واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آزادراه تهران - شمال همچنان درگير انتخاب پيمانكار!
يكي از وعدههاي وزير راه دولت يازدهم در روزهاي آغازين فعاليتش، تكميل پروژه تاريخي آزادراه تهران - شمال و بهرهبرداري از اين پروژه 18 ساله تا پايان وزارتش در اين وزارتخانه بود اما هنوز پيمانكار اين پروژه مشخص نيست و اخبار ضد و نقيضي در اين زمينه اعلام ميشود.
به گزارش خبرنگار راه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) آزادراه تهران - شمال كه طبق قرارداد وزارت راه با بنياد مستضعفان قرار شده به صورت مشاركتي طي چهار قطعه ساخته شود و به بهرهبرداري برسد كه فقط قطعه چهار آن به طول 20 كيلومتر از چالوس تا مرزنآباد و با پيمانكاري بنياد مستضعفان عيد امسال افتتاح شد كه البته پيمانكار معتقد است هنوز اين قطعه نواقصي دارد و بدون رفع نواقص زير بار ترافيك رفته است.
قطعه يك اين آزادراه نيز به طول 32 كيلومتر با فاينانس چيني و بودجه وزارت راه و كارفرمايي بنياد مستضعفان در حال ساخت است كه به گفته وزير راه "هنوز بخشي از تونلهاي اين قطعه تمام نشده، برق و كف اين قطعه باقيمانده و حدود 40 درصد پيشرفت داشته كه سرعت پيشرفت آن قابل قبول نيست".
و اما قطعات دو و سه آزادراه كه طي ماههاي اخير با گفتههاي متناقضي همراه شده 57 كيلومتر طول دارد و قرار بود با پيمانكاري بنياد مستضعان و مشاركت 50 درصدي وزارت راه ساخته شود اما در اواخر خرداد، مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل دولت دهم اعلام كرد به دليل اينكه بنياد در اين قطعات فعاليت نميكند اين قرارداد فسخ و به پيمانكار ديگري واگذار ميشود.
به گفته صادقي، معاون وقت وزير راه و شهرسازي دولت دهم " سالهاي گذشته طبق مصوبه دولت براي ساخت قطعات دو و سه آزادراه تهران - شمال با بنياد مستضعفان قرارداد منعقد شده بود كه به دليل اجرايي نشدن اين پروژه، دولت طي مصوبهاي جديد قرارداد ساخت اين آزادراه را توسط بنياد مستضعفان لغو و ساخت پروژه را به قرارگاه خاتمالانبياء واگذار كرد. بر اين اساس اعتبار اوليه ساخت قطعات دو و سه آزادراه تهران - شمال پنج ميليارد و 500 ميليون تومان است كه بخش خصوصي نميتواند نيمي از آن را تامين كند البته اين موضوع تا به امروز مبهم باقي مانده و همچنان بنياد به كار خود در اين پروژه ادامه ميدهد".
چند روز پيش و در شرايطي كه هنوز قراردادي با قرارگاه خاتمالانبيا منعقد نشده و بنياد مستضعفان نيز عملا از اين پروژه كنار نرفته است، معاون وزير راه و شهرسازي در امور ويژه دولت و هماهنگي امور استانها از كنار گذاشته شدن بنياد مستضعفان و قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا از آزادراه تهران - شمال خبر داد و گفت: ساخت قطعات دو و سه آزادراه تهران - شمال از اين دو نهاد گرفته شده است.
كه دو روز پيش سردار عبادالله عبدالهي، فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا در جمع خبرنگاران اعلام كرد " كنار گذاشتن قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا از پروژه آزادراه تهران - شمال صحت ندارد و در اين پروژه كماكان حضور داريم و مسئولان وزارت راه هم از كنار گذاشتن قرارگاه خاتم الانبيا از اين پروژه عمراني بياطلاع هستند".
