واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي بقيةالله در گفتوگو با فارس:غرقشدگي وزارت بهداشت در مشكلات باعث ضعف در كنترل آلودگي هواست
رئيس دانشگاه علوم پزشكي بقيه الله گفت:وزارت بهداشت آنقدر در مسائل مالي و نيروي انساني مشكلات دارد و در آنها غرق شده است كه به وظيفه اصلي خود كه وكيل مدافع سلامت مردم است، ورود نيافته و در بحث كنترل آلودگي هوا مقتدر عمل نكرده است.
جعفر اصلاني، رئيس دانشگاه علوم پزشكي بقيه الله در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد وضعيت آلودگي هواي تهران گفت: متأسفانه چندين سال است در فصل پاييز، اواخر اين فصل و اوايل زمستان با تشديد آلودگي هوا مواجه ميشويم و بيماران ريوي كه تحت نظر بودهاند ،بيماريشان تشديد ميشود و بيماراني كه حداقل دارو مصرف ميكردند از كنترل خارج ميشوند و برخي نيز به بستري نياز پيدا ميكنند.
اين فوق تخصص ريه ادامه داد: تعدادي از بيماران نيز در شرايط آلودگي هوا كه بيماري خاموش دارند و ماهها نياز به مصرف دارو نداشتهاند، بيماريشان عود ميكند و براي دريافت دارو به بيمارستانها مراجعه ميكنند.
وي گفت: اما گروه ديگر بيماران افرادي هستند كه بيماري خاصي ندارند اما آلودگي هوا در آنها علائمي را ايجاد ميكند كه باعث مراجعهشان به پزشك ميشود. سوزش حلق و سرفههاي غيرقابل كنترل از اين علايم است.
اصلاني تصريح كرد: يكي از عوامل ايجاد عفونتهاي ويروسي كه باعث تشديد سرفههاي غيرقابل كنترل ميشود، آلودگي هوا است.
وي با اشاره به اينكه در شرايط هواي آلوده به بيماران، مردم و متوليان توصيههاي جداگانه داده ميشود، ادامه داد: به بيماران توصيه ميكنيم زماني كه علائمشان شدت يافت دارويشان را حتماً مصرف كنند و آنها را كم يا قطع نكنند و در صورت تشديد علائم به پزشك مراجعه كنند.
اصلاني گفت: به اين افراد توصيه ميشود در مناطق آلوده و خارج از منزل كمتر حضور يابند و از برخي ماسكهاي فيلتردار كه شايد كمككننده باشد، استفاده كنند.
وي افزود: اگر ماسك فيلتردار بوده و فيكس شود و طولانيمدت استفاده نشود تأثيرگذار خواهد بود اما ماسكهاي معمولي در برابر آلودگي هوا تأثيري ندارد.
اصلاني تصريح كرد: همچنين مصرف مواد آنتياكسيدان مانند ميوه و مصرف شير براي كاهش عوارض آلودگي هوا و كاهش فعاليت بدني در فضاي باز توصيه ميشود.
وي به مردم و مسئولان توصيه كرد: سعي كنند از خودروهاي شخصي كمتر استفاده كنند و مسئولان اجرايي نيز بايد براي اين وضعيت فكري كنند و با برنامهريزي سعي كنند اين آلودگي را كاهش دهند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي بقيةالله گفت: بسياري از كشورها در دنيا موفق شدند آلودگي را كاهش دهند چرا كه هزينههاي سنگيني به كشور تحميل ميكنند. در اين زمينه اقدامات چند سازماني لازم است و بايد مجموعه، متمركز رفتار كند چرا كه اگر هماهنگي نباشد هر كسي نسبت به فعاليت خود شانه خالي ميكند و به مرحلهاي ميرسيم كه ديگر كاري نميتوانيم بكنيم.
وي با اشاره به وضعيت شهر لندن گفت: 80 سال پيش پس از فوت چند هزار شهروند بر اثر بارش باران اسيدي در لندن، مسئولان اين شهر اقدامات لازم را انجام دادند و اكنون به اندازه كشور ما آلودگي ندارند. در برخي موارد نياز به هزينه كردن است و در برخي جاها نياز به هماهنگي داريم.
اصلاني گفت: گاهي آلودگي به تنهايي بيماري ايجاد نميكند اما افرادي كه زمينه بيماريهايي مانند ريوي دارند با آلودگي هوا بيماريشان تشديد ميشود و ممكن است از مرحله معمولي به حاد برسند و بستري شوند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي بقيةالله در مورد اقدامات وزارت بهداشت در اين زمينه گفت: به نظر ميرسد وزارت بهداشت بايد با اقتدار بيشتري وارد شود چرا كه فقط مسئوليت درمان مردم را ندارد بلكه وكيل مدافع سلامت مردم است و بايد با پشتوانه مردمي با اقتدار وارد عرصه شود.
وي ادامه داد: اگر خودروها استاندارد نيستند استانداردها را اعلام كند و پاي آن بايستد. اگر كارخانجات آلودگي هوا توليد ميكنند با آنها برخورد كند و با تصويب قوانين و نظارت بر آنها مقتدرانه عمل كند.
وي گفت: وزارت بهداشت ميتواند مقتدرتر از اينها باشد و دليل اين وضعيت مشكلات عمده و عقبافتادگي اين وزارتخانه است كه در زمينه خدمات درماني دارد.
اصلاني افزود: وزارت بهداشت در زمينه مسائل بودجهاي و نيروي انساني آنقدر مشكلات دارد و در آنها غرق شده كه به بسياري از وظايف اصلي خود ورود پيدا نميكند.
انتهاي پيام/
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]