تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826066245




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهريار زرشناس در گفت‌وگو با فارس:نقش سروش در به انحراف كشاندن شوراي عالي انقلاب فرهنگي


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شهريار زرشناس در گفت‌وگو با فارس:نقش سروش در به انحراف كشاندن شوراي عالي انقلاب فرهنگي
عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت: دكتر سروش كاملا انقلاب فرهنگي را از مسير درست خود خارج كرده بود. انقلاب فرهنگي بعد از انقلاب بايد رويكرد نقادانه نسبت به غرب مدرن و علوم انساني اتخاذ مي‌كرد.


شهريار زرشناس عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار تاريخ خبرگزاري فارس در مورد نقش عبد‌الكريم سروش در به انحراف كشاندن انقلاب فرهنگي اظهار داشت: بدون شك با وقوع انقلابي مثل انقلاب اسلامي انتظار شايسته اين بود كه در عرصه فرهنگ دگرگوني استراتژيك رخ دهد.

وي با بيان اينكه حتي انقلاب سوسياليستي روسيه كه به فضاي تفكري ليبراليسم سياسي غربي نزديك بود نيز به منظور بسط انقلاب ايدئولوژيكي خود دست به انقلاب فرهنگي زدند، افزود: حتي نظام هاي ليبرال غربي برخلاف ادعاي خود كه مدعي هستند كه فرهنگ دولتي نيست و دولت در عرصه فرهنگ دست به تصدي نخواهد زد. نظارت فرهنگي انجام مي‌دهند.

زرشناس سپس به شيوه كنترل در نظام‌هاي ليبرال دموكراسي پرداخت و افزود: نظام‌هاي ليبرال دموكراسي كاملا به شكل سازمان يافته و به طور نامحسوس از طريق رسانه‌ها و سازمان‌هاي ظاهرا غير دولتي كه از جريان سياسي پول مي‌گيرند. برنامه‌ريزي سازمان يافته براي نظارت فرهنگي از طريق بروكرات‌هاي وابسته انجام مي‌دهند. نظارت فرهنگي را انجام مي دهند

وي با تاكيد بر اينكه در ايران بعد از انقلاب بايد حتما انقلاب فرهنگي رخ مي‌داد، گفت: يكي از اهداف انقلاب اسلامي مبارزه با فرهنگ شبه مدرن است. يك وجه بسيار برجسته اين مبارزه در زمينه فرهنگي است. و يكي از عناصر مهم فرهنگي، دانشگاه و نظام دانشگاهي است.

زرشناس با بيان اينكه تشكيل انقلاب فرهنگي پاسخ‌گويي به ضروت و نياز جامعه در ايجاد نظام فرهنگي مبتني بر ارزش‌هاي اسلامي بود. اظهار داشت: در بدو پيروزي انقلاب اسلامي چون آگاهي روشني نسبت ما و غرب مدرن وجود نداشت. درك درستي از تكنيك مدرن و مفاهيم مدرن وجود نداشت زمينه را براي نفوذ يك جريان بسيار مشكوك و انقلابي‌نما فراهم شد.

وي ادامه داد: متاسفانه جريان انقلابي نما در سير انقلاب فرهنگي مشاركت كرد و مسلط شد. انقلاب اسلامي از نفوذي ها در عرصه سياسي و فرهنگي بسيار ضربه خورده است. اساسا درفرهنگ جرياني كه عبد‌الكريم سروش راهبرش ،سردمدار و ايدئولوگ بود. يك جريان سازمان يافته بودند كه عرصه فرهنگ را در سال‌ها دهه 60 در كنترل خود گرفتند.

زرشناس ادامه داد: شاگردان و پرورش‌يافتگان سروش در عرصه مطبوعات و وزارت ارشاد نفوذ كرده بودند. معمولا در مقام سياست‌گذارن نيز نقش محوري بازي كرده بودند. خودش هم در شوراي انقلاب فرهنگي حضور داشت باطن خود را آشكار نكرده بود.

