واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس پژوهشگاه ابن سينا در گفتوگو با فارس انتقاد كردكوتاهي وزارت بهداشت در تصويب استانداردهاي درمان ناباروري
رئيس پژوهشگاه ابن سينا با توضيح درباره موضوعاتي مانند رحم اجارهاي و مشكلات قانوني آن ارائه نامه مكتوب از مراكز درمان ناباروري را راهكار جلوگيري از تخلفات قانوني موجود در اين زمينه عنوان كرد.
محمدمهدي آخوندي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، درباره هزينه هاي داروهاي ناباروري اظهار داشت: اصل قضيه اين است كه بيمه بايد داروهاي ناباروري را نيز پوشش دهد و اين در تمام دنيا وجود دارد.
وي افزود: بيش از 20 درصد زوج ها به ناباروري مبتلا هستند و هزينه زيادي براي درمان آنها لازم است.
آخوندي درباره تناقضي كه هزينههاي گزاف دارو و درمان ناباروري با سياستهاي كلي افزايش جمعيت دارد گفت: اين موضوع كه تمام مردم امكان تأمين داروهاي ناباروري را ندارند محرز است. از طرفي ناباروري، سلامت خانواده و اجتماع را تهديد ميكند و اين حق مردم است كه داروهاي ناباروري را با قيمت مناسب تهيه كنند.
رئيس پژوهشگاه ابن سينا تصريح كرد: خوشبختانه دولت نسبت به اين موضوع بيتوجه نبوده است. با توجه به مواردي كه در شوراي عالي بيمه تأييد و تصويب شد بايد اين كار زودتر انجام ميگرفت ولي وزارت بهداشت در ارتباط با تصويب استانداردهاي درمان زمان زيادي را صرف كرد.اگر اين كار سريعتر انجام ميگرفت ميشد بر اساس آن قيمتگذاري كرد.
آخوندي درباره تعداد و سرنوشت تخمكهايي كه در درمان ناباروري از مادر گرفته ميشود گفت: لازمه درمان ناباروري تحريك تخمك گذاري است. در هر تحريك بدن خانمها نسبت به داروها پاسخهاي متفاوتي ميدهد.
وي ادامه داد: سن زياد، چاقي و نداشتن گيرندههايي براي اين هورمونها ميتواند ميزان اثربخشي داروها را متفاوت كند. حتي برخي تحريك ها آن قدر شديد است كه مخاطرهآميز ميشود. بر همين اساس گاهي ناچاريم درمان را در اواسط دوره كاهش يا متوقف كنيم.
رئيس پژوهشگاه ابن سينا تصريح كرد: با توجه به اينكه معمولاً تعداد بيشتري تخمك آماده ميشود، اين تخمكها جمعآوري شده و لقاح داده ميشود.
آخوندي افزود: از سلولهاي تخم 2 يا 3 جنين آماده و مازاد آن بسته به خواست صاحبان آنها منجمد ميشود تا در دفعات بعدي نياز به تحريك تخمك گذاري و پروسه درمان نباشد.
آخوندي درباره موضوع پر سر و صداي «رحم اجارهاي» و عواقب حقوقي آن گفت: اينكه كسي كه رحمش را اجاره داده ميتواند بعد از زايمان ادعايي كند يا خير بايد گفت طبق توافقنامه 3 جانبهاي كه بين رحم، جنين و مركز درمان ناباروري منعقد ميشود، با توجه به اينكه جنين از آن صاحبان گامت «سلول تخم» است و آنها زوجي هستند كه از رحم مشكل دارند، به هيچ وجه آن فردي كه صاحب رحم است نميتواند ادعايي داشته باشد.
وي افزود: احكام شرعي اين موضوع مشخص است و مثل اين ميماند كه مادر رضاعي ادعا كند فرزندي را كه به او شير داده از آن او است.
آخوندي تصريح كرد: در اين رابطه مشكل قانوني خاصي وجود ندارد مگر شناسنامه مادري كه مي خواهد نام نوزاد در آن درج شود.
وي افزود: به دليل آنكه پزشكان و مراكز درماني كسي را كه بستري شده و زايمان كرده، به عنوان مادر ميشناسند، ممكن است افراد براي حل مشكلات احتمالي، كسي را كه رحمش را اجاره داده با شناسنامه مادري كه مشكل رحم داشته بستري كنند.
وي گفت: اين موضوع را مطرح كردهايم. اميدواريم با تبصره و ماده قانوني بتوانيم اين مشكل را برطرف كنيم تا مردم ناچار به راههاي غيرقانوني نشوند.
آخوندي ادامه داد: تأييد مراكز درمان ناباروري و ارائه نامه مكتوب ميتواند مشكل را برطرف كند.
آخوندي تصريح كرد: حوزه اخلاقزيستي بسيار باز و بزرگ است و شامل همه حوزهها و دستاوردهاي جديد علوم زيستي ميشود. و اين ها پيچيدگي موضوع را بيشتر ميكند.
وي درباره حساسيت حوزه اخلاقزيستي درباره موضوعات پزشكي گفت: نميتوان گفت كدام موضوع حساستر است. مباحث توليد مثل، شبيهسازي، سلولهاي بنيادين، پيوند اعضاء، ژنوم انساني، مرگ آسان، توليدات پيشرفته نانو تكنولوژي، داروها و همه انواع درمان حساس هستند.
وي افزود: بهتر است مردم ابعاد مختلف اين موضوعات را بشناسند تا از طريق اطلاعرساني كه به آنها ميشود جلوي برخي اتفاقات ناخوشايند گرفته شود.
آخوندي تصريح كرد: بايد رشته هاي حقوق، فقه، اخلاق، جامعهشناسي و روانشناسي وارد حوزه اخلاقزيستي شوند و متخصصان اين حوزه ديدگاههايشان را مطرح كنند.
وي خاطرنشان كرد: طرح ديدگاهها و بيان مواضع كارشناسان رشتههايي كه عنوان شد ميتواند نحوه استفاده از دانش و پيشگيري از تهديدهايي كه ميتواند براي بشر ايجاد شود را بگيرد چرا كه اين تهديدها ميتواند بياعتمادي به رشد علم و زير سؤال بردن آن را موجب شود.
انتهاي پيام/
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]