تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان، با نيّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812937091




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

120 اثر تاريخي در زير آب


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 120 اثر تاريخي در زير آب
اوايل سال 90 آبگيري از سد سيمره آغاز شد، سدي كه در استان ايلام واقع شده است و جزو ده سد بزرگ كشور محسوب مي‌شود و در آن زمان از سوي كارشناسان اعلام شد كه مدت زمان آبگيري مخزن 2.8 ميليارد مترمكعبي سد سيمره در شرايط معمول حداقل دو سال به طول مي‌انجامد، هم اكنون اين مدت سپري شده است و با گذشت بيش‌از دو سال از آبگيري اين سد، باستان‌شناسان استان لرستان اعلام مي‌كنند كه با آبگيري اين سد 120 اثر تاريخي و باستاني در اين استان زير آب رفته است.


گفته مي شود آثار تاريخي و باستاني در محوطه سد سيمره مربوط به پيش از تاريخ و دوره هاي تاريخي تا دوره اسلامي است كه شامل شهر تاريخي ساساني برز قباله، تپه هاي باستاني پيش از تاريخ مربوط به دوره نوسنگي به نام چياسبز، قلعه سيرم شاه و پيروز علي مي شود.

باستان شناسان اعلام مي كنند معماري به كار رفته در ديوارهاي به جا مانده از كاخ و كوشك ها در اين منطقه نمايانگر هنر ساساني است و دژ گوري و محوطه هاي باستاني حاكي از وجود تخت جمشيدي ديگر در اين منطقه است كه با آبگيري اين سد و ناتمام ماندن كاوش ها ده هزار سال هنر و تمدن سيمره و ترهان از روزگاران پيش از تاريخ تا دوره آغازين اسلامي به زيرآب رفته است.

اگرچه خشكسالي و كمبود آب در كشور باعث شده است وزارت نيرو براي ذخيره و تامين آب مورد نياز كشاورزان و توليد برق در برخي مناطق كشور سدسازي كند، اما در قالب اين پروژه هاي عمراني گاه محوطه هاي باستاني و تاريخي بدون انجام كاوش هاي لازم به زيرآب مي رود.

نمونه اين اقدام بارها تجربه شده است كه مي توان به آبگيري سد سيوند، گتوند، كارون 3، شهيد عباسپور و كرخه اشاره كرد كه به گفته باستان شناسان تجربه هاي موفقي از نجات بخشي آثار تاريخي دراين محوطه ها مشاهده نشده است و متاسفانه پس ازآبگيري بخشي از تاريخ براي هميشه زير آب رفته است.

اين در حالي است كه بايد همانند بسياري از كشورها قبل از انجام هر كار عمراني از سوي نهادهاي مختلف در محوطه هاي باستاني كاوش هاي دقيقي صورت گيرد، اما در ايران عملا به دليل نبود امكانات، كمبود نيروي مناسب و اعتبارات كافي و همكاري نكردن نهادها تاكنون هيچ عمليات نجات بخشي در كشور به طور كامل موفق نبوده است.

سيما رادمنش - گروه فرهنگ و هنر

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن