واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل نظارت بر درمان وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس اعلام كردتخلف آشكار برخي پزشكان در سايه رضايت بيماران
مديركل نظارت بر درمان وزارت بهداشت گفت: برخي پزشكان خارج از چارچوب، دارو يا آزمايشي را به درخواست بيمار، تجويز ميكنند چون وقت ندارند بيمار را كامل معاينه كنند. اين كار خلاف قانون است و بايد پاسخگو باشند.
سجاد رضوي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در مورد اينكه برخي از پزشكان تن به خواستههاي بيمار ميدهند و داروهاي غيرضروري تجويز ميكنند، گفت: در بررسي شكايتهاي مردمي كه در سامانه 1490 ثبت ميشود موردي از اينكه بيماران از پزشكان در اين زمينه شكايت داشته باشند، ثبت نشده است.
وي ادامه داد: البته مردم معمولاً اطلاع ندارند كه تجويز غيرضروري دارو، قانوني نيست و از طرفي چون خودشان راضي به آن هستند شكايتي نميكنند.
رضوي گفت: اما اغلب شكايات در اين زمينه از سوي مراجع تخصصي انجام ميشود كه به دنبال اين موضوع مشاهده كردهاند كه بيمار داروي بيشتري خواسته و پزشك آن را تجويز كرده است.
مديركل نظارت بر درمان وزارت بهداشت تصريح كرد: اينكه پزشكان خارج از چارچوب، دارو يا آزمايشي را براي بيمار تجويز كند خلاف است و پزشكان فقط حق دارند دستوراتي را براي بيمار در دفترچه بيمه و نسخه آنها تجويز كنند كه در روند تشخيص به اين نتيجه رسيده باشند.
وي گفت: يعني اگر بيمار از پزشكش بخواهد دارويي بنويسد و پس از مصرف، برايش عارضهاي ايجاد شود پزشك بايد پاسخگو باشد و نميتواند بگويد خواسته بيمار را اجابت كرده است.
رضوي ادامه داد: البته گاهي اوقات ممكن است بيمار دارويي كه مصرف ميكند را فراموش كرده باشد كه در اين صورت پزشك با تشخيص خود داروهاي جديدي را تجويز ميكند.
وي با اشاره به اينكه آماري از شكايات اين دست از رسيدگيها در مراجع تخصصي موجود نيست، گفت: با تجويزهاي بيمورد هزينه اضافي به نظام سلامت و بيمهها وارد ميشود چرا كه نسخه پزشكان مانند برگه چك سفيد امضا هستند كه با نوشتن مثلا يك MRI غيرضروري مبلغي هنگفت به نظام سلامت تحميل ميشود.
مديركل نظارت بر درمان وزارت بهداشت گفت: علل تجويزهاي بيمورد گاهي به فرهنگ مردم بر ميگردد و گاهي به اينكه پزشكان ما وقت ندارند تا بيمار را كامل معاينه كنند و سريع ميخواهند بيمار را روانه كنند. در حالي كه پزشكان طبق حقوق بيمار بايد وقت كافي برايشان بگذارند.
وي همچنين در مورد ارجاع بيمار به آزمايشگاههاي خاص نيز گفت: اگر در مواردي پزشك بيمار خود را به آزمايشگاهي خاصي ارجاع دهد خلاف قانون است و چنانچه پزشك بداند آزمايشگاهي مناسب نيست بايد آن را به وزارت بهداشت گزارش دهد نه اينكه بيمار را به جاي ديگري بفرستد چرا كه خودش حق ندارد آزمايشگاهي را به بيمار معرفي كند.
رضوي، مرجع نظارت بر فعاليت پزشكان متخلف را سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت دانست و گفت: زماني كه به ما شكايتي منتقل ميشود ما از طريق سازمان نظام پزشكي و دانشگاههاي علوم پزشكي آن را پيگيري ميكنيم.
وي گفت: متأسفانه اين دست از تخلفات در هر دو رشته عمومي و تخصص رخ ميدهد در حالي كه پزشكان مجاز به آن نيستند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]