرد فرايندي در توسعه و بهبود و ارتقاي سطح درمان كه با حضور رئيس كل سازمان نظام پزشكي، مديركل دفتر نظارت و اعتباربخشي امور درمان وزارت بهداشت، روساي بيمارستان هاي خصوصي و رئيس اعتبار بخشي بين المللي كانادا برگزار شد با بيان اينكه 2 هزار نفر ساعت استانداردهاي موجود در مدل اعتبار بخشي را تدوين كردهاند، گفت: اين مهم با حضور نمايندگان بيمارستانها، انجمنها، استاندارد و صاحبان فكر صورت گرفت.
وي با اشاره به اينكه در مدل اعتبار بخشي، اطلاعات به صورت الكترونيكي ثبت مي شود، گفت: با ثبت ارزيابيهاي انجام شده به صورت الكترونيك، تمام اطلاعات به صورت هماهنگ وارد پورتال وزارت بهداشت مي شود. هم اكنون شرايطي فراهم آمده كه اگر بخواهيم وضعيت آتشنشاني يك بيمارستان را بررسي كنيم ميتوانيم به صورت آنلاين از وضعيت بيمارستان با خبر شويم.
مديركل دفتر نظارت و اعتبار بخشي وزارت بهداشت افزود: در اعتبار بخشي چه به صورت ملي و چه به صورت بينالمللي جامعه پزشكي بايد به افزايش كيفيت كار خود و ايمني بيمار بپردازد و به فكر استاندارد كردن فعاليت خود باشد. چرا كه از اين استاندارد كردن همه سود خواهند برد. قرار بر اين نيست كه با استاندارد كردن بيمارستانها هزينهها بالا بيايد ولي قطعاً در طولاني مدت با كاهش هزينهها مواجه خواهيم بود.
لزوم زبان مشترك در حوزه استانداردهاي بيمارستاني
بر اساس اين گزارش، عليرضا زالي رئيس كل سازمان نظام پزشكي نيز با بيان اينكه «اعتبار بخشي» بحث مهم و اساسي براي مؤسسات ارائه خدمات سلامت است، گفت: نگاه واقعي اعتبار بخشي، ارزيابي همه واحدهاي حوزه سلامت است. اين موضوع، صرفنظر از قطعات كوچك و خرد، يك وجه ضروري و اجتنابناپذير براي استمرار كار مؤسسات و بيمارستانها به شمار ميرود. در حقيقت بيمارستانها يك مديريت چند وجهي مستقل اجتماعي دارند كه همه ابعاد سلامت، بازتواني، توانبخشي، آموزش و پيشگيري را در برميگيرند و روزبهروز به وظايف ملي بيمارستانها به عنوان يك نهاد علمي و خدمتي افزوده ميشود.
وي با اشاره به تغيير نگاه ارزيابي سنتي گذشته به بيمارستانها اظهار كرد: هم اكنون به بيمارستانها به عنوان يك نهاد زنده، چابك، منعطف، ديناميك، با مانيتور هوشمندانه در جهت اهداف استراتژيك نگريسته ميشود و در واقع هدف ما از اعتباربخشي بيمارستانها نيز عبور از يك نگاه سنتي و ساده و رسيدن به فضاي سيستماتيك است.
زالي تصريح كرد: در اين راستا طي سالهاي اخير بر اساس كيفيت خدماتي كه معطوف به حوزه بيمارستاني است، برنامهاي طراحي شده كه خدماتدهندگان و خدماتگيرندگان را در برميگيرد كه بيترديد براي رسيدن به كيفيت بالاي خدمات در حوزه بيمارستاني گام اول استانداردسازي است. به عبارت ديگر مهمرين و راهبرديترين راه براي تبيين اعتباربخشي، تبيين استانداردهاست كه در حوزه استانداردهاي بيمارستاني بايد به زبان مشترك برسيم.
رئيس كل سازمان نظام پزشكي خاطرنشان كرد: استاندارد ابزاري است كه هر لحظه بتوانيد سازمان خود را ارزيابي كنيد. امروزه هر چه استانداردها سيستماتيكتر، واضحتر و مبتني بر شواهد باشند، آن استانداردها مقبوليت بيشتري دارند. بنابراين مهمترين گام، تبيين استراتژيهايي است كه هم نگاه ملي و هم نگاه بينالمللي در آن استوار باشد. اين اولين موضوعي است كه در كار گروههاي مختلف بايد شكل بگيرد.
وي «مميزي» را دومين موضوع پس از تبيين استانداردها ذكر كرد و گفت: با تعيين مميزيها بايد پروسهاي چابك را تعريف كنيم كه تمام توان ما معطوف به آن باشد. وجه غالب توانايي يك بيمارستان اين است كه نتيجه و پيامد را با نگاه رو به جلو ترسيم كند. چرا كه همه فرآيندهاي استانداردسازي و همه تلاشهاي زير ساختاري ما را همين نگاه رو به جلو شكل ميدهد كه بتواند همه فرآيندهاي استانداردسازي را در نظر بگيريد.
انتهاي پيام/
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]