واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: «انجمنهاي هنري در هشت سال گذشته ضربه شديدي خوردند»
يك هنرمند نقاش معتقد است بيتوجهي به نقش حمايتي دولت و نسپردن كارهاي اجرايي به جشنوارههاي هنري، اعتماد هنرمندان را به اين انجمنها از بين برده است.
احمد وكيلي در گفتوگو با خبرنگار بخش تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي ميزان دخالت دولت در بخش هنر و نقش انجمنها اظهار كرد: نقش دولت در فرهنگ و هنر فقط بايد نقش حمايتي باشد و تمام كارهاي اجرايي به انجمنها و بخش خصوصي سپرده شود. متاسفانه در هشت سال گذشته انجمنهاي هنري ضربه شديدي خوردند و اعتماد هنرمندان به آنها از بين رفته است كه بايد اصلاح شود. برگزاري بينالها و جشنوارهها تنها بر عهده انجمنها و بخش خصوصي است و هر ضرري كه تا به امروز به هنرهاي تجسمي وارد شده از بيتوجهي به اين موضوع بوده است.
او همچنين دربارهي تبصرهاي از لايحه بودجه 93 مبني بر اختصاص يك درصد از اعتبارات دستگاههاي اجرايي براي خريد آثار هنري گفت: اگر كساني كه دستاندركار خريد آثار هنري از محل اعتبارات و بودجه دستگاههاي دولتي هستند بدانند كه با درست انجام دادن اين كار فضاي هنرهاي تجسمي تا چه اندازه رونق پيدا ميكند و بر فرهنگ و هنر كشور تاثير مثبت ميگذارد، به الزام اجراي اين تبصره پي ميبرند.
اين هنرمند افزود: پيش از اين هم چنين مصوبهاي در دولتهاي قبل وجود داشت و هنرمندان هم استقبال كردند. ما در آن سالها اكسپويي را از آثار هنري برگزار كرديم كه محلي باشد براي اختصاص اين بودجه به خريد آثار، اما خيلي از مسؤولان نيامدند و شاهد بوديم كه چه قدر به ضرر فضاي تجسمي كشور تمام شد.
وكيلي همچنين عنوان كرد: جديترين بخش اين تبصره درست هدايت شدن آن است. به اين معني كه هنر واقعي و جدي خريداري شده و روي ديوار سازمانها و مؤسسات قرار بگيرد. راهكار آن هم حضور مشاوران و متخصصان هنري در دستگاههاي دولتي و به كار گرفتن انجمنها و نهادهاي غيردولتي است. بخشهاي نظارتي بايد وجو داشته باشد تا خريد آثار درست صورت بگيرد و اجراي تبصره به بيراهه نرود.
او ادامه داد: من پيش از اين پيشنهاد داده بودم كه براي آثار هنري شناسنامه درست شود و آنها در يك طبقهبندي صحيح درجهبندي و قيمتگذاري شوند. از اين طريق است كه حق هنرمند و اثر هنرياش به اندازهي ارزشي كه دارد ادا ميشود. در غير اين صورت خريد آثار بر اساس اعمال نظر و سلايق شخصي صورت ميگيرد.
وكيلي همچنين دربارهي راهكارهاي موثر براي رونق اقتصادي بخش هنر اظهار كرد: ايجاد بازارهاي هنري، برگزاري اكسپوها و نمايشگاههاي بينالمللي كه در همه جاي دنيا از مهمترين فعاليتهاي هنري محسوب ميشود، ميتواند در بهبود اقتصاد هنر موثر باشد. متاسفانه در ايران شاهد برگزاري نمايشگاههاي بزرگ نيستيم؛ رويدادهايي كه ميتوانند سود خوبي را از طريق فروش آثار هنري براي گالريداران و هنرمندان در پي داشته باشند.
احمد وكيلي متولد سال 1340 و فارغالتحصيل رشتهي نقاشي از دانشگاه تهران است. او در سال 1364 اولين نمايشگاه انفرادياش را برگزار كرد و طي سالهاي فعاليت خود نمايشگاههاي متعدد ديگري را در داخل و خارج از كشور برپا كرده است.
آثار وكيلي همچنين در سالهاي 1370 و 1372 برگزيدهي نمايشگاه آسيايي و در سال 1372برگزيدهي نمايشگاه بينالمللي تهران شدهاند. او همچنين به تدريس در دانشگاه مشغول است.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]