اين فعال فرهنگي با بيان اينكه متاسفانه به علت اينكه فضا هنوز در بدو انقلاب در عرصه فرهنگ و انقلاب مشخص نشده بود و برخي از اعضاي شوراي انقلاب فرهنگي توان مقابله با دكتر سروش نداشتند. گفت: دكتر سروش نيز از عرصه پشتيباني برخي عناصر بروكرات استفاده مي‌كرد. توانست انقلاب فرهنگي را عقيم ‌كند.

*سروش شوراي عالي انقلاب فرهنگي را از مسير درست خود خارج كرد

وي گفت: دكتر سروش كاملا انقلاب فرهنگي را از مسير درست خود خارج كرده بود. انقلاب فرهنگي بعد از انقلاب بايد رويكرد نقادانه نسبت به غرب مدرن و علوم انساني اتخاذ مي‌كرد.

عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي با توجه به بايسته‌هاي انقلاب فرهنگي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد روند آموزش علوم طبيعي و رياضي را در دانشگاه منطبق با نياز اجتماعي مي‌كرد و دانشگاه را به يك جريان خلاق و تئوريك و فكري براي نياز‌هاي جامعه به ويژه انقلاب تبديل مي‌كرد. تا دانشگاه مكاني براي تربيت يك طيف تئوريك انقلاب بدل مي‌‌شد اما سروش كاملا خلاف اين روند حركت ‌كرده بود.

وي ادامه داد: سروش در انقلاب فرهنگي حركت دوگانه‌اي را آغاز كرد. تا كاملا ماهيت ليبرالي خود را مخفي كند. اقدام نخست سروش

سازماندهي سخت‌گيري ظاهرانه بود. و از طرف ديگر درباطن و جان نظام دانشگاهي روح سكولاريستي را دميد. به گونه‌اي كه سيطره پوزيتيويسمي علوم اگر نسبت به قبل از انقلاب بيشتر نشده است. كمتر هم نشده است.

زرشناس با بيان اينكه نخستين اقدام عبد‌اكريم سروش گسترش دامنه آموزش علوم انساني در نظام دانشگاهي بوده است، گفت: اين اقدام عبدالكريم سروش نيز كاملا هدفمند بوده است به اين دليل كه محتوي و جهان بيني دروس علوم انساني كاملا سكولار بوده است. با تغيير مورد نظر خود در علوم به صورت تدريجي زمينه تغيير را فراهم كند و مقدرات فرهنگي كشور را به دست بگيرد. تا به اين ترتيب بعد از تغييرات فرهنگي مقدارت سياسي كشور را نيز به دست بگيرد كه همين گونه هم شد.

*نظام دانشگاهي كه سروش طراحي كرد بستر ساز تهاجم فرهنگي شد

وي افزود: سروش نظام دانشگاهي جديدي را طراحي كرد. كه بستر ساز تهاجم فرهنگي شد. اين درحالي است دانشگاه بايد استاد و دانشجوي متعهد تربيت مي‌كرد تا پاسخگوي نياز‌هاي انقلابي جديد باشد. و در نهايت به سوي ديني‌سازي علوم حركت كند يا لااقل به بومي سازي علوم كمك كند.

سروش دانشگاه را

زرشناس گفت: تغييراتي كه دكتر سروش در شوراي عالي انقلاب فرهنگي راهبرش بود به جاي اينكه به پالايش علوم كمك كند. نظام دانشگاهي را به صورت پنهان كارانه در اختيار نظام دانشگاهي سكولاريستي و اومانيستي ليبرالي قرار داد.

وي خاطرنشان كرد: سروش فضاي جولان را براي استادان سكولار و نئوليبرال فراهم كرد. اگرچه اساتيد ماركسيست را تصفيه كردند و اتاق جنگ گروه‌هاي تروريستي را از دانشگاه جمع كردند. اما موجي از نيروهاي نوليبرال تكنوكرات بي اعتقاد آفريدند. و در دانشگاه‌ها به آن‌ها ميدان داد.

انتهاي پيام/

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن