واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ابوالفضل صفاري: مستندهاي تلويزيون مخاطب ندارند
ابوالفضل صفاري ارزيابياش از برگزاري جشنواره تلويزيوني جامجم و اختصاص بخشي به داوري آثار مستند را اينگونه بيان كرد: دستاندركاران اين جشنوارهها بايد از بدنهي مستندسازان باشند تا تداوم يابند؛ در حالي كه در اين جشنواره اينگونه نيست و بيبرنامگي حاكم است.
اين مستندساز در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وضعيت تلويزيون در سال 92 را اينگونه توصيف كرد: تلويزيون را بسيار بد ديدم. حدود دو سال است كه تلويزيون در رقابت با شبكههاي ديگر كم آورده است.
وي ادامه داد: اگر برنامههاي مستند حال حاضر را نگاه كنيد، مخاطبان خود را از دست دادهاند و اين مخاطبان، مخاطبان شبكهها و مستندهاي خارجي شدهاند. اين جشنواره در اين راستا بايد يك برنامهريزي درستي انجام دهد اگر ميخواهد مخاطب را بازگرداند.
وي با اشاره به اينكه مستندسازهاي بسيار خوبي در كشور ما حضور دارند، گفت: اگر براي اين مستندسازها هزينه كنيم، چرا خوب نميشوند، حتي برنامههايشان بهتر از شبكههاي فارسيزبان هم خواهد شد اما مشكل اساسي در حال حاضر مديريت و نبود بودجه است. در تلويزيون ايران مديري مثل رضا پورحسين را زماني كه تحول ايجاد ميكند، برميدارند!
وي در ادامه با اعتقاد بر اينكه متأسفانه اصلا سرمايهگذاري درخصوص توليد مستندهاي جديد انجام نميدهند، گفت: سالهاي 87 و 88 دورهي خوبي بود كه در آن بسياري از مستندسازان آمدند و چه مستندهاي خوبي توليد كردند اما اكنون به دليل مشكلات مالي به مقوله مستند، خيلي پرداخته نميشود. در حال حاضر آثار خوبي كه بيرون از سازمان توليد شده است، بازدهي بيشتري از آثاري دارد كه در داخل سازمان صداوسيما ساخته شدهاند.
نمايي از فيلم سينمايي از تهران تا بهشت
صفاري تأكيد كرد: بسياري از مستندسازان بيكار هستند.
او به اين نكته نيز اشاره كرد كه بهترين مستندسازان با ساخت آثار باكيفيت، توانستند جواز خارجي براي خود دريافت كنند اما اكنون اين مستندسازها دور شدهاند و به نظر من شرايط كاري كه در سازمان وجود دارد از نظر كيفي پايين آمده است.
اين مستندساز با اشاره به اينكه اميدوار است جشنواره جامجم باعث شود مديران به خودشان بيايند، خاطرنشان كرد: يك زماني تلويزيون با شبكههاي داخلي خودش رقابت ميكرد اما اكنون با شبكههاي بينالمللي رقابت ميكند.
صفاري با بيان اينكه برگزاري جشنواره فيالنفسه خوب است، در اين زمينه توضيح داد: با برگزاري جشنواره مستندسازان در رقابت قرار ميگيرند و در آن موجودي و تواناييهايشان را ميسنجند اما اي كاش بتوانند مقايسهاي با مستندهايي كه پنج سال پيش ساخته شد، داشته باشند تا متوجه شوند كه به جلو رفتهاند يا عقب.
او در بخش ديگري از گفتوگوي خود با اشاره به اينكه كارهاي فاخري كه ساخته شدهاند، به دست فراموشي سپرده شده است و اصلا تلويزيون آنها را پخش نميكند، گفت: نميدانم علت اين كار چيست و تلويزيون حتي يك بار نشده كه بگويد اين مستند فاخر چه ارزش خارجي دارد و جايزه بينالمللي داشته است و هيچ رغبتي ندارد اين آثار را پخش كند.
صفاري همچنين با بيان اينكه اكنون در تلويزيون بيبرنامگي حاكم است، گفت: چرا بايد هميشه اينگونه باشد كه سليقهاي عمل شود و مدام تغيير رويكرد صورت بگيرد؛ در حالي كه اگر يك جشنوارهاي در آن طرف آب برگزار ميشود، 50 سال سابقه دارد. به دليل اينكه كارها و برنامههايشان بدنه محكمي دارد اما اينجا اينگونه نيست.
انتهاي پيام
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]