واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: دكتر حسن لاسجردي در گفتگو با «فردا»: اصولگرايان نياز به ترميم و بازسازي دارند/ اكثريت مجلس آينده اصولگرا نخواهد بود
در جامعه فضايي پيش آمده است كه بسياري معتقدند چون دولت عوض شده و چون در انتخابات جريان غير اصولگرا راي آورده پس در انتخابات بعدي نيز نتيجه به همان رويه و به نفع جريان اعتدال شكل خواهد گرفت. در عين حال با توجه به اينكه اصولگرايان در مجلس هفتم، هشتم و نهم داراي اكثريت بودند مي توانند سازوكارهاي فهم و درك مباحث مرتبط با حوزه هاي مختلف انتخابات را راحت تر درك مي كنند. در اين شرايط امكان ائتلاف و همگرايي اصولگرايان بيش از ديگر جناح هاي سياسي است.
سرويس سياسي «فردا»: يكي از اعضاي حزب موتلفه معتقد است: بعد از انتخابات رياست جمهوري، اصولگرايان با مشكلات فراواني روبه رو شدند تا جايي كه اختلاف جدي ميان آنها بروز و ظهور كرد و اگر امروز بخواهند وارد عرصه هاي انتخاباتي شوند نيازمند ترميم و بازسازي مجدد هستند.
دكتر حسن لاسجردي در گفتگو با «فردا» با اشاره به تجمع و تمركز اصولگرايان از نظر سازماندهي اظهار داشت: اگر وفاق و يكدلي ميان اصولگرايان ايجاد شود مي توان گفت كه جريانات اصولگرايي از جريانات ديگر سياسي تمركز و تجمع مناسب تري دارند.
وي افزود: اما نكته اي كه شايد مهم باشد اين است كه موضوع انتخابات آينده مجلس به جهت حساسيتي كه در انتخابات رياست جمهوري يازدهم پيش آمده و هم به جهت مسائل داخلي جامعه كه اولويت هايي را براي مجلس بعدي مطرح كرده اند به طور حتم جاي بحث و تمركز بسيار دارد.
اين كارشناس مسائل سياسي خاطر نشان كرد: يكي از حساسيت هاي مهم اين دوره از انتخابات وزن سياسي طيف هاي اصولگرايان از يك طرف و ميزان راي اوري آنها از طرف ديگر است. در شرايط فعلي اصولگرايان بايد اين دو گزينه را در كنار هم براي حضور در انتخابات مجلس شوراي اسلامي لحاظ كند و به نظر مي رسد شرايط جديدي در حال وقوع خواهد بود.
لاسجردي با بيان اينكه اصولگرايان در انتخابات مجلس شوراي اسلامي رقابت تنگاتنگي با اصلاح طلبان و جريان اعتدال خواهند داشت اظهار كرد: اصولگرايان در حال حاضر يك رقابت تعريف شده و صريح تري با جريانات ديگر سياسي به ويژه هم جريان اصلاحات و هم اعتدال كه بدنه دولت را تشكيل داده است خواهند داشت.آنها با توجه به تغييراتي كه در خود داشته اند و تجربه شكست در انتخابات گذشته پا به اين عرصه مي گذارند. ضمن اينكه سعي خواهند كرد كه با توجه به تمركز برروي جامعه روحانيت و جامعه مدرسين به وحدت برسند و راهكار راحت تري را پيش روي خود داشته باشند.
وي يادآور شد: در عين حال با توجه به اينكه اصولگرايان در مجلس هفتم، هشتم و نهم داراي اكثريت بودند مي توانند سازوكارهاي فهم و درك مباحث مرتبط با حوزه هاي مختلف انتخابات را راحت تر درك مي كنند. در اين شرايط امكان ائتلاف و همگرايي اصولگرايان بيش از ديگر جناح هاي سياسي است.
اين عضو موتلفه همچنين با بيان اينكه اصولگرايان در انتخابات مجلس پيش رو راي اكثريت نخواهد داشت افزود: با همه راهكارهايي كه اصولگرايان اين روزها براي رسيدن به وحدت اتخاذ مي كنند اما به نظر نمي رسد كه بتوانند در مجلس شوراي اسلامي آينده اكثريت نمايندگان را با خود به همراه داشته باشند. در جامعه فضايي پيش آمده است كه بسياري معتقدند چون دولت عوض شده و چون در انتخابات جريان غير اصولگرا راي آورده پس در انتخابات بعدي نيز نتيجه به همان رويه و به نفع جريان اعتدال شكل خواهد گرفت.
وي در پايان تاكيد كرد: به نظر مي رسد در انتخابات آينده جريان اصولگرا همچنان با تعداد بالايي در مجلس حضور پيدا كند اما اين بدين معني نيست كه مانند مجلس نهم اكثريت مجلس در اختيار اصولگرايان است بلكه در مجموع يك تعادلي ميان اصولگرايان، اصلاح طلبان و جريان سوم كه اعتدال است ايجاد خواهد شد.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]