به گفته وي " قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا در صورت تامين منابع مالي ميتواند اين پروژه را مطابق با برنامه زمان بندي 36 ماهه تكميل و تحويل دولت دهد و از حيث ماشين آلات، تجهيزات و نيروي اسناني متخصص مشكلي در اجرا و راهاندازي اين پروژه ندارد".
از سوي ديگر بنياد مستضعفان كه به قرارداد رسمي خود پايبند است، اعلام كرده كه با توجه به اجراي عمليات در اين دو قطعه و هزينهكردش براي احداث تونل در اين مسير بايد خسارتش پرداخت شود.
طبق آنچه مسئولان بنساد مستضعفان اعلام ميكنند آنها 810 ميليارد تومان در آزادراه تهران - شمال هزينه كردهاند كه اگر وزارت راه اين مبلغ بپردازد آنها از پروژه كنار ميروند.
به گزارش ايسنا، پروژه آزادراه تهران - شمال حدود 36 سال قبل مطرح شد تا گشايشي در مسير پرترافيك شمال ايران باشد و سرانجام كلنگ احداث اين آزادراه با انعقاد قراردادي ميان وزارت راه و ترابري با بنياد مستضعفان در سال 75 بر زمين خورد؛ پروژهاي كه قرار بود با حدود 150 ميليارد تومان طي هفت سال ساخته شود اما پس از گذشت 17 سال از عمليات اجرايي آن و مديريت هشت وزير هنوز به نيمه راه هم نرسيده است.
آخوندي در ابتداي وزارتش در دولت يازدهم اعلام كرد كه اين آزادراه را طي زمان وزارتش به پايان ميرساند اما شهريور ماه بعد از اولين بازديدش از اين پروژه هر گونه وعده در اين زمينه را بيپشتوانه و غيرفني دانست.
به گفته وي كل آزادراه تهران - شمال پروژهاي كاملا نامتوازن است كه اگر قطعه يك آن تمام شود قطعات ديگر باقي ميماند و در صورتي كه بخواهيم قطعات دو و سه را به چالوس متصل كنيم، جاده به شكل قيف مانند ميشود و با حجم ترافيك بالايي مواجه ميشويم.
اين آزادراه بخشي از آزادراه سراسري شمال - جنوب است كه كوتاهترين مسير ارتباطي درياي خزر با خليج فارس بوده و در ترانزيت منطقه عمده ترين نقش را بر عهده خواهد داشت؛ مسير آزادراه از محل تقاطع غير همسطح با بزرگراه 76 متري شهيد همت و بزرگراه آزادگان شروع ميشود و در امتداد دره كن پس از گذشتن از حاشيه روستاي سولقان به تدريج از منطقه كوهستاني توچال عبور ميكند و سپس توسط تونل بلند تالون به طول 4850 متر اين رشته كوه را قطع ميكند و در دامنههاي شمالي آن در منطقه دو آب شهرستانك قرار ميگيرد.
اجراي اين قسمت كه طول تقريبي آن 32 كيلومتر است باعث ميشود مسير فعلي حدود 60 كيلومتر كوتاهتر شود. از آن پس مسير به موازات جاده قديم كرج - چالوس امتداد مييابد و در دره سرهنگ وارد تونل البرز بطول 6300 متر شده و در پل زنگوله خارج ميشود؛سپس با عبور از ارتفاعات البرز به موازات جاده موجود كرج - چالوس تا شهر چالوس ادامه يافته و در نهايت با يك تقاطع غير همسطح به كمربندي نوشهر - چالوس - تنكابن متصل ميشود.
طول آزادراه 121 كيلومتر است و دو خط در هر باند دارد. تعداد تونلها (در باند رفت و برگشت) 145 دستگاه كه جمعا به طول تقريبي 88 كيلومتر است كه بلندترين آنها تونلهاي بلند تالون و البرز به ترتيب به طول تقريبي 4850 متر و 6350 متر (در هر باند) هستند و تعداد پلهاي بزرگ (در باند رفت و برگشت ) جمعا 97 دستگاه و طول كل آن حدود 13 كيلومتر است.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]