واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: افزايش قاچاق "حاملهاي انرژي"/ آمارهاي شركت مصرف انرژي در كشور بالا رفته است
رئيس كميسيون برنامه و بودجه با تشبيه بحث هدفمندي يارانهها به ساختماني كه در حال مدفون شدن زير برف است گفت: در صورت عدم اجراي فاز دوم، هدفمندي يارانهها همانند ساختماني است كه زير برف مانده و به طور كامل نابود ميشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، غلامرضا مصباحي مقدم در سيامين نشست هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني ايران اظهارداشت: بودجه كل كشور ۷۸۳ هزار ميليارد تومان است كه دو سوم آن بودجه شركتهاي دولتي و سهم بودجه عمومي ۲۱۸ هزار ميليارد تومان است كه تركيبي از دو منبع درآمدي يعني ۱۹۵ هزار ميليارد تومان درآمد عمومي و ۲۳۸۰۰ ميليارد تومان درآمد اختصاصي دستگاهها است.
وي افزود: ميخواهيم اعداد و ارقام بودجه را مقايسه كنيم بايد بودجه عمومي را مبنا قرار دهيم لذا نسبت به عملكرد و پيشبيني عملكرد بودجه عمومي سال جاري تا پايان سال در حالت خوشبينانه ۱۴۰ هزار ميليارد تومان خواهد شد لذا نسبت به ۲۱۸ هزار ميليارد تومان روشن است كه لايحه بودجه سال ۹۳ انبساطي است.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه اظهار داشت: ۳۷ هزار ميليارد تومان براي بودجه عمراني در نظر گرفته شده و بقيه مربوط به بودجه جاري است اما بايد توجه داشته باشيم كه همواره بودجه عمراني تحقق پيدا نكرده است و از ۳۵ هزار ميليارد تومان بودجه عمراني سال جاري تاكنون ۶ هزار ميليارد تومان تحق پيدا كرده و تا پايان سال در بهترين حالت ۱۰ هزار ميليارد تومان خواهد شد.
مصباحي مقدم گفت: در سالهاي قبل دولت با ارائه متمم بودجه در واقع بودجه بخش تملك و داراييها را جابجا كرده و سهم آن را در بودجه جاري ديده است و از همينجا مشخص ميشود كه ۶۰۰ ميليارد دلار درآمد نفتي در اين سالها كجا صرف شده است.
وي با تاكيد بر اينكه چالش اصلي بودجه سال ۹۳ هدفمند كردن يارانهها است، اظهارداشت: دولت براي ادامه وضع موجود يعني پرداخت ماهانه ۴۵۵۰۰ ميليارد تومان يارانه نقدي به مصرفكنندگان، ۳۸ هزار ميليارد تومان در بودجه پيشبيني كرده است و سود ۸ هزار ميليارد تومان يارانه نان و حاملهاي انرژي ديده شده است.
وي تصريح كرد: ۱۸ هزار ميليارد تومان يارانه كالاهاي اساسي، دارو و بخش كشاورزي ديده شده است لذا آنچه ديده نشده است ادامه اجراي هدفمندسازي يارانهها است و اينكه دولت گفته است در لايحهاي جداگانهاي بحث قانون هفدمند كردن يارانهها را مطرح ميكند اين است كه فاز دوم در سال ۹۳ اجرا نميشود.
مصباحي مقدم با توجه به اينكه در طي ۳ سال گذشته فقط يك بار اصلاح قيمتها صورت گرفته است، گفت: با اين وجود قيمت حاملهاي انرژي با توجه به افزايش قيمت ارز به نقطه صفر قيمتگذاري در فوب خليج فارس بازگشته است و اين به معناي آن است كه قاچاق حاملهاي انرژي به شدت افزايش يافته است.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه افزود: وقتي قيمت بنزين در تركيه ۸ هزار تومان و در داخل كشور ۷۰۰ تومان است معلوم است كه قاچاق بنزين و گازوئيل شيرين و باصرفه است و به همين دليل است كه آمارهاي شركت مصرف انرژي در كشور بالا رفته است.
وي اظهار داشت: اگر وضعيتي كه وجود دارد استمرار پيدا كند، قانون هدفمند كردن يارانهها مثل ساختماني است كه زير برف مانده است و برف آن را نابود كرده است.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه تصريح كرد: اگر دولت لايحه بودجه جداگانهاي براي هدفمندي ارائه كند معنا و مفهوم آن اين است كه احتمال تحقق فاز دوم در سال ۹۳ امكانپذير نيست لذا با اين شرايط قيمتها راهنماي غلطي به توليد كنندگان و سرمايه گذاران ميدهد و شايد شدت افزايش مصرف انرژي در كشور خواهيم بود.
مصباحي مقدم خاطرنشان كرد: از دولت ميخواهيم قبل از تشكيل تلفيق پيشنهادات خود را براي اجراي فاز دوم و يا اصلاح قانون هدفمند كردن يارانهها ارائه كند.
وي افزود: اينكه قانون هدفمند كردن يارانهها بخواهد در لايحه جداگانهاي ارائه شود خلاف اصل ۵۳ قانون اساسي است چرا كهب ودجه بايد وحدت و يكپارچگي داشته باشد.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه اظهار داشت: اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها بر روي شاخصهاي كلان اقتصادي يعني تورم، اشتغال، رشد اقتصادي، سرمايهگذاري و بهرهوري تاثير مستقيم ميگذارد و عدم اجراي فاز دو نيز مسئلهساز است به نحوي كه گاهي احتياط خلاف احتياط است چرا كه باعث ميشود حكم متزلزل شود.
مصباحي مقدم گفت: در مجلس طرحي آماده شده است در خصوص اجراي فاز دوم هدفمند كردن يارانهها به نحوي كه انگيزه مردم براي اجراي اين قانون افزايش پيدا كند و همچنين قيمت حاملهاي انرژي در بخش مصرف خانگي افزايش پيدا كند.
مصباحي مقدم تصريح كرد: سهم صندوق توسعه ملي از فروش نفت در سال ۹۳، ۲۹ درصد است و ۲ درصد بازپرداخت بدهي دولت درخصوص پررداخت عيدانه از محل صندوق نيز است.
وي افزود: بودجهاي را كه دولت براي طرحهاي نيمهتمام تزريق ميكند بايد با اين شرط باشد كه تا سال ۹۳ اين طرحها به اتمام برسد چرا كه نميشود ۴۰۰ هزار ميليارد تومان را به طرحهاي نيمه تمام تزريق كرد.
مصباحي مقدم در پايان خاطرنشان كرد: دولت انتشار ايرانچكها را در دستور كار خود قرار داده است ولي من مخالف اين هستم و معتقدم بجاي انتشار ايرانچك بايد پول درشت منتشر شود.
انتهاي پيام/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]