تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بنگر در چه (لباسى) و بر چه (چيزى) نماز مى گزارى، اگر از راه صحيح و حلالش نباشد، قبول ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804469571




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

100 رمان برتر انگليسي‌زبان/كتاب نهم: «نايتمر ابي»


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 100 رمان برتر انگليسي‌زبان/كتاب نهم: «نايتمر ابي»
روزنامه «گاردين» در ادامه معرفي برترين رمان‌هاي انگليسي، كتاب «نايتمر ابي» به قلم «توماس لاو پيكاك» را در رتبه نهم فهرست 100 اثر برتر خود قرار داده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه گاردين چندي است با تهيه فهرستي از 100 عنوان، بهترين رمان‌هاي تاريخ ادبيات انگليسي را معرفي مي‌كند كه رتبه نهم اين رده‌بندي به «نايتمر ابي» (Nightmare Abbey) داستان كميك «توماس لاو پيكاك» اختصاص يافته است.

«نايتمر ابي» دقيقا در همان سالي كه «فرانكشتاين» منتشر شد، به چاپ رسيد و جالب است كه هر دوي اين رمان‌ها با الهام و مشورت گرفتن از «پرسي شلي»، شاعر معروف و همسر «مري شلي» - خالق «فرانكشتاين» - نوشته شده‌اند.

«پيكاك» دوست نزديك پرسي شلي بود و اثرش را در سال 1818، يعني همان سالي منتشر كرد كه «فرانكشتاين» روانه بازار شد. نمي‌دانيم او رمان «مري شلي» را خوانده يا نه، اما هر دوي اين آثار سبك جديد نگارشي را به خوانندگان عصرشان هديه كردند و قشر جديدي از كتاب‌دوستان با اين رمان‌ها به جامعه ادبي معرفي شدند.

«نايتمر ابي» در واقع هجوي است بر جنبش رمانتيسم قرن نوزدهم كه بر ادبيات داستاني كمدي نويسندگان آينده همچون «جروم كي. جروم» و «پي.جي وودهاوس» تأثير گذاشت. نام اين كتاب اشاره به امارتي خانوادگي دارد كه شخصيت‌هاي داستان در آن زندگي مي‌كنند.

تغيير حكومت عامل مهمي براي ادبيات داستاني انگليسي در آن دوران محسوب مي‌شد. پادشاه كه خود فردي فرهنگي بود، رمان‌هاي «جين آستين» را تحسين مي‌كرد و در كل، بازار رمان‌ها با اشتياق و حمايت مالي خوانندگان طبقه متوسط جامعه گرم بود.

بيش از 100 سال پس از انتشار «رابينسون كروزوئه» دنيل دفو و «سير و سلوك زائر» جان بانيان مي‌گذشت و حالا رمان‌نويسان انگليسي فضاي كافي براي عرض اندام پيدا كرده بودند. روزگاري نويسندگان، كتاب‌هاي خود را با نام مستعار و يا به صورت گمنام چاپ مي‌كردند، زيرا از بي‌آبرويي و شكست هراس داشتند. اما با جان گرفتن فضاي فرهنگي عصر، آن‌ها به قشر محبوب و پردرآمد جامعه پيوستند. رمان انتقادآميز «لاو پيكاك» در دوره‌اي به نگارش درآمد كه نقد ادبي از حالت خشك و خشن درآمده و با ظهور نشريات و مجلات مختلف به امري تقريبا حرفه‌اي تبديل شده بود.

نايتمر ابي

«پيكاك» متولد سال 1785 بود و سرودن شعر را از جواني آغاز كرد، اما هميشه نويسندگي را به عنوان كاري تفنني دنبال مي‌كرد. او جواني باهوش و بي‌كار، و نمونه تمام‌عيار يك شخصيت رمانتيك بود. سال 1812 بود كه شعري دشوار به نام «فلسفه‌ ماليخوليا» را به چاپ رساند. پس از آشنايي و دوستي با پرسي شلي بود كه خود را به عنوان يك نويسنده باور كرد.

«نايتمر ابي» يكي از چهار رمان هجو پيكاك است كه بر نويسندگان معروفي چون «سوييفت» و «ولتر» تأثير گذاشت. اين رمان اشارات بسياري به شاهكارهاي ادبي داشت كه آثار «شكسپير»، «گوته» و «پوپ» از آن دست هستند.

به گزارش گاردين، پيكاك با ديالوگ‌هاي اغراق‌آميز، ترانه‌هاي مفرح و به سخره گرفتن روحيات پيروان جنبش رمانتيك، اثري كاملا هجوآميز را خلق كرده است.

شلي كه خود در كتاب پيكاك دستمايه‌ طنز قرار گرفته شده، در نامه‌اي به اين نويسنده نوشت: نمي‌دانم چطور قدرت، نجابت و سبك‌بالي زبان اين اثر را تحسين كنيم. شايد اين كتاب يك سر و گردن از ديگر آثارت جلوتر باشد.

نخستين نسخه «نايتمر ابي» در نوامبر 1818 روانه بازار كتاب شد و سال 1837 در مجموعه «رمان‌هاي استاندارد بنتلي» گنجانده شد. اين‌گونه بود كه شاهكار پيكاك براي نويسندگان دوره ويكتورياري و سپس ادواردي و پساادواردي به منبعي قابل مراجعه تبديل شد.

انتهاي پيام

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن